• Xperia XZ1 og Xperia XZ1 Compact

Sonys nyeste har masse kraft – i diskret innpakning

Xperia XZ1 og Xperia XZ1 Compact har kamera og ytelse helt i toppklasse.
Xperia XZ1 og Xperia XZ1 Compact

Sony Xperia XZ1 og Xperia XZ1 Compact markedsføres ikke direkte som toppmobiler – samme selskap har nemlig allerede sluppet flaggskipet XZ Premium denne sommeren. Sammenlignet med denne er de nye mobilene tonet litt ned, både i størrelse og pris.

I funksjoner og ytelse er de likevel nærmest identiske. Det gjør XZ1 og XZ1 Compact til noen av de sprekeste mobilene ikke bare i sin prisklasse, men på markedet.

Ekstrem saktefilm og 3D-skanning

Mange av dagens toppmobiler har skjerm på 5,5 tommer eller større. Ønsker du tilsvarende ytelse i en mindre innpakning, har det ikke vært all verdens utvalg. Fra dette perspektivet er kanskje spesielt Xperia XZ1 Compact en velkommen nyhet.

Xperia XZ1 og Xperia XZ1 Compact

Med sin 4,6-tommers skjerm den forholdsvis liten. På innsiden sitter likevel den markedsledende Snapdragon 835-prosessoren, 4 GB RAM og ellers de samme komponentene som XZ Premium. Det samme gjelder selvsagt standardversjonen av XZ1.

Også videreført er det samme kameraet, med den nye Motion Eye-teknologien. Det kan blant annet ta opp korte videoklipp med hele 960 bilder i sekundet, som altså gir ekstrem saktefilm. Det er det foreløpig ingen andre mobiler som kommer i nærheten av.

3D-skanner

Xperia XZ1 og XZ1 Compact bakside

Nå er det også introdusert en ny og intuitiv 3D-skanner, som lar deg lage digitale modeller av virkelige objekter og personer, via mobilkameraet.

Kameraet har også funksjonen «Predictive capture», som hjelper deg å treffe på timingen med bilder – blant annet ved å gi deg flere eksponeringer å velge mellom, og at det nå automatisk kan ta bilde idet noen smiler.

En forskjell mellom mobilene, er at XZ1 Compact har et litt annet «selfie-kamera» enn XZ1, med 120 graders vidvinkel. Det er gjort for at denne modellen skal appellere enda mer til folk med en aktiv livsstil, som tar mange selfier og gruppebilder. Både XZ1 og XZ1 Compact er IP68-sertifiserte, og dermed i praksis vann- og støvtette.

Mindre og lettere – men like rask

Foruten skjermen og størrelsen er konstruksjonen den største forskjellen mellom mobilene. XZ1 er skåret ut i et sømløst stykke alumunium, mens XZ1 Compact er laget med plast og glassfiber. Det gjør den litt lettere, men uten å miste kvalitetsfølelsen.

En annen forskjell er at XZ1 Compact kommer med 32 GB lagringsplass, mot 64 på de andre. Alle støtter imidlertid minnekort, så du kan øke kapasiteten med 256 GB.

Begge mobiler kommer i fire farger – varianter av hvit/sølv, sort, blå og rosa.

Populært på Online.no nå: