Budsjettelefon med suverent kamera

Hvis et godt kamera er det som teller mest for deg når du skal kjøpe mobil, er Xperia XA1 et veldig godt valg.
Sony Xperia XA1

Xperia XA1 er en rimeligere utgave av Sonys flaggskiptelefon Xperia XZ Premium, og med unntak av størrelsen er de til forveksling veldig like. XA1 koster imidlertid bortimot en tredjedel, og vi ser nærmere på hva anmelderne mener om endringene Sony har gjort for å komme frem til en telefon som passer inn i budsjettklassen.

Design

XA1 har en utforming som minner mye om Sonys andre toppmodeller, men dette er en budsjettmodell som naturlig nok er laget av litt rimeligere materialer. Likevel understreker Techradar.com at den kjennes bra ut i hånden, og at Sony har brukt metall på de riktigste stedene slik at den likevel føles solid.

Ikke minst trekker de frem at skjermkantene er blant de smaleste i hele Sonys sortiment. Stuff.tv understrekker hvordan dette gjør at telefonen er veldig god å holde, og de sier at XA1 – tross de rimeligere materialene – føles og ser mye dyrere ute enn andre modeller i samme prisklasse.

Sony Xperia XA1

Skjerm

Skjermen er et ankepunkt hos flere av anmelderne, men tross den lave oppløsningen på 720p så mener likevel Stuff.tv at den har ganske god kvalitet. Høy oppløsning har jo som kjent ikke like stor betydning når skjermen har en så beskjeden størrelse som 5 tommer. Techradar.com understreker at skjermkvaliteten er god nok for alle oss som ikke har de aller høyeste kravene på akkurat dette punktet.

Sony Xperia XA1

Kamera

Kameraet er denne telefonens store styrke, og Tek.no sier at det rett og slett er strålende. Sony har ganske enkelt tatt kameraet fra toppmodellene Xperia X og X Performance, og puttet det i en budsjettmodell.

Spesielt trekkes bildenes dynamikk og skarphet frem som veldig overbevisende, og Techradar.com mener at de ser nesten like bra ut som tilsvarende bilder tatt med Xperia XZ Premium. XA1 er ikke utstyrt med optisk bildestabilisering som kan gå utover evnen til å ta gode bilder i mørket, men Techradar.com mener at telefonen likevel gjør en god jobb da også.

Sony Xperia XA1

Ytelse og batteri

XA1 er en budsjettelefon og dermed skal man ikke ha for store forventninger til ytelsen. Stuff.tv synes likevel at Helio P20-prosessoren fra MediaTek gjør en overraskende god jobb. Ikke minst merkes det i spill, der den lave oppløsningen krever mindre av prosessoren.

Techradar.com opplever XA1 som responsiv og rask, og påpeker bare at den laster apper en tanke saktere enn mange av toppmodellene.

Også batteriet har ifølge anmelderne helt OK kapasitet. Det hjelper mye at prosessoren og den lavoppløste skjermen bruker mindre strøm enn hva som er tilfelle hos mange av konkurrentene.

Funksjoner

Xperia XA1 er utstyrt med Android 7.0 Nougat, og på toppen får du de samme tilpasningene av grensesnittet som alle andre Sony-modeller har. Stuff.tv trekker i den sammenheng frem de gode mulighetene til å tilpasse hvordan menyene oppfører seg, og at du kan laste ned temaer som forandrer hele utseendet til telefonen.

Mye fokus er lagt på foto med denne telefonen. Techradar.com setter pris på at den er utstyrt med en dedikert kameraknapp på siden som til og med lar deg sette fokus før du tar bildene.

Konklusjon

Sony Xperia XA1 er modellen for deg som ikke vil bruke for mye penger på ny telefon, men som kan tenke deg et godt kamera på kjøpet. Her kan du nemlig ta knallgode bilder, samtidig som du får en telefon som ligger godt i hånden og som ikke er for stor. Ikke minst får du god ytelse prisen tatt i betraktning, og XA1 har også en kvalitetsfølelse godt over gjennomsnittet i denne prisklassen.

Populært på Online.no nå: