• Slik nullstiller du den gamle mobilen

Med SWAP har du alltid ny mobil – men husk å tømme den gamle!

Slik sletter du all personlig info fra mobilen som skal byttes inn.
Husk å nullstille den gamle mobilen før du gir den fra deg!

Feriebilder, passord, meldinger – mobilen inneholder store mengder personlig informasjon som ikke bør havne i andres hender.

Om du kjøper mobil med SWAP, har du muligheten til å bytte den inn i en ny modell etter bare 12 måneder. Men før du bytter inn den gamle, er det imidlertid et par ting du må huske på:

  • Sikkerhetskopier bilder, videoer og annet personlig innhold. Du bør også synkronisere dine konti med nettskyen.
  • Tilbakestill enheten til fabrikkinnstillinger.

Slik nullstiller du iPhone:

  • Trykk på Innstillinger-ikonet og velg Generelt.
  • Gå helt til bunn av siden og velg Nullstill for å komme inn til neste meny.
  • Her får du opp en rekke valg for nullstilling. Om du skal gi mobilen videre til andre – og har husket å ta vare på alt innholdet – kan du trykke på Slett alt innhold og alle innstillinger. Dette valget vil fjerne absolutt alt av personlig data fra enheten.
  • Før alt slettes, må du taste inn låsekoden du har satt på mobilen – dette er den samme tallkoden du bruker til å låse opp enheten med (ikke pin-koden).
  • Du må også skrive inn Apple ID-brukernavnet og -passordet ditt. Dette steget ble lagt til av Apple slik at potensielle mobiltyver ikke skal kunne slette innholdet på en stjålet mobil og selge den som «ny».
  • Mobilen vil deretter starte på nytt – og du vil bli møtt av en «Hei»-skjerm som viser at telefonen er «blank» og klar for en ny eier.
Slik nullstiller du en iPhone

Slik nullstiller du Android:

  • Åpne app-oversikten og velg Innstillinger (eller trekk ned menyen fra toppen av skjermen og velg tannhjulet).
  • Bla ned til Sikkerhetskopier og nullstill. Nederst på denne siden finner du valget Nullstill til fabrikkdata.
  • Det er trygt å klikke her, ingenting blir slettet ennå. I stedet får du nå en advarsel om at alle data vil bli slettet fra enhetsminnet, inkludert din Google-konto og andre tilkoblede konti (som Facebook, LinkedIn, og Twitter), enhetsinnstillinger, apper, musikk og bilder.
  • Er du sikker på at du har sikkerhetskopiert all data, og synkronisert dine ulike konti med nettskyen, velger du knappen Tilbakestill enhet helt nederst.

NB: Fremgangsmåten kan variere litt fra de ulike Android-produsentene. Finner du ikke valget «Sikkerhetskopier og nullstill» i menyen, se i stedet etter «SD & telefonminne», «Personvern/personlig/privat», eller lignende.

Slik nullstiller du en Android-telefon

Populært på Online.no nå: