Fire blogger for deg som elsker bil

Her er et knippe bilblogger for deg med motor i blodet.
De beste bilbloggene

Er du opptatt av bil, er det flere morsomme blogger du kan følge med på. Foto: ©2015 iStockphoto LP

Sjekker du blogglisten som eies og driftes av Nettavisen, vil du finne mange bilblogger. Dessverre er det ikke så mange av dem som oppdateres jevnlig, så det er lett å gå seg litt vill. Her er våre anbefalinger for deg som vil følge andre bilelskere.

Bilmagasinet.no

Bilmagasinet.no

Bilmagasinet har gjennom femten år publisert tre ulike bilmagasiner, og fant det derfor naturlig å opprette bilbloggen bilmagasinet.no for som de sier å «skape en bilblogg der den faglige forankringen, den profesjonelle journalistikken og redaksjonens ansvarlighet befinner seg på samme nivå som i andre medier.»

Bloggen er dermed profesjonelt drevet, men har oppdateringer i rykk og napp. Ingen grunn til å sjekke hver dag, med andre ord. Men er du interessert i det norske markedet, er dette en blogg du kan slenge innom i ny og ne.

Perstads bilblogg

Perstada bilblogg

Svenskene har langt mer utholdende bilbloggere enn vi finner i Norge. En av de ivrigste og mest leste er Perstads bilblogg, ført i pennen av journalisten Carl-Ingemar Perstad. Han var tidligere programleder og produsent for SVTs Trafikkmagasinet, men ble tatt av skjermen for noen år tilbake. Derav egen blogg nå.

- Min blogg skal ikke være en dagbok på nettet, men inneholde slikt jeg selv liker å lese, skriver Perstad selv.

Her finner du alt som omhandler trafikk, motor, bil og dekk, og en god del til. God og morsom lesning for deg som er interessert i bil.

Motorapa.se

Motorapa

Og har du først vent deg til å lese svenske blogger, bør du ikke gå glipp av bloggen motorapa. Bloggens ambisjon er å være Sveriges beste bilblogg, og retter seg mot bil- og motorentusiasten. Her behandles det meste som har med biler og motorer å gjøre. Du kan bli med på prøvekjøringer, vanlige reportasjer, faktaartikler, bilspotting og nyheter om bil. Nylig var de også på Tesla-tur med Taxi Stockholm.

Automoblog.net

Automoblog

En god gammel traver blant bloggerne er Automoblog.net. Den er riktignok på engelsk, men samtidig er det ekte bilentusiaster som står bak. Bloggen ble startet allerede i 2006, og kan i skrivende stund skryte av å ligge på fjerde plass på "Top 5 Auto Blogs" i regi av BlogMetrics. 

Automoblog oppdateres så godt som hver dag, og bidrar både med nyheter fra bilbransjen og møter med andre bilelskere. Her kan du boltre deg i bilder, video og meninger om biler - både nye og gamle. Selv sier opphavsmennene at de har som mål å kjøre så mange ulike biler som de bare kan.