Hopp til innhold

Appguiden

Fotoapper for din smarttelefon

Fotoapper

Fotoapper gir smarttelefonen din nærmest ubegrensede muligheter. Med forskjellige effekter, stiler og muligheter for redigering i etterkant kan du skape akkurat den stemningen du er ute etter.

I gamle dager måtte du ta til takke med det resultatet du fikk. Det var lite rom for redigering eller å ta bilder i forskjellige stiler. Men med fotoapper til smarttelefonen din har du nærmest ubegrensede valgmuligheter for å få fram akkurat den stemningen du er ute etter.

Her har vi plukket noen av de vi mener fungerer best.

Hipstamatic

hipstamatic Ultrapopulære Hipstamatic til iPhone forvandler smarttelefonen din til et analogt kamera. Du velger linse, film og blits etter eget valg, noe som ikke er gjort i en håndvending, men resultatet er verdt det. Du kan også kjøpe pakker med flere linser, filmer og blitser om du ønsker å utvide utstyrskassa.

Du vet sjelden hvordan bildet blir, akkurat som det var med de skranglete kameraene på 70-tallet. Sjarmerende under- og overeksponering, og skjeve utsnitt, kule farger og nostalgi - Hipstamatic er verdt forsøket.

Retro Camera Plus

Retro Camera Plus Retro Camera Plus gir retrostil på bildene til smarttelefonen din. Her får du et lite museum av gamle billigkameraer som du kan late som du bruker, og som hver har ulike effekter på bildene. I tillegg legges det på effekter oppå bildene som skraper, filmfremtrekkshull og avrundede hjørner. Absolutt et morsomt leketøy.

Appen finnes i både betal- og gratisversjon.

Instagram

Instagram Instagram er både en fotoapp og et sosialt samfunn. Med denne er det enkelt å dele bildene dine. Du finner ikke like mange kreative muligheter her, men den fungerer desto bedre som delingstjeneste.

Her kan du følge venner og dele bilder med resten av verden raskt og enkelt gjennom Facebook og Twitter. I tillegg kan du legge igjen kommentarer.

FxCamera

Fx Camera Dette er en populær app blant Android-brukere. Som navnet antyder er dette en fotoapp som gir mobilen din muligheter til å ta bilder med forskjellige effekter. Du kan blant annet velge mellom Toycam, Polarioid, Fisheye, Symmetricam, Warhol og normal. Effektene kan justeres på både farge, lyskilde og form. Og dine kunstverk kan du selvfølgelig dele med vennene dine.

Camera +

Camera plus Med denne appen til iPhone tar du bilde, deretter etterbehandler du det på minuttet. Det er imponerende enkelt. Uendelig mange muligheter byr seg med talløse redigeringsverktøy, valg av blits, rammer, farger og utsnitt, i tillegg til en anti-shake-funksjon. Her får du hele mørkerommet i lomma.

Camera360 Ultimate

Camera360 Camera360 finnes til både iPhone og Android. Denne appen gir deg rundt 30 ulike bildeeffekter, og du kan også laste ned tilleggspakker gratis.

Med Camera360 kan du lage montasjer av deg selv i bildet, i tillegg finner du mange morsomme funksjoner som å lage puslespill, legge til "spøkelser", og å gjøre hele bildet sort-hvitt, og beholde farge på de elementene du velger ut.

Colorsplash

Colorsplash Denne appen vant pris for beste fotoapplikasjon da den kom. Det er en stabil og kreativ app gir deg muligheten til å gjøre hele bildet sort-hvitt og lar deg beholde en bestemt farge, eller lar deg farge bestemte deler av bildet.

Du bruker fingeren som en pensel for å fjerne eller ta tilbake den opprinnelige fargen. Appen fungerer presist og kjapt, og finnes som både gratis- og betalversjon.

Vignette

Vignette Vignette er en Androidapp som lar deg ta bilder i full oppløsning, iallefall med betalversjonen. Den lar deg også importere bilder du allerede har tatt for å bruke de samme effektene, og det mulig å lagre dine favorittinnstillinger, slik at får kjapp tilgang.

Appen støtter også dobbelteksponering, miniatyreffekt, selvutløser og såkalt time-lapse-funksjonalitet, der kameraet tar bilder med predefinerte intervaller, for så å sette det sammen til en video. Den lar deg også bruke volumknappen som utløserknapp, om du ikke har dedikert kameratast på Androidtelefonen din.

AutoStitch Panorama

Autostitch Panorama Lyst til å få med deg hele utsikten over Rondane og ikke bare halve? Da bør du sjekke ut denne iPhoneappen. Ta ti-tjue bilder av utsikten, og denne enkle appen pusler dem sammen til et stort panoramabilde. Og du kan lete deg svimmel for å finne sømmene der bildet er sydd sammen etterpå. -Kanskje en app for de som skal selge leiligheten eller huset sitt?

Adobe Photoshop Express

Photoshop Express Denne appen finnes for både iPhone og Android, og lar deg utøve elementære operasjoner på bilder du har tatt, som beskjæring, rette opp horisonten, fjerne røde øyne, fargejustering, eksponeringsjustering etc.

Du kan også sette den opp slik at alle bilder du tar automatisk lastes opp til din konto hos Adobe. Og resultatet kan du dele på Facebook.

Aktuelle apper

Photoshop Touch

Proff bilderedigering på nettbrettet

Bedre bilder på iPad og Android-nettbrett med Photoshop Touch.

Photoshop Touch gjør det enkelt å redigere bildene dine

videoapp 364x364

Rediger videoer rett på smartmobilen

Uansett hvilken smarttelefon du har, det er gode muligheter for å leke filmregissør.

Smarte apper for videoredigering på online appguide

Fotoapper

Supre fotoapper

Få utløp for din kreative side med fotoapper. Med disse kan du leke deg med både retrostiler, fargefilter, eksponering og massevis av andre effekter.

Ta bilder i akkurat den stilen du vil