Hopp til innhold

Appguiden

Spennende tidsfordriv

Anbefalte mobilspill

Action, strategy eller fantasy? Last ned appen til dine favorittspill.

Spill til mobilen er kjapt å laste ned og de byr på timer med moro. Her er de mest populære spillene akkurat nå.

Pizza boy

Pizza boy for iPhone er et herlig, søtt og uskyldig retrospill som topper spillisten i App Store for øyeblikket.

pizza boy

En tyv har stjålet pizza og din jobb er å jage etter, og samle pizzastykker og jordbær på veien. Du kan kaste brusflasker etter tyven, men må se opp for slemme fugler, sinte hunder og hjelpe bortkomne kattunger underveis.

Cut the Rope

På topp i Android Market er spillet med det søte monsteret Om Nom (som betyr Nam, Nam) i hovedrollen. Om Nom er en sulten liten sak, og du må hjelpe ham til å spise seg mett ved å klippe av trådene til godteriet han vil ha. Underveis i spillet må du huske på å samle stjerner og sprekke såpebobler - noe som er lettere sagt enn gjort.

N.O.V.A. 2

Skytespillsjangeren er utvilsomt en av de mest populære sjangrene til konsoll og PC for tiden, og har begynt å infiltrere mobilmarkedet, melder nettstedet Gamer.no.

Near orbit vanguard alliance

I den skytespillkategorien kommer N.O.V.A 2 godt ut, og noe av det mest velfungerende med det er flerspillerdelen.

- Gameloft har sitt eget nettsystem, kalt Gameloft Live, som finner kamper, husker statistikk og holder styr på venner. Som et resultat av dette systemet blir det å spille N.O.V.A. 2 på nett som en drøm. Lite nettproblemer, og lett kampsøking gjør at man alltid kan ta en rask kamp, kanskje helst i nærheten av et Wi-Fi-punkt.

Denne nettdelen blir toppen av en velsmakende kake som beviste for meg at førstepersons skytespill faktisk ikke er umulig på berøringsskjermer, skriver Gamer.no i sin omtale av spillet.

Asphalt 6: Adrenaline

Dette bilspillet lukter det formelig svidd gummi av.

asphalt6adrenaline

- Adrenaline utvilsomt en av Android-markedets beste arkaderacere. Pent er det også, med vakre solnedganger og detaljerte baner og biler, og med en uovertruffen fartsfølelse som blir fullkommen i adrenalinmodus, skriver Gamer.no.

Sacred Odyssey: Rise of Ayden

For deg som foretrekker eventyrspill kan Sacred Odyssey: Rise of Ayden være tingen.

sacred odyssey rise of ayden

- Når du ser tittelens helt ri mot et massivt slott i horisonten, er det nesten umulig å ikke tenke på tittelskjermen til Nintendos grønkledde alvegutt fra Zelda-seriens første Nintendo 64-inkarnasjon.

Tilfeldig? Nei, ikke akkurat, for Sacred Odyssey: Rise of Ayden formelig flyter over av idéer røsket rett ut av Zelda-seriens feite beinmarg, uten at det nødvendigvis er noe veldig galt med det, skriver Gamer.no

Starfront: Colission

Dette sanntidsstrategispillet, i stil med spill som StarCraft og Age of Empires, er godt tilpasset en berøringsflate og passer derfor bra til mobilplattformen, melder Gamer.no.

star front collision

- Navigeringen er lekende lett. Du trykker på enheter, for så å trykke på kartet dit de skal. Du kan selvfølgelig markere flere enheter om gangen uten store problemer, ved å tegne et rektangel med to fingre over en enhetsgruppe. Så er det bare å utmanøvrere motstanderen ad nauseam til det hvite flagget blir reist, skriver de.

Kilder: Gamer.no, App Store, Android Market.

 


 

aktuelt på online

NRK Urørt-app

For de uetablerte

På radioprogrammet NRK Urørt kan du oppdage nye norske, uetablerte artister og band. Nå kan du også høre dem på din iPhone, iPad og iPod Touch.

NRK Urørt-app

Musikkapper til smartmobil

Musikk på hjernen?

Nynner du stadig på refrenget til en låt du ikke husker navnet på?

MusikkID finner låta for deg

Radioapps

Lytt til din yndlingsradiostasjon hvor enn du befinner deg

Få radiokanalene på smarttelefonen din, og hør på favorittprogrammet når du vil.

Radio på mobilen

Nyheter når det passer

Samle nyhetene på ett sted

Spar på de interessante artiklene til du har tid til å lese dem, med gode nyhetsapper på telefonen.

Her er tre anbefalte.