Søk
Meny

Telenor lanserer ny tjeneste som gjør deg tryggere på nett

Kvinne med mobil.

Et nytt tiår er her, og digital sikkerhet har aldri vært viktigere. Derfor har Telenor lansert en ny tjeneste som gjør det tryggere for deg på nett.

– Vi er opptatt av at våre kunder skal ha en bekymringsfri og trygg hverdag. Ved å lansere SAFE, tar vi et nytt skritt for å imøtekomme et økende behov, sier Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge.

Bli bedre kjent med SAFE:

Få nordmenn forsikrer sine digitale liv

Det er jo slik at du forsikrer boligen din, ferien din og tingene dine. Så hvorfor ikke forsikre identiteten din og bi tryggere på nett? En spørreundersøkelse av Kantar på vegne av Telenor viser at kun 15 prosent har ID-tyveriforsikring, selv om de fleste bekymrer seg for nettsvindel.

– Det bør være like selvfølgelig å beskytte sin egen identitet på nett som å ta på seg bilbelte. Likevel er det få av oss som faktisk forsikrer seg mot ID-tyveri. Vi bør alle ta aktive grep for å ivareta vår egen sikkerhet på nett, sier Hanne Tangen Nilsen, sikkerhetsdirektør i Telenor Norge.

Her er tre gode grunner til at du bør ta din digitale trygghet på alvor:

1. Hackere slår til når du minst venter det

Mange logger seg på usikre trådløse nett når de reiser i inn- og utland. Det kan være på kafé, et hotellrom eller i en lobby. Men visste du at slike offentlige nett er yndede hacker-objekter?

Med SAFE kan du skru på tjenesten SAFE WIFI når du kobler til trådløse nett. Det vil gi deg en trygg linje å surfe på – uansett hvor du befinner deg. Mobiltrafikken blir kryptert, og dine personlige data er trygge.

Når du kobler deg tilbake på 4G, kan du skru av SAFE WiFi igjen – og surfe som normalt.

Mann med mobil sufrer tryggere på nett med SAFE

2. Personlig info på avveie som aldri før

600 000 norske e-postadresser og passord ligger ute på nett. I tillegg har 150 000 nordmenn blitt frastjålet identiteten sin eller blir utsatt for svindel de to siste årene, viser en rapport fra Norsk Senter for informasjonssikring. Samtidig er det vanskelig å vite om, eller når, akkurat din personlige informasjon blir tilgjengelig for svindlere.

Med SAFE ID-vakt blir du tryggere på nett; din kortinformasjon og e-postadresse blir monitorert av Telenor, og du blir varslet hvis din personlige informasjon blir forsøkt solgt eller delt på nett. Du får også hjelp hvis det skulle skje.

3. Du får hjelp hvis du trenger det

Selv om du har tatt dine forholdsregler, kan du dessverre oppleve å havne i uføre likevel. De fleste føler seg maktesløse i en slik situasjon, og vet ikke hvordan man skal forholde seg til personlig informasjon på avveie.

Med SAFE Svindelforsikring får du hjelp hvis uhellet først er ute. Forsikringen gir deg rett til advokathjelp og økonomisk kompensasjon – og assistanse til å fjerne bilder eller sensitiv informasjon fra nettet. Og kanskje aller viktigst? Du slipper å stå i den vanskelige situasjonen alene. 

Dette er SAFE

SAFE er en sikkerhetspakke fra Telenor som sørger for at du surfer trygt med mobilen, blir varslet hvis informasjon om dine betalingskort eller e-postadresser havner på avveie, og får hjelp hvis du blir utsatt for ID-tyveri, svindel ved netthandel eller annen form for nettsvindel.

SAFE inkluderer tre tjenester:

  • SAFE WiFi

  • SAFE ID-vakt 

  • SAFE Svindelforsikring

SAFE koster 129 kr/md. Tjenesten er tilgjengelig for alle, også for deg som ikke er Telenorkunde.

Prøv SAFE >