Kule triks med selfiestang

Bruk den til mer enn å ta selvportretter.
Selfiestick til høsten

Det er enkelt å ta bilder av hele familien med en selfiestang. Foto: ©2015 iStockphoto LP

Vi tar selfies hele tiden. På festival, fjelltur, på båten, eller bare hjemme med en god middag. Selfiene gjør at vi kan forevige situasjonen, og dele den med venner og bekjente via sosiale medier. Problemet har bare vært at når det kun er en armlengdes avstand til objektet, har det vært en viss plassmangel. Derfor er årets kuleste ting nettopp selfiestangen. Med den godt festet til mobilen din, får du helt nye muligheter til å eksperimentere med mobilkameraet ditt.

Her er noen triks du kan teste neste gang du er i nærheten av en selfiestang. 

1) Ta bedre gruppebilder

Flere får plass i bildet når du tar bilder med selfiestang

Se så mange du kan få plass til i bildet - uten problemer.

Som ordet selfiestang vel indikerer, er hele poenget med stangen å ta gode selvportretter. Når du får flyttet mobilen lenger vekk fra deg selv, får du blant annet skviset inn flere personer i ett og samme bilde. Slik unngår du at noen bare blir halvveis med, og alle får anledning til å konsentrere seg om å smile. Og er du på et spektakulært sted, kan du i tillegg få med deg en god del av bakgrunnen. Fin å ha med seg om du skal på toppen av Eiffeltårnet, eller kanskje planlegger å gå til Galdhøpiggen.

2) Ta bilder nedenfra

Ta bilder fra nye vinkler

Prestekragene ser fine ut også fra dette perspektivet.

Med selfiestang kan du prøve å ta bilder fra nye vinkler, for eksempel nedenfra. Perfekt i et blomsterhav av prestekrager, når du ikke har lyst til å legge deg i engen og dermed ødelegge alle blomstene. 

3) Prøv den på trampolinen

Selfiestang på trampolinen

Ikke så lett å ta dette bildet uten selfiestang.

Det er faktisk ganske artig. Du kan få mange morsomme bilder der du hopper i vei, og særlig hvis du har noen som holder stangen for deg. Bare pass på at du har kontroll. Det er ganske vondt å få stangen der den absolutt ikke hører hjemme.

4) Ta dyrebildene fra nye vinkler

Hund leker med selfiestang

Bare pass på at hunden din ikke spiser opp mobilen din med det samme.

Er du blant dem som elsker å legge ut bilder av kjæledyret ditt på Facebook? Hva med å prøve å ta bildene fra en annen vinkel? Er du heldig, blir dyret interessert i telefonen, uten at det samtidig prøver å spise den. Kan bli ganske underholdende bilder – også for dem som i utgangspunktet ikke synes dyr er det kuleste i verden. 

5) Tull med kollegene dine

Tull og tøys på jobben med selfiestang

Selfiestang skaper stemning på jobben.

Å løpe rundt med selfiestang skaper ganske mye latter på arbeidsplassen. Det er utrolig hvor mange som faktisk vil være med på et bilde når du først får folk og utstyr på plass. Og en latter forlenger som sagt livet. 

6) ...og sjekk at de andre faktisk jobber

Morsomme vinkler med selfiestang

Om det ikke kommer så overraskende, så er det i alle fall morsomt å ta bilder fra denne vinkelen.

Er det en skillevegg mellom deg og kollegaen din? En selfiestang kan fint brukes til å sjekke at vedkommende på den andre siden av veggen faktisk gjør den han eller hun skal. Så veldig diskré er stangen imidlertid ikke, så du risikerer at kollegaen for lengst har gjort seg klar før du endelig har fått tatt bildet du var på jakt etter. 

7) Sjekk under sofaen

Sjekk under sofaen

Kan hende du finner noen hybelkaniner med det samme.

Har ungene mistet klinkekulene sine? Eller ble det vasket under sofaen sist? Hvis du vil slippe å krabbe rundt på gulvet eller å måtte dra frem sofaen, kan du jo jukse litt med selfiestangen. Den fungerer også perfekt om du lurer på hvordan det ser ut i takrennene, eller andre steder det er vanskelig å komme til. 

8) Vis frem rumpa

Ta bilder bakfra med selfiestang

Det finnes kanskje flere kroppsdeler du kunne tenke deg å ta bilde av?

Ja da, dette er også en greie. Faktisk er det allerede utviklet en egen belfiestang. En belfie er ifølge Urban Dictionary en «bottom selfie». Kan jo være morsomt om du har en spesielt stram rumpe, eller bare lurer det var fugledritt på den benken du nettopp satt på. 

Men ikke bruk selfiestangen...

På fotballkamp, festival eller museum. Da kan det nemlig hende du blir kastet ut. Selfiestenger har blitt forbudt på en rekke engelske fotballstadioner, inkludert Anfield og White Hart Lane. Slottsfjellfestivalen i Tønsberg vil heller ikke ha gjester med selfiestang, og både Londons O2 arena SSE Wembley Arena har valgt å si nei. Det samme gjelder Disney World-parkene, Colosseum i Roma og Versailles utenfor Paris.

Populært på Online.no nå: