• Når skal barna få sin første mobil

Sjekk om barnet ditt er klar for sin første mobil

La barna ta lappen på mobil
Mor og datter med iPhone

Foto: Privat

Barna våre bruker mobiltelefonen mer enn noen gang, og dagens smarttelefoner gir mange muligheter for en uerfaren bruker. Gode holdninger og åpen dialog mellom foreldre og barn er alfa og omega. 

Nå har Telenor i samarbeid med organisasjonen Barnevakten utviklet et verktøy som skal hjelpe deg. Mobil-lappen er en test som tar foreldre og barn gjennom viktige temaer som spill, aldersgrenser, mobbing og grensesetting. Når du tar testen på nett, får du mulighet til å laste ned et diplom. 

Ta Mobil-lappen sammen

Selve testen er en leken øvelse, der målet er at barn kan lære mer om mobilbruk og bevisstgjøres på å ta smarte valg – enten de allerede har eller ønsker seg egen mobil.  

Både Telenor og Barnevakten vet at barn og foreldre har spørsmål og diskusjoner rundt mobilbruk og regler, og anbefaler derfor foreldre å ta testen sammen med barna. Testen inneholder gode tips til foreldre, og dersom barnet består testen får han eller hun et diplom som bevis på god forståelse for bruk av mobil.

Mobilappen

Gjennom Mobil-lappen får barna spørsmål om dagligdagse problemstillinger knyttet til det å ha og bruke mobiltelefon.

Mer enn en test

Kjellaug Tonheim Tønnesen i Barnevakten har vært med på å gi innspill til Mobil-lappen som ble lansert nå i høst.
– Dette er mye mer enn en test. Det er like mye et godt verktøy for å sette i gang gode samtaler. Målet er å bevisstgjøre barn til å gjøre smarte valg knyttet til mobilbruk, mener Tonheim Tønnesen, som selv har tatt testen med datteren sin.

Mobilappen

Populært på Online.no nå: