Søk

Online.no

Meny

Slik kan du bytte til ny toppmobil hvert år

... uten å få dårlig miljøsamvittighet.

Nordmenn bytter ut mobiltelefonen omtrent annethvert år. Mange av oss er nysgjerrige på fersk mobilteknologi, samtidig som det jo koster litt. Samtidig er det ikke spesielt bærekraftig å hele tiden holde tritt med utviklingen.

Med mobilprogrammet SWAP kan du bytte inn din gamle mobil og få en helt ny – én gang i året. Og best av alt: I stedet for å herpe miljøet, bidrar du faktisk i positiv retning.

«Ofte er brukte mobiler fullt brukbare, og derfor har vi ikke hjerte til å kaste dem. Nå får de i stedet nytt liv, hos noen som trenger dem mer enn skuffen på kjøkkenet.»

Opp fra skuffen og ut i verden

Det siste man har lyst til å gjøre som forbruker er å bidra til kjipere kår for en allerede hardt presset klode. Med SWAP får gamle mobiltelefoner nytt liv utenfor Norge.

I samarbeid med firmaet Brightstar, en av de ledende aktørene innen feltet, selges de gamle telefonene videre i områder der smarttelefoner ikke er noen selvfølge. Alle mobildata slettes naturligvis etter strenge regler i forkant.

– Ofte er brukte mobiler fullt brukbare, og derfor har vi ikke hjerte til å kaste dem. Nå får de i stedet nytt liv, hos noen som trenger dem mer enn skuffen på kjøkkenet. Slik får flere mulighet til å bli en del av vårt nye teknologisamfunn, sier Ole-Andreas Ræstad, markedssjef i Telenor Mobil.

La sparegrisen leve!

Går du rundt og sikler på en ny mobil, men mangler et siste lille dyttet? Da kan altså SWAP være veien å gå. Ikke bare får du en oppdatert mobil og god klimasamvittighet – bankkontoen din kan også puste lettet ut.

Med SWAP betaler du en fast månedlig sum – avhengig av hvilken mobil du velger – over 24 måneder.

Om du ønsker å oppgradere telefonen etter 12 måneder, kan du inngå en ny 24-månedersavtale, levere inn den gamle telefonen og få slettet utestående beløp opptil 12 måneder.

Ai! Der gikk skjermen i bakken! Med SWAP får du heldigvis gratis skjermforsikring med på kjøpet. Du betaler kun egenandel ved første skade. Foto: Ali Abdul Rahman

Knust skjerm? Null stress

Få ting ødelegge dagen, uka eller måneden som en knust mobilskjerm. I tillegg er det dyrt å fikse – en vanlig skjermreparasjon koster fort opptil flere tusenlapper. Faktisk så mange som hver fjerde mobilbruker har opplevd å få skjermen knust!

SWAP kommer heldigvis med skjermforsikringsavtale dersom uhellet først inntreffer. Telenor tar mesteparten av støyten for deg – det eneste du betaler er egenandelen ved første skade.

Ønsker du ytterligere trygghet, kan du også tegne SWAP Plussforsikring til 79 kroner i måneden. Den dekker alle skader, uhell og tyveri – uansett hvor i Europa du befinner deg. Skjer det noe med mobilen din, får du en tilsvarende mobil etter kun én virkedag!