Søk
Meny

Telenor lanserer Orden: Trygg lagring av dokumentene dine

orden kvinne skriver med penn og papir

CV-er, attester, kopier av pass og personlige dagbøker: Hvor trygge er egentlig de digitale papirene dine? Se hvordan du kan få orden med appen Orden!

De fleste av oss har en hel bråte mer eller mindre organiserte dokumenter liggende på datamaskinen – og de færreste av oss har et veldig bevisst forhold til nøyaktig hvor eller hvordan de lagres. Noe er kanskje lokalt på PC-en, annet i ulike skytjenester.

Alt fra gamle universitetsoppgaver til CV-er, til lister over passord (tips: dette bør virkelig ikke lagres usikret eller ukryptert) og kopier av barnas pass – i løpet av et liv er det ikke rent lite som samler seg opp av mer eller mindre viktige digitale papirer.

Skulle du miste dem, eller hvis de kommer på avveie, kan det i verste fall få veldig uheldige konsekvenser.

Pass, personnummer og passord på avveie – enten det skjer ved tyveri, hacking eller at uvedkommende får tilgang på annet vis – er en gavepakke for svindel og identitetstyveri. I verste fall risikerer du å miste tilgangen på viktige tjenester som e-post og ulike betalingstjenester på nettet, potensielt med et påfølgende økonomisk tap.

Få orden – med Orden

Orden er Telenors nye app som er laget for å løse nettopp disse problemene. Med Orden kan du samle dokumentene dine på et sikkert sted – der det er enkelt både å finne, bruke og få oversikt over alt det du tar vare på digitalt.

Du kan også trygt dele det du ønsker med for eksempel en partner, barn eller foreldre – og du vil alltid kunne se hvem som har fått tilgang til dokumentene gjennom BankID-identifisering.

Kort og godt: det gir en enkel vei til en tryggere og lettvint digital hverdag.

Dette er Orden fra Telenor

Orden er en app for samarbeid om viktig informasjon, der du kan lagre alt det du ønsker å ta vare på – både enklere og sikrere enn før. Orden bruker BankID for identifisering, både ved registrering og når andre skal ha tilgang til informasjon. 

Dermed kan du alltid være sikker på hvem som har tilgang på innholdet. Appen krypterer all informasjon når den lagres og sendes. Det betyr at du kan være helt trygg på at innholdet ditt alltid er sikret.

Orden er inkludert i de nye mobilabonnementene Mer 8GB, Ubegrenset Medium og Ubegrenset Pluss, men kan også kjøpes frittstående for 49 kr i måneden.

Les mer om Orden >

Alt lagres i Norge – og krypteres

Orden er for deg som liker å vite at du har det du trenger tilgjengelig og samtidig trygt – uansett hvor du måtte befinne deg.

Alt du laster opp i Orden lagres på servere i Norge. Her er dataene kryptert og sikret etter nyeste standarder.  Alt du må forholde deg til for å få tilgang, er BankID. 

Dermed har du allerede høyst sannsynlig alt du trenger på plass for å ta i bruk Orden. Helt enkelt, helt praktisk – og helt trygt.

orden person skriver på laptop

Og dette gjelder selvsagt også for familien din. Appen vil kunne gi deg bedre kontroll på hvordan du og dine nære deler viktige dokumenter – godt sikret ettersom man må identifisere seg med BankID.

Å bruke appen er i seg selv med på å skape gode sikkerhetsrutiner for deg selv og hele familien, slik at sensitive data ikke havner i feil hender.

Orden – og oversikt

Orden betyr ikke bare trygghet – men også oversikt. 

Uten skikkelig organisering – ja, uten Orden, så blir det fort kaotisk og uoversiktlig. Hvor var egentlig disse passkopiene, igjen? Og hvor i all verden har det blitt av masteroppgaven? Og hva med barnas fødselsnummer?

Orden er laget med tanke på å la deg slippe å ha slike bekymringer. Dokumentene dine er enkle å sortere, organisere og finne i appen. 

Som nevnt er Orden designet for å kunne brukes som en samarbeidsplattform, og om dere i tillegg skulle ha andre Telenor-tjenester sys alt inn i et sømløst, sikkert og forståelig system.

Dette er eksempler på ting du kan ha lagret – og lett finne frem til – i Orden:

  • Fødselsattest

  • Helsekort

  • Pass

  • Personlig ID

  • Viktige passord som er vanskelige å huske

  • Førerkort

  • Bankkort og pin-koder du glemmer

  • Oversikt over banker, aksjer og fond

  • Vitnemål fra utdanning

  • Referanse- og anbefalingsbrev fra jobber