Slik avslører du falske nettsider

Her er tipsene.
Ta sikkerhetesten

Ser du forskjell på sikre og usikre nettsider. Ta vår sikkerhetstest og finn ut om du har grunn til å føle deg trygg. Foto: ©2016 iStockphoto LP

I dag bruker vi internett til det meste. Vi "googler" etter informasjon, deler personlige opplysninger i sosiale medier, og legger igjen kredittkortinformasjon når vi handler på nett. Dessverre finnes det juksenettsider som er designet for å svindle oss.

- Du kan aldri gardere deg helt mot å bli lurt, men det hjelper å være litt ekstra oppmerksom når du surfer, sier Jan Roger Wilkens i Telenor Security Operations Centre.

Dette er faresignalene

Wilkens kommer med følgende råd: 

  1. Inneholder URL-en (adressefeltet) tall, symboler og mange bokstaver uten betydning etter hverandre, er det et tegn på at noe kan være galt. 
  2. Dårlig språk og stavefeil er ofte et signal om at nettsiden er falsk.
  3. Blir du bedt om å oppgi kontoinformasjon på en åpen nettside, har siden antagelig som formål å svindle deg.
  4. Se alltid etter en grønn hengelås til høyre i adressefeltet - det betyr at nettsiden er skikkelig kryptert og at eieren er bekreftet.
  5. Kontroller at adressen til siden, øverst i nettleseren, ser riktig ut. For eksempel www.firma.no. 

Ta sikkerhetstesten

Vi har laget en sikkerhetstest du kan ta for å finne ut om du ser forskjell på falske og ekte nettsider. Du blir vist en serie av tilsynelatende like nettsider, og skal så raskt som mulig trykke på bildet av den sikre siden. Klarer du åtte av åtte riktige?

Populært på Online.no nå: