Søk
Meny

6 sikkerhetskniper du kan unngå med rett mobilabonnement

Dame som sitter i en stue og ser på mobilen

Foto: Taryn Elliot / Pexels.

Kanskje du kjenner deg igjen i én eller flere av disse sikkerhetsknipene?

Mobilgleden kan dessverre få seg en real ripe i lakken av alle de digitale truslene som finnes der ute. For at du skal kunne senke skuldrene, og ikke bekymre deg for mye over det som kan skje på nett, har Telenor lansert en ny mobilportefølje som bedre ivaretar sikkerheten din.

Her har vi samlet noen vanlige bekymringer, som du nå kan bekymre deg litt mindre for – hvis du er Telenor-kunde.

1. Å miste verdifullt innhold på mobilen

Hvis mobilen går i stykker eller blir stjålet, er det utrolig kjedelig om man samtidig mister alt det verdifulle innholdet som er lagret på telefonen.

Som Telenor-kunde har du, avhengig av mobilabonnement, appene Min Sky, Se Hvem og Orden inkludert i mobilabonnementet ditt – noe som betyr at du trygt kan lagre alle bildene dine, personlige kontakter og viktige papirer i skyen. Da har du tilgang på dem selv om det skulle skje noe med mobilen, og du trenger ikke å bekymre deg for å miste dem.

En hverdagsbekymring mindre, der altså.

2. Å bli svindlet på en falsk nettside eller nettbutikk

Mobil som viser varselplakaten fra Nettvern+

Nettvern og Nettvern+ blokkerer svindelsider – slik at du surfer litt tryggere.

Når 70 prosent av alle nye nettsider er falske, sier det seg selv at det kan være vanskelig å se forskjell på en ekte og en falsk side. I verste fall kan du bli svindlet, eller få virus og malware installert på mobilen din. Med Nettvern+ fra Telenor kan du derimot senke skuldrene når du surfer på nett, siden det forsterkede sikkerhetsfilteret blokkerer falske nettsider for deg.

Se hvilke mobilabonnement som har Nettvern+ inkludert >

3. Å ikke vite hvordan du får fjernet privat innhold fra nett

At barna, eller en selv, skal få private bilder på avveie, er manges store mareritt. Heldigvis trenger du ikke å stå alene hvis du opplever noe slikt, med Nettslett fra Telenor får du profesjonell hjelp til å få slettet private bilder på nett. Du kan også få psykologhjelp hvis du har opplevd vonde hendelser på nett, som ufrivillig spredning av private bilder eller krenkende netthets.

4. Svindelanrop til alle døgnets tider

Person sitter med mobil i hånda og svindelvarsel fra Se Hvem

Med Se Hvem får du svindelvarsel når det ringer.

Ikke bare stoppet Telenor over 30 millioner svindelforsøk i fjor, med appen Se Hvem får også du som kunde svindelvarsel på mobilen – mens det ringer, slik at du med god samvittighet kan avvise et ukjent anrop.

5. At viktige papirer kommer på avveie

Vi har alle opplevd det – vi trenger å finne et viktig dokument, men husker ikke hvor vi har lagt det. Kan det være lagret som et skjermbilde på mobilen, i Dropbox eller kanskje langt nede i e-postkontoen? Eller var det i skuffen i gangen, den som er så rotete at du ikke orker å åpne den?

Problemet med å oppbevare dokumenter på denne måten er ikke bare at de er vanskelige å finne igjen når du trenger dem. Det utgjør nemlig også en sikkerhetsfare. For hva om noen hacker inn i e-posten din? Eller at passordet til Dropboxen blir funnet i et sikkerhetsbrudd – og lagt ut på det mørke nettet?

Telenor har nå lansert appen Orden, som lar deg lagre alle papirene trygt på ett sted. Du må identifisere deg med BankID, og deretter blir alle dokumentene kryptert og lagret på servere i Norge. Ønsker du å dele dokumenter med ektefellen din eller andre – må de også identifisere seg med BankID, slik at du kan være helt trygg på hvem som har tilgang til informasjonen din.

6. Å trykke på en phishinglenke – uten å forstå det

Svindlere blir stadig flinkere til å lure oss. De kan for eksempel sende SMSer som ser ut som kommer fra en kjent merkevare, og legge seg i samme meldingstråd på mobilen din.

Da er det forståelig at mange lar seg lure, og klikker på lenken som følger med i den falske meldingen. Med sikkerhetsfilteret Nettvern+ fra Telenor vil du derimot bli stoppet fra å besøke den falske landingssiden – selv om du har trykket på lenken.

Men husk at selv om Nettvern+ stopper mange svindelforsøk, er det likevel smart å ta dine forholdsregler når du surfer på mobilen – da ingen tjeneste, selv hvor god den er, kan stoppe absolutt alt.

For sikkerhetens skyld

Disse sikkerhetstjeneste er inkludert i alle mobilabonnement fra Telenor:

  • Se Hvem – gir deg full kontroll på ukjente nummer

  • Min Sky  – tar vare på alle bildene dine

  • Nettslett – gir deg hjelp til å fjerne uønsket innhold på nett, samt psykologbistand

  • Nettvern – hindrer deg fra å besøke falske nettsider

 

Med mobilabonnementene Mer 8 GB, Ubegrenset Medium og Ubegrenset Pluss får du også:

  • Nettvern+ – et forsterket sikkerhetsfilter som gjør at du surfer enda litt tryggere

  • Orden – en app som lar deg lagre viktige dokumenter – og dele trygt med dem som trenger det

Orden kan også bestiller for 49‚– per md. for deg som ikke har det inkludert i mobilabonnementet ditt.

Se alle mobilabonnement fra Telenor >