• Når barnet skal arve din gamle mobil

Skal noen arve mobilen din?

Dette må du gjøre når din gamle mobil får ny eier.
 Gi bort mobilen

Det er ikke nødvendigvis noe galt med mobilen selv om du velger å kjøpe ny. Kanskje noen du kjenner setter mer pris på den? Foto: iStockPhoto.

Med SWAP er det blitt enda enklere å bytte til ny og oppgradert mobil. Men når du først sitter med den nye toppmodellen i hånda, er det fort gjort å la forrige modell gå i glemmeboka. Hvorfor ikke gi den bort til et av barna?

Her er de viktigste tingene du må huske på før du gir bort mobilen din – enten du har en iPhone- eller Android-modell.

Sikkerhetskopier bildene med Min Sky

Lite er så irriterende som å miste verdifulle bilder fra mobilen din. Før du gjør noe annet, må du huske å sikkerhetskopiere bildene dine. Som Telenor-kunde, har du lagring i skytjeneste inkludert i ditt abonnement. Med abonnementene, FRIHET og U18, har du ubegrenset med plass for bildelagring.

Slik tar du i bruk Min Sky

2. Logg inn og aktiver din inkluderte lagringsmengde på Mine Sider.

Skjermdump Mine Sider og Min Sky

3. I mobilens innstillinger, klikk på Min Sky-appen og gi tilgang til bildebiblioteket. Hver gang du nå knipser et bilde, vil det automatisk lagres i Min Sky. I tillegg kan du enkelt laste opp viktige filer som kvitteringer, ordrebekreftelser eller huskelister.

4. Fra Min Side kan du også laste ned Min Sky-appen til flere enheter, slik at du enkelt har tilgang til bildene og filene fra flere enheter.

Skjermdump Mine Sider og Min Sky

Slik nullstiller du iPhone

Når du er sikker på at du har en sikkerhetskopi av iPhonen – slik at du kan gjenopprette innholdet i din nye mobil – er det på tide å nullstille den. Ikke slett noe manuelt, da dette dermed kan slettes fra sikkerhetskopien.

Klikk på Innstillinger > Generelt > Nullstill, før du går videre til "Slett alt innhold og alle innstillinger". Når du velger dette, vil alt fra betalingsopplysninger til apper og kontakter bli slettet, mens kommunikasjonsløsninger som iMessage blir deaktivert. Har du aktivert Finn iPhone på iOS, må du skrive inn passordet for din Apple-ID når du blir spurt for å slette enheten.

Har du allerede gitt bort iPhonen, men glemt å nullstille og sikkerhetskopiere, følger du denne bruksanvisningen.

Slik nullstiller du Android

Det er heller ingen stor sak å sikkerhetskopiere eller nullstille Android-mobiler. Alt er samlet på ett sted, godt synlig i innstillingsmenyen.

Gå til Innstillinger > Bruker og Sikkerhetskopi > Sikkerhetskopi og nullstill. I likhet med iPhone vil sannsynligvis du som har aktivert sikkerhetskopiering ha fått en automatisk kopi – da vil «Sikkerhetskopier data», og Google-kontoen du gjør det fra, være huket av i menyen. Hvis dette ikke er gjort, må du legge inn en Google-konto å synkronisere alt opp mot. Legg inn denne i «Sikkerhetskopier konto», og aktiver sikkerhetskopiering i det øvrige feltet.

Når dette er gjort, kan du klikke på «Nullstill til fabrikkdata» for å gjøre mobilen klar til bruk av andre personer.

I noen tilfeller kan du bli nødt til å slette informasjonen på minnekort, hvis dette skal overleveres. Dette skjer som regel samtidig som du nullstiller mobilen, men hvis ikke finner du dette alternativet under Lagring > SD-kort > Formater SD-kort.

Følger du disse stegene, skal alt være sikkerhetskopiert og nullstilt – og mobilen klar for å glede en ny person.

Populært på Online.no nå: