• Brukte mobiler gir nye muligheter med SWAP

Den gamle mobilen din får nytt liv

Med SWAP kommer mobilen til god bruk hos noen som trenger den.
Med SWAP kan din brukte mobil få nytt liv - hos noen som setter stor pris på det.

Med SWAP kan din brukte mobil få nytt liv – hos noen som setter stor pris på det. Foto: Brightstar

Nytt liv med SWAP

Syv av ti nordmenn legger den gamle mobilen sin i skuffen når de skaffer seg ny. Hele ti millioner mobiltelefoner ligger i skuffer og skap rundt om i landet – og svært mange av disse er fortsatt fullt brukbare.

En av fordelene med SWAP er at du kan oppgradere mobiltelefonen din allerede etter ett år, og dermed få tilgang til nye toppmodeller om du ønsker det.

– Vi merker en ekstremt stor etterspørsel etter slike telefoner verden rundt. På denne måten kan mange som ellers ikke ville hatt muligheten til det få kjøpt forholdsvis nye telefoner til en lav pris, sier Arne Hvidsten i Brightstar – verdens største selskap for håndtering av brukte mobiler, og samarbeidspartner med Telenor.

Dette må du huske på

Når man bytter inn en SWAP-mobil, må den være uten vesentlige feil – men kan gjerne være preget av normal bruk gjennom et år eller mer. Etter at dataene på telefonene er grundig slettet, blir alle komponenter testet og om nødvendig byttet ut - i tillegg til at telefonene får et helt nytt ytre så de fremstår som nye.

– Vi oppfordrer butikkene til å be kundene slette og nullstille telefonen, for deres egen trygghet. Deretter gjennomføres blant annet en sjekk av at telefonen ikke er stjålet, før vi gjør en såkalt blancco-sletting av telefonen. Da overskrives dataene på telefonen ti ganger, slik at vi kan være sikre på at absolutt alt er slettet, sier Hvidsten.

Brukte telefoner blir pusset opp og solgt på nytt

Foto: Brightstar

Om telefonen ikke er i god nok stand, eller blancco-sletting ikke kan gjennomføres, blir den sendt til destruering og resirkulering. 

– Men som regel er de fleste telefonene vi får inn fullt brukbare. Når alt er slettet, gjennomfører vi en såkalt «refurbish». Da testes all innmaten grundig, før nødvendige komponenter og alt utvendig byttes slik at telefonen fremstår som ny, sier Hvidsten. 

Denne formen for gjenbruk har blant andre Apple praktisert i lengre tid, og Samsung har varslet at de også snart vil ta imot og gjenbruke telefoner.

SWAP forutsetter et FRIHET, Yng- eller U18-abonnement. Se vilkår på telenor.no/swap.

Populært på Online.no nå: