Tar 200 pull-ups på en god dag

Nå skal han sykle 63 kilometer med armene.
Pull-ups med rullestol

Harald Riise skal snart sykle Eidsvoll – Oslo med armene. Forberedelsene gjøres i Tufteparken. Foto: Kjetil Hamnes

Harald Riise er født med cerebral parese, men har aldri latt det hindre ham i å følge drømmene sine. I disse dager prikker han inn toppformen til sykkelrittet Eidsvoll – Oslo.

 - En vanlig treningsuke består blant annet av 10 timer overkroppstrening inkludert pull-ups. I tillegg bruker jeg manualer, sykkel og andre apparater. Det er blitt en livsstil som jeg trives veldig godt med, sier han.

7 år i Telenor

Riise har jobbet med kommunikasjon i Telenor helt siden han kom inn gjennom Open Mind-programmet i 2009.

- Open Mind-programmet ga meg muligheten til å vise at jeg fungerer i en arbeidssituasjon.  Nå har jeg et stort nettverk og gode kollegaer. Jeg skriver blant annet mye om idrett, samt om Telenors øvrige sponsoraktiviteter. Slik fyller jeg hverdagen med det jeg liker aller best, sier han.

VIDEO: Vi ble med Harald på trening

Red. anm: Når Harald tar 200 pull-ups på en god dag, er ikke samtlige med rullestol (til trøst for dere som mistet motet).

Et symbol på frihet

Det å kunne løfte seg selv, er for Riise et symbol på frihet.

 - Det er også veldig praktisk i hverdagen, for eksempel at jeg kan løfte meg selv over i senga fra stolen, forklarer han.

Sykkelen fikk han da han var 13 år gammel. Siden da har han hatt en fast konkurrent: 

- Jeg konkurrer først og fremst mot meg selv. Både fordi det er vanskelig å sammenligne seg med andre funksjonshemmede, ingen av oss har nøyaktig samme handikap, men mest fordi jeg liker å sette konkrete mål for treningen.

- Det meste er mulig med litt hjelp

Et slikt mål er sykkelrittet Eidsvoll – Oslo som går av stabelen den tredje helga i juni. For de fleste av oss er det en seier å komme seg i mål ved å bruke beina. Harald sykler med armene.

- Jeg må vite at jeg har kapasitet til å gjennomføre. Får jeg først syre i armene kan jeg rett og slett bli stående bom fast, jeg kan jo ikke gå av sykkelen i en hard motbakke, smiler han.

Harald og assistent

Assistentene er viktige støttespillere for Riise.

Eidsvoll – Oslo sykler han, for første gang, på tandemsykkel med assistent. Deretter er målet Oslo halvmaraton i september.

- Der sykler jeg  alene, og kjører fartsintervaller på Bislett som oppladning.  Jeg opptrådte også under NM i Street workout (egenvektstrening, red.anm), så jeg har mye å henge fingrene i, sier Riise og fortsetter:

- Det er mange i min situasjon som har kapasitet til å realisere drømmene sine. Logistikken er ofte det største hinderet, men det meste er mulig med hjelp fra gode assistenter.

Populært på Online.no nå: