1 av 3 billetter selges over mobiltelefon

Nå får du kjøpt billetter til buss, kino, fly eller parkering med et par tastetrykk.
 Mobilbilletter

Det er slutt på tiden hvor du måtte ha penger eller bankkort klart for å kjøpe billetter. Stadig flere aktører lanserer nå mobilbillett, hvor du kjøper billetter via en app på mobilen. Dermed er det enklere enn noen gang å betale for seg på bussen.   

- Vi nærmer oss 10 millioner solgte billetter gjennom appen RuterBillett siden lanseringen i desember 2012. Billettsalget gjennom mobilappen stiger stadig, og utgjør rundt 25 prosent av Ruters totale billettsalg. VI er selvsagt glade for at så mange bruker Mobilbilletten, sier Gro Tvedt Andersen i Ruter. 

Flere tar i bruk mobilbillett

Flere bedrifter har sett verdien av billettsalg via app, og det er ingen grunn til å tro at trenden skal snu. 

- Alt blir mer og mer mobilt, så det er klart at vi hele tiden prøver å tilpasse oss utviklingen. Det er så lett å kjøpe billetter med mobil og internett nå, så både bedrifter og privatpersoner kjøper på samme måte, sier Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian. 

Det er ikke bare i Oslo at du kan få kjøpt kollektivbilletter med mobilen. Billett på mobilen er tilgjengelig over hele landet, blant annet i Agder-fylkene, Bergen, Haugesund, Trondheim og Vestfold. Du kan også kjøpe mobilbillett til flere langdistanseruter og hos NSB. 

Fremtidens billettløsning

Grunnet den store pågangen har Ruter lansert enkelt- og periodebilletter på mobilen, og stadig flere tar i bruk appen. 

- Tilbakemeldingene har vært positive etter lansering, og den sterke veksten i antall nedlastinger og billettkjøp via appen er en god indikasjon på at mobilbilletten oppleves som et attraktivt alternativ, forteller Andersen. 

- Vi er opptatt av at det skal være enkelt å kjøpe billett. Kundene skal selv bestemme hvor de vil kjøpe billetten. Med 250 000 billetter i uka solgt på mobilen, er det klart at mobilkanalen spiser av salget i alle andre kanaler, sier Andersen.

Også hos en av Norges største flyselskaper har de gjort det enkelt å lene seg tilbake og bare nyte turen. Alt du trenger er pass og mobil, så er du klar!

Nå kan du bestille fly, hotell og Travel Pass fra SAS, og i tillegg og boardingkortet rett til mobilen. 

Kino- og konsertbilletter rett i lomma

Det er ikke bare transportnæringen som har tatt i bruk mobilbilletter. Selskaper som Billettservice og Filmweb har for lengst kastet seg over trenden. I tillegg til å kjøpe billetter direkte med mobilen, gir hver av appene deg full oversikt over enten kino- eller konsertprogrammet rundt om i landet. 

Vil du ha det enda enklere har eBillett har gjort jobben for deg. De har nemlig samlet alt i en og samme app - enklere blir det ikke! Kjøp billetter til over 200 kinoer, kulturhus, konsertscener, og festivaler i Norge.

- Vårt hjertebarn har hele tiden vært å gjøre billettkjøp og innslipp så enkelt som mulig for billettkjøper og arrangør, skriver selskapet på sine egne nettsider. 

Appen er gratis og du trenger ikke være registrert bruker for å kjøpe billetter. 

Legg igjen småmyntene hjemme

Nå trenger du hverken ha småmynter eller bankkortet tilgjengelig når du skal sette fra deg bilen. EasyPark-appen er en tjeneste som gjør at mobilen din fungerer som parkeringsautomat – bare mye mer fleksibel! Du kan starte, stoppe eller forlenge parkeringen din uansett hvor langt unna du befinner deg. 

I tillegg sender appen deg en SMS 15 minutter før parkeringstiden går ut.