Sjekk på nett: Halvparten gjør det – slik kommer du i gang

Selv om halvparten av alle single har brukt nettet til å finne en potensiell date, er sjekking på nett fortsatt nytt og fremmed for mange. Her er sjekkeekspertens tips til hvordan du kommer i gang.
Nettet er fult av potensielle partnere, det er bare å kaste seg i det

– Hvis man i dag vil si at nettdating er ubrukelig eller ikke har noen effekt, skyldes dette to grunner: Mangel på kompetanse i bruk av mediet, eller mangel på erfaring med det i sjekkesammenheng.

Det mener Asbjørn Kjellsby, sjekkeinstruktør for This is Pickup. Tallene gir ham i stor grad rett - ifølge en undersøkelse av TNS for Match, har 44 prosent av alle spurte funnet partneren sin via nettet. Halvparten av de single har også brukt nettet i jakten på ny partner. 

Nettet kan med andre ord være et utmerket sted å treffe nye og spennende mennesker. Her er ekspertens tips til hvordan du kommer i gang.

Uforpliktende sex eller seriøst forhold?

Om du aldri har sjekket på nett før, kan det være vanskelig nok å vite hvor du skal begynne. Så hva bør du egentlig tenke på når du skal velge et nettsted? Ifølge Kjellsby bør du tenke gjennom hva du versetter i det motsatte kjønn, og å ikke ha det for travelt:  

– Tenk på hva du ønsker å få ut av nettsiden. Flere av dem matcher deg med de andre brukerne, så tenk nøye gjennom hvilke egenskaper og kvaliteter du setter pris på. Sett av litt tid til å lage deg en god profil og ta noen gode bilder. 

Han mener også det er viktig å tenke på hvem du henvender deg til. Det gjelder å være bevisst på hvem du ønsker å tiltrekke deg, og ikke minst nettstedets profil:

– Noen sider er seriøse på å matche profilene, mens andre lokker med uforpliktende sex.

Alder er viktig

Ulike nettsteder tiltrekker seg også ulike mennesketyper, i alle aldre. Sjekkeeksperten råder nye nettsjekkere til å orientere seg blant tilbudene og ta bevisste valg:    

– For å finne den beste nettsiden, bør du titte gjennom de forskjellige sidene. Tenk på målgruppen du ønsker å henvende deg til. Hvilke interesser har de, og er de i riktig alder for deg?  På Sukker er gjennomsnittsalderen rundt 27, mens andre populære sider, som Match eller Møteplassen, har en noe høyere snittalder.

Siden de fleste datingsidene gir deg mulighet til å bli gratisbruker, kan det også være en god idé å teste de ulike sidene før du melder deg inn som betalende bruker.

Steder å begynne

Uavhengig av alder og interesser, huser nettet flere sider som kan møte dine ønsker og behov. Her er noen av de vanligste nettstedene å starte sjekkingen på – og et par av de litt mer uvanlige: 

Match er en av Norges største sjekkesider – her kan du treffe folk i alle aldre.   

Sukker er en svært populær side med en noe yngre brukergruppe enn Match.   

Møteplassen er en av konkurrentene til Match. Siden er enkel å bruke, har en god fordeling mellom menn og kvinner og mer enn 140 000 medlemmer i Norge og Sverige.

Nettdating er en møteplass og datingtjeneste spekket med sosiale funksjoner. Ifølge dem selv, er dette en av markedets rimeligste sider.  

Frodig er en møteplass som er laget spesielt for gutter og jenter, kvinner og menn som er litt lubne, store eller kjempestore. 

Er kristne tradisjoner og grunnverdier viktig for deg, eller lever du et aktivt kristent liv? Da er Kristendate stedet for deg. 

Kilder: Undersøkelsen fra TNS finner du hos Mynwesdesk