Hopp til innhold

Trygg på nett

Du bør oppdatere Chrome

Du bør oppdatere Chrome

Bruker du Chrome som nettleser bør du oppgradere i dag. Google har nemlig fjernet hele 16 sårbarheter i sin nettleser.

I forrige uke kom Google med en sikkerhetsoppdatering til nettleserne Chrome og Chrome OS. En av sårbarhetene som er funnet anses av Google for å være kritisk. Selskapet anbefaler derfor sine brukere å oppdatere nettleseren til nyeste versjon.

Fjerner 16 sårbarheter

Det er en nokså omfattende oppdatering fra Google. I tillegg til et kritisk sikkerhetshull, ble det funnet 13 sårbarheter der risikoen ble klassifisert som høy. Forrige gang en så alvorlig sårbarhet ble funnet i nettleseren var i september i fjor.

Les mer om sårbarhetene her.

Selskapet melder at det ikke er noe som tyder på at sårbarhetene som nå fjernes fra Chrome, har blitt utnyttet av nettkriminelle.

Ny utbetalingsrekord

Google betaler ut finnerlønn til eksterne aktører som finner sikkerhetshull i sin nettleser. I forbindelse med denne oppdateringen ble nesten alle hull funnet av eksterne aktører.

Beløpet som utbetales avhenger av hvor alvorlig sårbarheten er og hvor god rapporten anses for å være. Dette er første gang selskapet har betalt ut maksimalbeløpet på rundt 3000 dollar.

Slik oppdaterer du Google Chrome

For å sikre at du alltid får best mulig beskyttelse oppdateres Google Chrome automatisk når det registreres at en ny nettleserversjon er tilgjengelig.

Oppdateringer er tilgjengelige hvis skiftenøkkelikonet i nettleserens verktøylinje viser en oransje prikk. Følg disse trinnene for å ta i bruk oppdateringen:

Du bør oppdatere Chrome artikkelbilde 1. Klikk på skiftenøkkelikonet på verktøylinjen i nettleseren.
2. Velg Oppdater Google Chrome.
3. Klikk Start på nytt i bekreftelsesdialogvinduet som åpnes.

Nettleseren lagrer dine åpnede faner og vinduer, og disse åpnes automatisk når nettleseren starter på nytt. Hvis du ikke ønsker å starte på nytt umiddelbart, vil oppdateringen skje automatisk neste gang du åpner nettleseren.

Kilde: google.com, digi.no

Aktuelt på Online

Norske nettbanker er trygge

Norske nettbanker er trygge

Sikkerheten i norske nettbanker er svært god. Det har ikke vært innbrudd i norske nettbanker på mange år. Det betyr ikke at kriminelle ikke forsøker seg, verken her hjemme eller i utlandet.

Dette er triksene de kriminelle bruker

Trender for datatrusler i 2011

Smarttelefonen din utsatt for angrep i 2011

Ekspertene hos Symantecs har tatt en titt i krystallkulen. Spesielt er det områder som sosiale medier og mobile enheter som vil oppta nettkriminelle i året som kommer, spår sikkerhetsselskapet.

Hva har du i vente?

Del internett med iPhone

Del internett med iPhone

En Personal Hotspot gjør den nye versjonen av iPhone 4 til en trådløs ruter i lomma. Det høres litt kinky ut, men betyr rett og slett at den hjelper deg å komme på nett med en annen dings.

Bruk iPhone, kom på nett med iPad uten 3G

Alternative søkemotorer

Gode alternativer til Google

Hvem kommer til å slå Google i fremtiden? Verdens største søkemotor har mange konkurrenter. Er du kjent med alternativene?

Finn din nye favoritt her

Sparing på reisen

Spar på reisen

Betal mindre, opplev desto mer: Her er tipsene som kan bidra til at det blir flere penger til moro når du planlegger ferie.

Slik sparer du penger

Sparing på reisen

Spar på reisen

Betal mindre, opplev desto mer: Her er tipsene som kan bidra til at det blir flere penger til moro når du planlegger ferie.

Slik sparer du penger