Hopp til innhold

På nett

Mobilt Bredbånd - hva kan jeg forvente?

Hva kan jeg forvente av mitt mobile bredbånd?

Mobilt Bredbånd er perfekt for deg som trenger nettilgang når du er på farten - av og til, og som ikke ønsker å gå glipp av noe. Men hva kan jeg forvente av Mobilt Bredbånd fra Telenor?

Mobilt Bredbånd

Er det noe du lurer på i forhold til ditt mobile bredbånd?

Kundeservicesiden til telenor.no finner du hjelp til det du trenger.

Her finner du informasjon om:

• Priser
• Trådløse soner
• Dekningskart
• Sikkerhet
• Tilleggstjenester
• Nyeste programvare
• Nedlasting og installasjon
• Oppkobling og bruk

Har du spørsmål rundt abonnement og priser, besøk våre produktsider.

Mobilt Bredbånd er ganske enkelt muligheten til å komme deg på Internett der du har mobildekning. Ved hjelp av et abonnement med inkludert data, et SIM, og et USB-modem eller en PC/nettbrett (eks. iPAD eller Samsung Galaxy Tab) kobler du deg på nett via mobilnettet. Mobilt Bredbånd er et ypperlig supplement til ditt faste bredbånd.

Dekning og kapasitet

Dekning, kapasitet og stabilitet på signalene er viktige parametre for bruk av Mobilt Bredbånd. Kvaliteten på tjenesten vil variere etter antall samtidige brukere og fra sted til sted. Modemet bytter automatisk til beste tilgjengelige teknologi i området. Dette, sammen med topografiske forhold og antall brukere, bestemmer i sin tur hvilken hastighet som oppnås.

I praksis betyr det at du i områder med Turbo 3G (HSDPA) vil kunne forvente hastigheter mellom 0,5 og 1,5 Mbps.

Her kan du teste hastigheten din

Steder der denne teknologien ikke er tilgjengelig, men har såkalt 2G (EDGE og GPRS), vil du kunne oppleve lavere hastigheter. Dette er ofte tilstrekkelig for surfing på nettet, chatting og bruk av e-post, men blir litt snaut for videostreaming, overføring av store filer og lignende. For streaming av lyd fra lavkvalitets nettradio er det imidlertid ofte raskt nok. For mange er det imidlertid viktigere å ha en stabil tilkobling som byr på grei surfehastighet, enn alltid å ha topphastigheter.

Sjekk hvor du har dekning

Du har tilgjengelig inntil 6 GB datatrafikk hver måned med ditt mobile bredbånd , noe som dekker de flestes behov. Dekning og kapasitet henger sammen for å få en god opplevd kvalitet på det mobile bredbåndet. Telenor satsning på dekning, sørger for at det er nok kapasitet der folk flest ferdes og slik at kvaliteten på det mobile bredbåndet skal bli best mulig for alle som bruker det. Mobilt Bredbånd fra Telenor er i flere år kåret til "best i test" av flere aviser og nettsteder som har vurdert hastighet, dekning og kvalitet.

Se siste test fra PC-World

Mye gøy for 6 GB

Når du laster ned en side fra VG eller besøker Facebook så tilsvarer dette 0,5 – 1,5 Megabyte (MB) per gang. Et besøk i nettbanken krever vanligvis rundt 0,2 – 0,5 MB. Dermed gir 6 GB rom for mye surfing på nettet.
6 GB tilsvarer for eksempel nedlasting av rundt 8500 vanlige nettsider, 1500 mp3-filer eller du kan se over 24 episoder av en TV-serie som er på rundt 40 minutter hver.

6 gigabyte tilsvarer:
- 8580 besøk på nettsider
- 15000 besøk i nettbanken
- 1500 nedlastinger av MP3-filer
- 3000 minutter YouTube-streaming
- 24 TV-episoder
- 12 filmer

Selv om Mobilt Bredbånd gir rom for mye moro, er det likevel best egnet til vanlig internettsurfing, bruk av nettbank, kontakt med venner i sosiale kanaler eller til å lese e-post. Da holder også den inkluderte datatrafikken mye lenger.

Ikke det samme som fast bredbånd

Du kan ikke forvente samme hastighet og bruk på Mobilt Bredbånd som for fast bredbånd. Mobilt Bredbånd er også mindre egnet for å laste ned store datamengder, slik du kan gjøre hjemme.
Tjenester som OnlineTV med leie av film på nett nettspill eller om du hører på musikk via WiMP krever nedlasting av relativt store mengder data. Mobilt Bredbånd er derfor mindre egnet for bruk av slike tjenester.

Vi må dele på godene

Mobilnettet er en delt ressurs i motsetning til det faste bredbåndsnettet, og for å gi alle en god brukeropplevelse på Mobilt Bredbånd er det satt en begrensning på nedlasting av data til inntil 6GB per måned. Når du har nådd denne grensen vil du derfor oppleve redusert hastighet på ditt mobile  bredbånd. Informasjon om dette finner du i vilkårene for Mobilt Bredbånd.

Du får varsling om eventuelt redusert hastighet og andre viktige meldinger vedrørende ditt Mobilt Bredbånd til  innboksen i mobilt bredbåndsprogrammet ditt. Mottar du ikke disse varslingene kan det være fordi du ikke har lastet ned siste versjon av programvaren. Det kan du gjøre her.

Aktuelt på Online

Utnytter du mulighetene?

Utnytter du mulighetene?

Med Mobilt Bredbånd i bagasjen kan du fortsatt holde kontakten med omverdenen gjennom julefeiringen. Her er tipsene som gjør opplevelsen bedre.

Tips & råd

Oppgrader programvaren til ditt mobile bredbånd.

Oppgrader programvaren din

Nå har vi igjen forbedret programvaren for ditt Mobilt Bredbånd. Her er mange funksjoner forbedret og du får nyttige varslinger om påløpte datakostnader i utlandet. Den nye programvaren gir deg bedre kontroll - rett og slett.

Sikkerhet på farten

Sikkerhet når du er på farten

Truslene på nett fortsetter å øke. En bærbar datamaskin er hele tiden utsatt for angrep. Ditt forsvar i denne kampen er å ha et skikkelig sikkerhetsprogram installert på maskinen.

Last ned Norton Internet Security

Telenor Bredbåndsruter

Del ditt Mobile Bredbånd

Mobilt Bredbånd er gjerne med på tur. Ofte er det flere som ønsker å komme seg på nett. Da er miniruteren midt i blinken.

5 på nett samtidig

Telenor - suveren på dekning

Mobilt Bredbånd krever dekning

Mobilt Bredbånd er blitt allemannseie. Men knalltilbud og stilig design på modemet hjelper lite om du ikke har dekning. Tenk på det når du velger leverandør.

- Jeg fikk så fantastisk god hjelp, sier Edvard Nesland.

- Det var virkelig krise!

Min iPhone låste seg totalt. Alle egne forsøk feilet. Så fikk jeg kontakt med Ole som rett og slett fikset alt, forteller Edvard.

Visste du at Telenor har eksperter er på jobb 365 dager i året?