Hopp til innhold

Trådløs streaming med AirPlay

Trådløs streaming med AirPlay

Trådløs streaming med AirPlay

Apple TV er ikke bare filmleie via iTunes. Det gir deg også mulighet til å spille av filmer, musikk, vise bilder, nettsider- og gir deg en splitter ny spillopplevelse.

Har du raskt nok bredbånd?

Bytt til bredbånd fra Telenor og få nok fart til hele familien. Er du allerede bredbåndskunde hos Telenor kan du enkelt oppgradere farten på Mine sider.

Sjekk hvilken hastighet du kan få

Med Apple TV får du AirPlay, og med det kan du streame alt som foregår på din iPad eller iPhone på TV-en din og høytalerne dine. TV-skjermen viser det du ser på din iPhone, og høytalerne spiller det den spiller.

Dette åpner for mengder av muligheter - både når det gjelder jobb og moro.

Koble PC-en, iPhonen eller iPaden til TV-en

Det finnes nå flere nettsteder som tilbyr leie av film over nett, noe som gjør det enkelt å se film på iPhonen eller iPaden din. I tillegg kan du lage egne filmsnutter med mobilen eller nettbrettet ditt. Så hvorfor ikke se det på TV-skjermen? Det kan du med Airplay.

Koble iPhonen din og Apple TV til samme trådløse nettverk, trykk på AirPlay-ikonet på den appen du bruker - og vips! Filmen streames til TV-en din. Og du kan lene deg tilbake i godstolen med potetgullposen i fanget, og kose deg med filmen.

Trådløs streaming av musikk

På samme måte kan du spille av musikken fra iPhonen eller iPaden din på stereoanlegget.

Flere og flere av oss foretrekker å spille av musikk fra WiMP, Spotify eller egen musikk lagret på PC-en, men PC-høytalere er ofte ikke av veldig høy kvalitet med mindre du har investert en halv månedslønn. For å høre musikken gjennom stereoanlegget i stua, har mange lagt metervis med ledninger fra datamaskinen til stereoanlegget. Ikke spesielt praktisk, og ikke noe fantastisk designelement.

Med AirPlay kan du spille av musikken fra PC-en, iPhonen eller iPod Touch til stereonlegget uten ledningsrot. Du bare setter låtene igang, trykker på AirPlayikonet og lyden streames til stereoanlegget.

Spill på en helt ny måte

AirPlay gir også nye muligheter i spillverdenen. Én ting er at du selvfølgelig kan se spillene i stort format på TV-skjermen, med såkalt AirPlay Mirroring, men det har også dukket opp Dual Screen-spill, hvor du bruker iPaden som kontroll og ser spillet på TV-en.

Nintendo lanserte Dual Screen på sin Wii U, men Apple tok innersvingen med sin iOS 5-oppdatering, og er allerede på markedet med den nye spillfunksjonen. Engadget testet Real Racing 2 HD, og kunne fortelle at AirPlay ga en sømløs spillopplevelse uten hakking.

Vis feriebildene på TV-skjermen

Har du bilder du vil vise til familien? Vis det på storskjerm! Eller iallefall nesten - det kommer an på størrelsen på TV-en din. Men å bli vist på TV-skjermen vil uansett gi bildene dine en ekstra dimensjon. Med AirPlay Mirroring viser du akkurat det som vises på skjermen din, du kan zoome inn og ut og rotere som du gjør på mobilskjermen, og det samme vil vises på skjermen.

Dette er en funksjon du vil like også om du skal holde presentasjoner i jobb eller studiesammenheng.

Hjelp til trådløst nettverk

 

Kilder: Engadget.com, Apple.com

Aktuelt på Online

Apples nye iPad

Ny iPad med skjerm som gruser konkurrentene

Apples nye iPad er en kraftig oppgradering - og den kommer snart til Norge.

Slik er 'the new iPad'

Hva er Apple TV

Apple TV - fjernsynets nye bestevenn?

Det har allerede vært på markedet i fem år, men det var først i fjor høst at vi fikk øynene opp for Apple TV.

Apple TV gir deg mer enn filmleie

Jeg ser film og hører musikk - og alt skjer via Internett!

Jeg vil ha kontrollen

Og jeg digger rett og slett å bruke TVen som pc-skjerm mens jeg streamer musikk og surfer på nettet. Dette er min netthverdag.

Film og musikk på nett

Hvorfor iPad når du har iPhone

Har du bruk for iPad når du har iPhone?

Noen mener at iPads eneste fortrinn er skjermstørrelsen, men størrelsen kan faktisk ha mye å si.

Når bruker du iPhone og når har du bruk for iPad?