Sjekk på nett: Slik ville ekspertene ha laget en profil

Du er klar for å ta i bruk internett for å finne en partner – og du har funnet nettsiden som skal hjelpe deg et skritt nærmere et liv i tosomhet. Da står profilen for tur, men hva er viktig, og hva er riktig? Vi spurte ekspertene om råd.
Sjekk på nett 702

- Det viktigste når du skal tegne et bilde av deg selv på en nettjeneste er at du ikke overselger. Spesielt om du er ute etter å finne en kjæreste. Husk å ikke skape forventninger som du ikke kan leve opp til, sier Frode Thuen, professor i psykologi, forsker og forfatter. Han anerkjenner nettet som et veldig viktig sjekkested, og tror den er vel så viktig som de tradisjonelle arenaene, som jobb og ulike fritidsaktiviteter.

- Vær ærlig, men ikke altfor beskjeden. Du skal jo faktisk skape oppmerksomhet rundt din egen person. Finn balansen mellom en ærlig fremstilling og trekk frem det beste i deg selv, sier Thuen.

Bedre odds på nett

Thuen forteller at nyere undersøkelser viser at forhold som har oppstått på nettet, faktisk har bedre prognoser enn forhold som har startet på den tradisjonelle måten.

- Jeg tror det har å gjøre med at nettet gir bedre anledning til å gjøre kvalifiserte valg basert på noen kriterier, i motsetning til å treffe hverandre på et utested der det kun er det ytre som teller. Gjennom litt kommunikasjon på nettet før man møtes ansikt til ansikt, så får de indre egenskapene lov til å danne grunnlaget, sier den erfarne psykologen og samlivseksperten.

Sjekkeeksperten: - Gode bilder og leken tekst

Ifølge Asbjørn Kjellsby, sjekkeinstruktør i sjekkefirmaet This is Pickup, bør du tenke helhetlig og senke skuldrene når du skal lage en god profiltekst. Han mener altfor mange går i fella hvor de lager en profiltekst som kan minne mer om en CV.

- Humor er nøkkelen til en god flørt. Klarer du å gjøre profilteksten din leken, er du allerede langt på vei. Husk at du er unik og det bør profilen din også være.

Han vektlegger at de som leser profilen din, allerede har sett bildene av deg. Sørg for at det er samsvar mellom tekst og bilde, for om disse spriker veldig kan dette støte vekk eventuelle flørter.

Både psykologen og sjekkeeksperten er enige om én ting: Det er fullt mulig å finne en kjæreste på nett.

Lykke til!