Søk

Online

Meny

– Nå kjøper 85-90 prosent mobil på denne måten

Brage Larssen ved Telenorbutikken i Byporten i Oslo merker at SWAP er populært hos kundene. Alle foto: Mikael Lunde

SWAP er populært når Brage Larssen selger nye mobiler. Du får veldig mye for pengene!

– Når jeg forteller til kundene at de kan gå ut av butikken med en ny mobil, uten å legge igjen en krone, blir enkelte litt skeptiske, forteller Brage Larssen, som jobber i Telenorbutikken på kjøpesenteret Byporten i Oslo.

– De tror kanskje det er snakk om avbetaling, med høye renter og lang bindingstid. Men når jeg forklarer hvor åpen SWAP-avtalen egentlig er, og hva den innebærer, snus alt på hodet.

Null kroner up front – og skjermforsikring inkludert

Etter at Telenor innførte SWAP sommeren 2016, har stadig flere fått øyene opp for de mange fordelene avtalen fører med seg.

– Jeg vil si at rundt 85-90 prosent av de som kommer til oss for å kjøpe ny mobil, nå gjør det med SWAP, sier Larssen.

Blant det Larssen merker er mest utslagsgivende hos de fleste, trekker han frem nettopp det at du ikke trenger å betale hele telefonen på en gang, samt den inkluderte skjermforsikringen.

– Det vi hører aller mest, er rett og slett «jeg har lyst på noe nytt.»

Perfekt når du trenger ny mobil

– Noen av de som kommer innom for å kjøpe ny mobil, forteller at den de har fra før er blitt ødelagt eller begynner å fuske, forteller Larssen, før han legger til:

– Men det vi hører aller mest, er rett og slett «jeg har lyst på noe nytt.» Og da er det veldig fint med muligheten SWAP gir for å bytte til en helt ny telefon etter bare 12 måneder.

Opptatt av en god deal – og trygghet

Larssen opplever at stadig flere har fått med seg hva SWAP er før de kommer inn i butikken, og at de er nysgjerrige på dette når de kommer til kassen.

– En typisk samtale med en kunde starter gjerne med pris. Etter å ha sett seg ut en telefon de har lyst på, lurer de fleste på hva totalen kommer på om de velger SWAP.

Han pleier da å gå gjennom regnestykket sammen med kunden, og peker spesielt på den medfølgende skjermforsikringen.

– Om du knuser skjermen på en ny mobil, koster det raskt flere tusen kroner om du må betale reparasjonen selv. Med SWAP slipper du dette, ettersom forsikringen er bakt inn i den faste, månedlige prisen. Det hele blir da billigere enn om du skulle kjøpt telefon og forsikring hver for seg.

Slo til på SWAP, takket være forsikringen

Da Online.no var til stede i butikken, ble vi selv vitne til at nettopp forsikringen ble utslagsgivende for en kunde som vurderte SWAP.

Straks kunden forsto at dette fulgte med i avtalen, slo han til – og kunne forlate butikken med en splitter ny Samsung Galaxy S7 edge.

– Spesielt for yngre kunder ser jeg at forsikringen er noe av det aller viktigste. Når mobilen er med overalt, er det også en større sjanse for at skjermen kan bli knust, sier Larssen.

Dette er SWAP:

  • SWAP er en smartere måte å kjøpe mobil på
  • Med SWAP-avtalen betaler du ingenting ved kjøp av ny telefon, men betaler den ned over to år med en fast månedspris
  • Etter 12 måneder kan du bytte inn telefonen mot en ny modell, og tegne en ny 24-måneders avtale. Når du leverer inn den gamle mobilen slettes utestående beløp opptil 12 mnd
  • Skjermforsikring er alltid inkludert
  • SWAP må kjøpes med et av Telenors faste abonnement, og det er ingen binding på mobilabonnementet
  • SWAP-mobiler kan kjøpes på telenor.noTelenorbutikken, Elkjøp, Power og Lefdal.

Kjøp mobil med SWAP i nettbutikken