Hopp til innhold

På nett

Bekjemper spam

Telenor sperrer nå port 25 for utgående e-post

Nå sperrer Telenor av port 25 for Telenors Mobilt Bredbånd. Hensikten er å redusere spam og redusere risikoen for at Mobilt Bredbånd-brukere får pc-ene sine infisert og blir ufrivillig del av botnet.

Bekjemp spam IKT-Norge har, sammen med en rekke leverandører av tele- og bredbåndstjenester, utarbeidet en bransjenorm for felles innsats mot e-postspam.

Sammen har de utviklet "bekjemp spam"-merket. Dette merket kan kun benyttes av selskaper som følger bransjenormen. Denne normen forplikter til en rekke tiltak, og som kunde kan du på den måten være sikker på at leverandøren din gjør det den kan for at du skal motta minst mulig spam.

Telenor har som et av tiltakene innført såkalt "sperring av port 25 for utgående e-post" for kunder på fast bredbånd, og nå er det også gjort for kunder som benytter Mobilt Bredbånd.

Hva i all verden er port 25?

Port 25 benyttes som standard for sending av e-post i de aller fleste e-postprogram. 

Den vil fortsatt være åpen for Telenors bredbåndskunder som sender e-post via Telenors servere.

Hva betyr denne endringen for meg?

De aller fleste kunder vil ikke merke noe som helst til dette, bortsett fra at pc-en holder seg frisk og at mengden spam reduseres.

Så lenge du er tilkoblet Telenors nett, via fast eller mobilt bredbånd, får du benyttet Telenors e-post servere til å sende og motta e-post. Dette gjelder så lenge du benytter den adressen du fikk av Telenor, for eksempel brukernavn@online.no.
 
Men hvis du benytter en annen e-postadresse, for eksempel ola@nordmann.no, betyr det at du har en annen e-postleverandør enn Telenor. Hvis du har denne e-posten knyttet opp på pc-en din hjemme til et program som Outlook, kan det være at du må foreta noen endringer for å kunne sende ut e-post.

Hvis du opplever problemer med å sende e-post, kan det være nødvendig å gjøre endringer på port for utgående e-post direkte i e-postprogrammet. Her anbefales det å endre til port 587 med autentisering, eller høre med e-postleverandøren hvilket oppsett som skal brukes.

Bruker du en nettbasert e-postleser som for eksempel Gmail, Hotmail eller en annen e-post som du sjekker rett i nettleseren din, vil ikke sperring av port 25 påvirke deg i det hele tatt. 

Telenoreksperten

Selvbetjening på nettet om du står fast:

Ønsker du hjelp eller nærmere forklaring på hvordan dette fungerer kan Telenoreksperten også hjelpe deg. En av ekspertene kan veilede deg over telefon for å gjøre de nødvendige innstillingene, eller gjøre det direkte for deg via Fjernhjelp.

Telenoreksperten er en betalt telefontjeneste som hjelper deg utover vanlig kundeservice. Finner ikke ekspertene en løsning på problemet, betaler du ingenting.

Telenoreksperten treffer du på telefon 820 90 100
Mandag - fredag: 08.00-22.00.
Lørdag, søndag og helligdager: 10.00-22-00.

Hjelp og kundeservice

Kundeservice kan svare på spørsmål som har med din Online e-post å gjøre.

Kundeservice på telefon: 05000

Kundeservice på Facebook: facebook.com/telenornorge

Kundeservice på Twitter: twitter.com/Telenor_Service

For andre spørsmål kan du bruke selvbetjening på nett.

På online nå

Det er nesten litt magisk

- Det er litt magisk!

Går alt i svart? Ser du rødt? Akkurat når du hater mest og vil kaste maskinen i søpla, så skjer det: Noen overtar kontrollen over pc-en din og løser problemet...

Telenoreksperten fjernhjelp

Telenor KundeService på Facebook

Visste du at Telenor Kundeservice er på Facebook?

Det betyr at du kan kontakte Telenor Kundeservice på en veldig enkel måte om du lurer på noe.

Kundeservice - på plass for å hjelpe

- Jeg fikk så fantastisk god hjelp, sier Edvard Nesland.

- Det var virkelig krise!

Min iPhone låste seg totalt. Alle egne forsøk feilet. Så fikk jeg kontakt med Ole som rett og slett fikset alt, forteller Edvard.

Visste du at Telenor har eksperter er på jobb 365 dager i året?

Høsten bringer muligheter

Høsten er her!

Høst er en spennende tid, som betyr nye utfordringer for mange. Vi hjelper deg på vei når du nå skal handle mobiltelefon, PC, sikkerhetspakker eller bredbånd.

Barnets første pc

Pc til skolestart

Det nye skoleåret er i gang. Mange handler nå inn nye blyanter, viskelær, pennal - og kanskje barnets aller første pc.

Telenor Bredbåndsruter

Del ditt Mobile Bredbånd

Mobilt Bredbånd er gjerne med på tur. Ofte er det flere som ønsker å komme seg på nett. Da er miniruteren midt i blinken.

5 på nett samtidig