• Kjærlighetens 10 trinn på sosiale medier

Slik flørter vi på Facebook, Snapchat og Instagram

Kjærlighetens 10 trinn på internett.
Par som kysser og tar selfie

Et sikkert tegn på at forholdet er seriøst: Når dere legger ut en “wefie”, en par-selfie på Facebook. Foto: Istockphoto

Hvordan foregår kontakten mellom to som har et godt øye til hverandre - helt fra de møtes og til de kanskje flytter sammen - eller gifter seg? Vi utfordret seniorforsker Wenche Nag i Telenor Research til å ta oss med på en typisk ferd gjennom det digitale kjærlighetslandskapet:

Her er de 10 trinnene:

Trinn 1: Man møtes på fest, skole, jobb eller på Tinder

Trinn 2: Bakgrunnssjekk på Facebook og Instagram

Trinn 3: Legg til vedkommende som venn og følg ham/henne på Instagram

Trinn 4: Lik et bilde – ikke mange og ikke noen som er gamle – da kan du oppfattes som «stalker»! Vent for å se om du får noen likerklikk tilbake.

Vi elsker sosiale medier

I dag finnes det mange muligheter for digital flørting.

Trinn 5:

Du får ingen likerklikk tilbake. Råd: Gi opp eller avvent 

Du får likerklikk tilbake. Råd: Følg opp med et 'hei' på chatten på Facebook (IKKE veggen der alle kan se), eller send en snapchat av deg sammen med venner som har det kult. Hold litt igjen både på hvor ofte du sender noe og hvor mange smileys du legger inn. Avpass rytmen til den andre part.

Trinn 6: Sørg for å møtes!

Trinn 7: Be om telefonnummeret, og legg SMS og vanlig ringing til i kommunikasjonsmiksen.

Trinn 8: Legg ut bilder av dere sammen på Instagram eller Facebook – dette er en innertier å gjør spesielt om du er gutt!

Trinn 9: Nå begynner det å bli skikkelig seriøst. Legg ut «wefies» (dobbelselfie» av dere) på Facebook. «Facebook official» –ikke dette like viktig for alle, men viktigere om man ikke bor i samme by, men et «bevis» på at man er sammen. Husk å slette Tinder-kontoen.

Trinn 10: Plutselig bor dere sammen. Facebook, Instagram og Snapchat dabber noe av og brukes mindre kjærestene i mellom – man går herfra mer over til å bruke SMS og ringing.

Slett Tinder-kontoen

På dette stadiet kan det oppstå sjalusi på grunn av kontakt man har med andre på Facebook, Instagram og Snapchat.

- Livet på de sosiale mediene er gjennomsiktig. Det er lett å bli sjalu når man ser at kjæresten har trykket «liker» på bilder av en attraktiv kollega eller ler hjertelig av en snap man ikke vet hvem er fra. Denne usikkerheten tror jeg mange kjærestepar og samboere i dag må finne en måte å leve med, sier Nag.

Ikke gjør dette

Kjenner du deg kanskje igjen?

Hun er imidlertid ikke bekymret på vegne av den oppvoksende slekt.  

- Jeg fikk inntrykk av at de unge jeg intervjuet var i ferd med å finne ut av det. De visste at stikket av sjalusi ikke nødvendigvis hadde noe med reelle trusler mot forholdet å gjøre. De ga hverandre forsikringer om at de hadde valgt hverandre gjennom små hilsener på sms og «wefies» på sosiale medier, sier Nag, og fortsetter: 

- Og de forholdt seg til hverandres forventninger om å kunne nå hverandre når som helst og hvor som helst. Kom de til å være utilgjengelige på nett og mobil over en stund, ga de kjæresten beskjed. 

Til slutt har Nag et siste trinn du for all del ikke må glemme: 

- Tinder-kontoen skulle det ikke lenger være behov for når du er i et forpliktende forhold. Slett den.

Populært på Online.no nå: