Sony Xperia X Compact - kompakt spreking

Sony Xperia X Compact er telefonen for deg som synes at smarttelefoner har blitt for store.
Sony Xperia X Compact

Ikke alle smarttelefoner behøver å være store. Vil du ha en liten, kompakt mobile, er Sony Xperia X Compact et godt alternativ.

Xperia X Compact følger i fotsporene til Xperia Z5 Compact og de tidligere kompaktmodellene til Sony, og den tilbyr noe få andre smarttelefoner gjør – spesifikasjonene til en toppmodell i en mindre og mer hendig innpakning.

Ny design

Sony Xperia X Compact

Den mest åpenbare endringen fra forrige modell er naturlig nok den nye designen. Nye X Compact har nemlig fått avrundede kanter. Det gjør at den ligger enda bedre i hånden, og den solide plastkonstruksjonen gjør den solid og slitesterk. 2,5D-glasset i front gir den også en flott eksklusiv følelse.

Skjermen på 4,6 tommer er kanskje beskjeden sammenlignet med andre smarttelefoner, men det gjør at telefonen blir veldig hendig og lett å bruke. Er du blant dem som synes dagens smarttelefoner har blitt for store, kan dette definitivt være telefonen for deg.

Skjermen er for øvrig på 1280 x 720 piksler. Det er ikke voldsomt mye, men på en så liten skjerm gir det likevel et skarpt og fint bilde. Det skader heller ikke at du får Sonys flotte skjermteknologi med på kjøpet, noe som gir ekstra fin kontrast og sterke farger.

Knallbra kamera

Sony Xperia X Compact

Sony er kjent for å putte gode kameraer i telefonene sine, og X Compact er ikke noe unntak. Her får du hele 23 megapiksler og laserbasert autofokus. De mer avanserte brukerne får også full manuell kontroll over alle bildeinnstillingene, og det er heller ingenting å si på frontkameraet som byr på fem megapikslers oppløsning.

X Compact er utstyrt med et stort batteri på 2700 mAh. Kombinert med den relativt beskjedne skjermstørrelsen, bør det gi svært god varighet. Den støtter også Quick Charge 3.0 som lar deg lade telefonen mye raskere enn vanlig, og du får med Sonys gode strømsparingsfunksjoner som gjør at batteriet holder lenger ved å deaktivere uviktige funksjoner.

God ytelse

Sony Xperia X Compact

De som følger med på prosessorteknologien i dagens smarttelefoner, vet at Snapdragon 650-brikkesettet i Xperia X Compact ikke er blant de raskeste. Tidlige tester viser imidlertid at den leverer ytelse som ikke står tilbake for tidligere modeller. Samtidig gjør den telefonen rimeligere, og batteritiden blir bedre.

X Compact er blant de første Sony-telefonene som er utstyrt med USB-C-port, og det gjør at ladepluggen passer begge veier. Ellers får du en ren og ryddig utgave av Android 6.0.1 Marshmallow på kjøpet, som senere skal oppdateres til den kommende versjon 7.0 Nougat.

Sony Xperia X Compact er altså telefonen for deg som ikke vil ha en stor telefon som er vanskelig å håndtere med én hånd, men som samtidig vil ha et godt kamera og god ytelse. Ikke minst får du flott design og en god skjerm på kjøpet.

Kilder: GSMarena.com, Techradar.com, Androidauthority.com

Populært på Online.no nå: