5 reise-instagrammere du MÅ følge

Disse hobbyfotografene lever ferielivet gjennom Instagram.
Instagram, sommer, bilde, mobil

Er det ennå et par uker igjen til sommerferien? Heldigvis kan du få feriefølelsen på andre måter.

Vi har funnet fem av de beste reise-instagrammerne, så du kan ta en virkelighetsflukt inn i deres ferieliv. 

bella_maria84 – Verden for dine føtter

Belle_Maria

30-årige Maria K. Ebbestad er eventyrlysten av natur: Hun bruker store deler av inntekten sin på å reise, og deler sine minner gjennom bloggen Reisetid og Instagram. Ebbestad er pressesjef og ansvarlig for sosiale medier hos Kondomeriet, og kan nesten alltid ta med seg jobben på ferie. 

Til nå har Ebbestads følgere blant annet fått bli med til Macchu Picchu i Peru, på havet i Belize og til solfylte dager i Kroatia. 

oddroarlange – Et lite stykke Norge

Oddroarlange, instagram

Odd Roar Lange driver den kjente bloggen Toppen av Norge. Her oppfordrer han oss til å reise mer i vårt eget land, enten det er på skogs- og fjelleturer eller for å nyte strendene i Vesterålen.

På Instagram-kontoen til Odd Roar får vi følge hans eventyr i Norge, både på sjøen og i fjellet. Her finner du mange slående landskapsbilder, som virkelig får frem alt Norge har å by på.

mariannehope – Nordmann i Holland

Mariannehope, instagram

Den norske fotografen Marianne Hole er bosatt i Holand og oppdaterer daglig sin Instagram-konto med forlokkende bilder fra Europa. Her finner du levende landskapsbilder fra landsbygda i Holland, krydret med bilder fra Tyskland og Italia. 

Instagram-kontoen til Hope bugner også over av fargerike blomsterbilder. Valmuer, roser og tulipaner er ofte å se i bildene hennes, som vanligvis ikke er veldig redigerte.

muradosmann – Led meg gjennom verden

Muradosmann, instagram

Den russiske fotografen Maurad Osmann fikk mye oppmerksomhet rundt seg i fjor med sitt Follow me-prosjekt. Osmann og kjæresten Nataly Zakharova dro verden rundt med ett bestemt motiv - hennes hånd i hans, og verden foran dem. 

Siden prosjektets spede start i Barcelona i 2011, har paret fortsatt tradisjonen. Osmann har fanget vakre øyeblikk i alt fra Times Square i New York til Kremlin i Moskva, og har ingen planer om å avslutte serien med det første. I dag har han over 1,3 millioner følgere på Instagram, som alle venter på flere imponerende landskapsbilder.

jethromullen – Fra Hong Kong til Roma

Jethromullen, instagram

CNN-journalisten Jethro Mullen bor i Hong Kong. Instagram-feeden hans har flust av bilder fra livet hans i Kina, med spesielt fokus på arkitektur. Blant de mange bybildene finner du også naturbilder, eller minner fra andre reiser. 

Mullen er en av de mest profilerte instagrammerne, og har godt over 900 000 følgere. Selv mener han du får de beste bildene ved å gå i høyden, og snakke med lokale om gode fotosteder.