Slik baker du knallgode cookies!

Tidligere norgesmester deler sin oppskrift.
Oppskrift på verdens beste cookies

Foto: Kaffebakeriet

Det er ikke alltid enkelt å skjønne seg på cookies-varslene som til stadighet dukker opp på skjermene våre.

Mest av alt gir de deg kanskje lyst til å spise en rykende fersk, velsmakende cookie - kanskje helst med sjokolade i?

Fortvil ei! Vi har bedt daglig leder ved Kaffebakeriet og tidligere norgesmester i konditorkunst, Patrick Dufaud, om å dele sin beste oppskrift på cookies. Eller kjeks, som vi også kaller det her til lands.

Patrick Dufaud

Daglig leder ved Kaffebakeriet og tidligere norgesmester i konditorkunst Patrick Dufaud.

Ingredienser:

  • 200 g smør
  • 225 g sukker
  • 110 g brunt sukker
  • 2 egg
  • 1 ss sitronskall
  • 310 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 80 g kokosmasse
  • 200 g grovhakket melkesjokolade

Fremgangsmåte:

  1. Rør smør og sukker godt sammen. 
  2. Tilsett egg og sitronskall og rør godt. 
  3. Bland sammen hvetemel, salt og bakepulver og sikt dette inn i massen mens du rører. Bland alt godt sammen, men ikke overarbeid røren. 
  4. Tilsett til slutt kokosmasse og grovhakket sjokolade. 
  5. Sett røren kaldt i ca 30 minutter. 
  6. Form kjeks i ønsket størrelse og stek de midt i ovnen på 175 grader. Ved størrelse på ca 5 cm i diameter er steketiden ca 10 minutter.

Populært på Online.no nå: