• Brukte mobiler gir nye muligheter med SWAP

Her får den gamle mobilen din nytt liv

Med SWAP kommer mobilen til god bruk hos noen som trenger den.
Brukte telefoner blir pusset opp og solgt på nytt

Med SWAP kan din brukte mobil få nytt liv – hos noen som setter stor pris på det. Foto: Brightstar

Sju av ti nordmenn legger sin gamle mobil i skuffen når de oppgraderer til en ny modell.

Hele ti millioner mobiltelefoner ligger i skuffer og skap rundt om i landet – og svært mange av disse er fortsatt fullt brukbare.

Nytt liv med SWAP

En av hovedfordelene med SWAP er at du kan oppgradere mobiltelefonen din allerede etter ett år, og dermed få tilgang til nye toppmodeller om du ønsker det.

Men i stedet for å legge den gamle mobilen i skuffen, får alle brukbare SWAP-telefoner som leveres inn nytt liv utenfor Norges grenser.

– Vi merker en ekstremt stor etterspørsel etter slike telefoner verden rundt. På denne måten kan mange som ellers ikke ville hatt muligheten til det få kjøpt forholdsvis nye telefoner til en lav pris, sier Arne Hvidsten i Brightstar – verdens største selskap for håndtering av brukte mobiler, og samarbeidspartner med Telenor.

Etter at telefonene blir pusset opp, blir de som nye

Etter at dataene på telefonene er grundig slettet, blir alle komponenter testet og om nødvendig byttet ut - i tillegg til at telefonene får et helt nytt ytre så de fremstår som nye. Foto: Brightstar

Brukte telefoner blir som nye

Når man bytter inn en SWAP-mobil, må den være uten vesentlige feil – men kan gjerne være preget av normal bruk gjennom et år eller mer.

– Vi oppfordrer butikkene til å be kundene slette og nullstille telefonen, for deres egen trygghet. Deretter gjennomføres blant annet en sjekk av at telefonen ikke er stjålet, før vi gjør en såkalt blancco-sletting av telefonen. Da overskrives dataene på telefonen ti ganger, slik at vi kan være sikre på at absolutt alt er slettet, sier Hvidsten.

Om telefonen ikke er i god nok stand, eller blancco-sletting ikke kan gjennomføres, blir den sendt til destruering og resirkulering. 

– Men som regel er de fleste telefonene vi får inn fullt brukbare. Når alt er slettet, gjennomfører vi en såkalt «refurbish». Da testes all innmaten grundig, før nødvendige komponenter og alt utvendig byttes slik at telefonen fremstår som ny, sier Hvidsten. 

Denne formen for gjenbruk har blant andre Apple praktisert i lengre tid, og Samsung har varslet at de også snart vil ta imot og gjenbruke telefoner.

SWAP forutsetter et FRIHET, Yng- eller U18-abonnement. Ved bytte av mobil må du inngå ny SWAP-avtale på 24 mnd. og levere inn din gamle mobil. Ved innbytte slettes utestående beløp opptil 12 mnd. Det er ingen binding på mobilabonnement. Se vilkår på telenor.no/swap.

Populært på Online.no nå: