Søk

Online.no

Meny

Slik finner du den beste mobilen til barna

Skolestart er rett rundt hjørnet, men hvilken mobil passer best til de yngste i familien?

I dag har så godt som alle barn og unge en mobiltelefon. Ifølge Medietilsynet, har kun én prosent av unge mellom 9 og 18 år ikke tilgang til mobil. De fleste barn får sin første mobil i 9-årsalderen, og blant 11-åringene har over 90 prosent egen smarttelefon.

Men 9-åringen har nok ikke bruk for en av de dyreste toppmodellene. Derfor har vi satt sammen noen anbefalinger for poden som snart skal tilbake på skolebenken.

Riktig abonnement for de yngste

Første tips er å finne et abonnement som passer for ynglingen. Telenors U11 og U18 er skreddersydde for barn og unge.

Abonnementene inkluderer Data Kontroll og Sikker Bruk – du unngår overraskelser på mobilregningen og nummeret til ungen din er sperret for uønskede SMS og anrop.

Begge abonnentene kan også gi glede til hele familien gjennom Familiebonus. Det kan nemlig betyr mye bonusdata til surfing, helt uten ekstra kostnad!

Men kanskje tenker du at et kontantkort er mer enn nok for ungene? Det kan faktisk være tryggere og mer kostnadsbesparende å kjøpe et abonnement. Skal du lade kontantkortet for mer enn 99 kroner i måneden, lønner deg seg for eksempel med et U11-abonnement. Da får du nemlig Datakontroll og Sikker Bruk inkludert. (Og i tillegg kan du legge til 0,5 GB i Familiebonus...)

Gå for noe kjent

Når du introduserer ungen for smarttelefonverdenen, kan det være en idé å kjøpe en mobil fra samme produsent som resten av familien. Det er lettere å være til hjelp – og ha kontroll – når du selv kjenner operativsystemet og mobilmerket.

Om resten av familien har iPhone, kan det dermed være en fordel å gå for dette også til minstemann – da får du også tilgang til flere familiefunksjoner. Det samme gjelder Android, som har mange tilsvarende løsninger.

Og husk at hvis du kjøper mobil med SWAP, betaler du ingenting i kassen, men en fast lav månedspris som varierer avhengig av hvilken mobil du velger.

iPhone 7 var den første Apple-mobilen som var vanntett.

En rimelig bit av eplet

Apple-telefoner er svært populære blant nordmenn i alle aldre, men flaggskipet iPhone X er nok hakket for avansert – og kostbar – for de yngste. Det er ikke noe i veien for å gå en generasjon eller to tilbake, og Apple har flere svært gode telefoner for barna.

iPhone 7 var den første mobilen i serien som var vanntett. Den er derfor rustet for lek i all slags vær. Den er strømeffektiv og har avansert teknologi som sørger for personvern og sikkerhet.

Selv om iPhone 6s ble lansert i 2015, er den fortsatt en kraftig mobil med mye funksjonalitet. Den er robust laget, og har både 3D Touch, Siri og et godt kamera. Her er det mye moro til en god pris.

Og vi kommer ikke utenom den svært populære iPhone SE. Mobilen har det velkjente designet til iPhone 5, men moderne innmat. SE er blant annet klargjort for 4G+ og tar skarpe og levende bilder – i tillegg til å være svært rimelig.

Samsung Galaxy A6 (Foto: Samsung)

God og rimelig Android-mobil

Galaxy A6 og A6+ er to nye og rimelige råtasser fra Samsung. A6 har en stor og nesten rammeløs skjerm med høy oppløsning. Kameraet tar gode bilder både på dagtid og om kvelden, og mobilen har både fingertrykksensor og ansiktsgjenkjenning. Det samme gjelder A6+, som i tillegg er litt større og har kraftigere batteri. Her får du mye mobil for pengene!

Samsung har også Galaxy Xcover 4 som er midt i blinken for en aktiv pode: Den har fysiske knapper som gjør den enkel å bruke med hansker. I tillegg tåler den vann, sprut og søl og du kan også bytte ut batteriet for ekstra lang brukstid.

... men vil du slå på stortromma?

Sony Xperia XZ2 Compact er en rå mobiltelefon i en middels stor innpakning. (Foto: Sony)

Hvis du vil gi barnet ditt en rå mobilopplevelse? Sony og Huawei stiller med to Android-beist!

Huawei P20 Lite er lillebroren til produsentens nyeste flaggskip. Men ikke la deg lure av «Lite»-merkingen: Her får du meget god ytelse og flott design – til en rimelig pris. P20 Lite kan også hurtiglades... Så ungen din kan ikke bruke det som unnskyldning for at den ikke ringte til avtalt tid!

Sony Xperia XZ2 Compact kommer med den nyeste teknologien fra Sony og gir en unik underholdningsopplevelse. Kjøper du XZ2 Compact nå får du med PlayStation Plus i 12 måneder (verdi 485,-).

Husk også hvordan barn flest bruker mobilen ...

Nå bør du kanskje en idé om hvilken telefon som egner seg best for din datter eller sønn. Men er du fortsatt usikker, har Telenor en egen side for barnets første mobil.

Men du blir kanskje litt nervøs av å la ungen få en avansert duppeditt i hendene?

Det kan jo gå litt fort i svingene for de yngste, men kjøper du mobil med SWAP får du også skjermforsikring med på kjøpet. Da betaler du kun en egenandel første gang uhellet inntreffer. Her kan det være mange tusenlapper å spare.