Søk

Online.no

Meny

Kasper (18) har snappet med en venn i 978 dager i strekk

Med det ligger han helt i verdenstoppen i snapstreaks.

Du har kanskje hørt det smelle fra tenåringen i huset eller niesen din i familieselskapet: – To sek: jeg må bare sende en streaksnap!

I den populære NRK-artikkelen «Slukt av Snap» forteller norske ungdommer om hvordan såkalte snapstreaks har forandret livene deres – og nærmest blitt en mani.

Men hva er egentlig snapstreaks? Og hvordan skal man som en litt bekymret forelder forholde seg til fenomenet?

Nyhet! Sikker ID

Har du noen gang bekymret deg for at dine personlige data eller bilder misbrukes eller spres av andre?

Med Sikker ID mottar du varslinger med en gang personopplysningene dine kommer på avveie, og du får hjelp ved misbruk.

Det lille, avgjørende tallet

Snapstreaks er noe du får ved at du og en venn sender bilder til hverandre flere dager på rad inne på Snapchat.

Hvis du og en venn snapper til hverandre i for eksempel 40 dager i strekk. vil begge få et 40-tall ved siden av hverandres brukernavn. Da har dere 40 «streaks».

Og her kommer tvisten: Hvis du eller vennen din ikke sender et bilde tilbake innen det har gått 24 timer, forsvinner hele streaken – og tallet.

Det er nettopp det lille tallet som fort kan gjøre deg hekta. For noen går det sport i å holde streaken over flest mulig dager, måneder og til og med år – eller å holde streaks med så mange venner som mulig.

Kasper Gundersen er en storsnapper. Foto: Privat

Snapper: – Jeg er Ikke avhengig

Noen sier rett ut at de er avhengige. Andre, som den ivrige snapperen Kasper Gundersen, mener streak snarere er noe som «bare skjer».

 Jeg føler meg ikke avhengig av snapstreaks. I min vennegjeng holder vi ikke «på» med streaks. Vi får streak når vi snakker sammen. Det skjer helt naturlig, og er ikke noe vi bevisst prøver å oppnå, sier Gundersen.

Likevel ligger Oslo-gutten helt i verdenstoppen på å holde en streak lengst mulig: Kasper har nemlig en streak på 978 dager – det vil si godt over to og et halvt år.

– Jeg bruker en del tid på Snapchat, men det er ikke fordi jeg prøver å opprettholde streak, men heller fordi jeg er glad i å sosialisere og snakke med vennene mine, sier han.

– Er dette den eneste streaken du har gående?

– Nei, jeg har streak med cirka 30 stykker. Dette er en blanding av mine nærmeste venner, nye venner som jeg snakker med for å bli bedre kjent og venner som bor langt unna, som jeg da snapper med for å fortsatt holde kontakten.