Søk

Online.no

Meny

Telenor tar opp kampen mot nettsvindel og id-tyveri

Nå blir det ekstra trygt å være på nett.

Mobilen, nettbrettet og datamaskinen er fantastiske inngangsporter til all verdens informasjon, inspirasjon, underholdning og kommunikasjon med venner og familie.

Mange opplever imidlertid ofte en følelse av utrygghet i møte med disse mulighetene på internett – spesielt etter å ha hørt historier om andres uheldige møter med nettets skyggesider.

Derfor tilbyr Telenor nå mobilabonnementet Trygg, for deg som ønsker litt ekstra trygghet knyttet til nettbruken din.

Full kontroll over kostnadene

Trygg har Datakontroll inkludert. Det betyr at du alltid har full kontroll over mobilkostnadene dine, og slipper eventuelle ubehagelige overraskelser på fakturaen.

Dette er Trygg:

  • Med abonnementet Trygg er du sikret mot både svindel og identitetstyveri, samtidig som du har full kontroll på datakostnadene.
  • Stadig flere opplever at bilder og personlige opplysninger misbrukes på nett. Med Sikker ID, som er inkludert i Trygg, kan du få hjelp ved svindel, identitetstyveri og misbruk på nett.
  • Trygg - abonnementet for deg som ønsker en enklere og tryggere mobilhverdag

Varsler deg om noe skulle skje

Inkludert i abonnementet er også tjenesten Sikker ID, som forebygger både svindel og id-tyveri. Sikker ID består av ID-monitorering og ID-tyveriforsikring. Tjenesten er ikke bare knyttet til mobilen, men dekker all nettbruk.

Bare i fjor opplevde over 150.000 nordmenn at deres personlige opplysninger ble misbrukt på nettet. Hvert år opplever også mange at personlig informasjon – og ikke minst private bilder – blir spredd på nettet mot deres viten og vilje.

Via ID-monitoreringen i Sikker ID har du mulighet til å registrere opptil 5 e-postadresser, og motta umiddelbare varsler dersom disse skulle dukke opp til salgs på nettet slik at du rekker å foreta deg noe før informasjonen blir misbrukt.

Skulle du motta et slikt varsel, eller selv oppleve at ditt navn eller bilde misbrukes av andre på nettet, vil du som Trygg-abonnent få både advokatbistand og økonomisk kompensasjon ved svindel eller id-tyveri via den inkluderte ID-tyveriforsikringen.

Et ekstra sikkerhetsnett

Selv om tallet over nordmenn som er rammet av id-svindel kan virke svimlende høyt, er det heldigvis ikke vanlig at dette skjer ved vanlig bruk av mobilen – faktisk er det lettere at privat informasjon fysisk kommer på avveie via nære relasjoner eller i søppelkassen. Også i slike tilfeller vil du være dekket av tryggheten de to komponentene i Sikker ID gir. 

Med det ekstra sikkerhetsnettet Trygg og Sikker ID tilbyr, er det derfor helt på sin plass å senke skuldrene når du bruker mobilen til helt vanlige nettaktiviteter som surfing på nettet, lesing av mail, Facebook, nedlasting av apper og så videre.