Alle spiller - spiller du?

Slik kommer du i gang med de mest populære spillene.
gutt og mann spiller tvspill

Spill på nett kan være sosialt og veldig moro. Det finnes spill i alle tenkelige varianter. Om du ikke har forsøkt ennå, så ligger en hel verden og venter på deg. Foto: ©2015 iStockphoto LP / Montasje

Hver dag møtes millioner av mennesker når de spiller på internett. De treffes enten til én-mot-én-spill, eller som del av et lag med spillere som kjemper mot et annet lag. 

Dette gjelder nesten alle spill på nett, enten du spiller sjakk eller grafikktunge skytespill. Selv når du spiller en runde Tetris eller Quizkampen på mobilen din, blir resultatene dine målt mot andre spillere. Det er nettopp derfor mange spiller; for å måle krefter.

Ekspertens spilltips

Det finnes et nærmest ubegrenset tilbud av spill. Vi har spurt en spillekspert om råd for å komme i gang. Tor Erik Dahl er sjefredaktør i spillmagasinet Gamereactor, og har de siste fire årene jobbet med å vurdere spill i ulike kategorier. Her er hans beste spilltips:

For hele familien

Rayman Legends er et spill de fleste vil finne veldig underholdende. Det er sjarmerende plattformhopping (tenk Super Mario Bros.) fra det øyeblikket du starter, kontrollene er enkle å mestre, og det er like morsomt for hele familien. 

Ellers er familiespill som det nylig lanserte Lego Jurassic Park en ganske sikker vinner. Der finner du mye spillglede, med en verden formet som Lego-klossene du garantert har et forhold til. 

Har du tid og lyst til å sette deg inn en simulator som lar deg bygge og drifte en egen by, så er Cities Skylines en soleklar anbefaling. 

Spilltips

Rayman Legends Foto: Ubisoft

De sosiale spillene

Veldig mange spill tilbyr en form for kobling med mennesker, enten det handler om å jobbe sammen mot en felles fiende, eller mot hverandre. Gåteløsingsspillet Portal 2 er et fantastisk spill for deg og én til. Her må dere samarbeide ved å bruke noen få, men geniale mekanikker, og det er både vanskelig og tilfredsstillende å lykkes når man jobber sammen. 

Personlig falt jeg for samarbeidsdelen i Dying Light; dette lystige zombiespillet har gitt meg så mye distraherende glede i lek med andre at jeg helt har glemt hva jeg egentlig skulle gjøre i spillet. 

Sist, men absolutt ikke minst, vil jeg anbefale de som ønsker umiddelbar underholdning å sjekke ut Rocket League. Spillet kombinerer bilkjøring og fotball, noe som høres rarere ut enn det egentlig er. Uansett hvilket nivå du ligger på vil du ha det gøy fra første spark, eller støtfanger, på ballen.

Spilltips

Bildetekst: Rocket League Foto: Psyonix

Skrekk for én, takk

Mange satte fjorårets nervepirrende Alien: Isolation høyt på sin favorittliste, og det med god grunn. Skumlere stemning skal du lete lenge etter. 

Liker du å være redd, bør du også få med deg Among the Sleep. De norske utviklerne som lagde spillet fikk flere priser, og ble anerkjent for spillets spesielle vri - nemlig at du spiller som en 2-åring som er alene hjemme i et mørkt hus. 

Du trenger egentlig ikke å forlate Norden for å finne gode skrekkspill. Amnesia: The Dark Descent fra Sverige har også alt du trenger for å føle deg utsatt og forfulgt i god tid fremover.

Spilltips

Bildetekst: Among the Sleep Foto: Krillbite

For deg som vil ha action

Det er mye som går for å være action , men et spill som Call of Duty: Advanced Warfare er relativt enkelt å hoppe rett inn i og starte moroa. Dette er et veldig populært skytespill, som hjelper deg igang hvis du er helt fersk. 

Du har kanskje hørt om Grand Theft Auto? Det femte spillet i serien er fantastisk. Her finner du utallige harseleringer med trender og annet som er typisk for tiden vi lever i, og du har en enorm lekegrind hvor du kan gå rundt enten på egenhånd eller sammen med mange andre spillere. 

Er du mer strategisk anlagt, kan kanskje League of Legends være noe. Det er fortsatt action, men det verste du opplever er hva de andre spillerne skriver i spill-chatten. Blir du god i dette ender du kanskje også opp i Telenorligaen hvor du kan vinne tusenvis av kroner.

Spilltips

Grand Theft Auto V Foto: Rockstar

Populært på Online.no nå: