• Gi barna ansvar for eget forbruk på mobilen

Slik får barna kontroll på mobilbruken

Løsningen er superenkel.
mobilforbruk

Det er mange ting å tenke på når barnet skal få sin første mobil. Blant annet hvor mye og hva den skal brukes til. Heldigvis finnes det et smart verktøy som enkelt hjelper de unge å holde oversikt over og begrense sitt eget mobilforbruk.

Med appen Mitt Telenor kan du og barna sammen holde oversikt, samtidig som barna lærer å ta ansvar for eget forbruk på mobilen. Dermed unngår dere overraskelser når mobilregningen dumper ned i postkassa.

Mitt Telenor

Slik får barnet kontroll

For at dere sammen skal ha kontroll, må du først laste ned appen til egen mobil. Når du åpner appen, logger du deg inn med samme brukernavn og passord som du bruker på Mine sider.
For at barnet ditt skal få opp forbruket sitt på Mine sider og Mitt Telenor, må det stå som bruker av abonnementet. Barnet kan ikke bestille tjenester og endre abonnementet når det står som bruker. Her har du fortsatt full kontroll og bestemmer hva som skal gjøres av endringer. Les mer om hvorfor du bør registrere deg på Mine Sider og hvordan du gjør det.

La barnet laste ned appen til egen mobil, og logge seg på med egen bruker. Har han eller hun ingen egen bruker på Mine Sider, oppretter dere en ny bruker.

Så snart brukeren er opprettet, kan barnet begynne å bruke Mitt Telenor.

Full oversikt over påløpte datakostnader

Når du åpner appen kommer du rett inn på «Oversikt».

  • Trykk på navnet til den som eier abonnementet (her altså barnets eget navn).
  • Her får du opp totalsummen av påløpte datakostnader i Norge og EU. Sveiper du en gang til venstre får du totalsummen over datakostnader utenfor EU.
  • Ønsker du en detaljert oversikt, trykker du på beløpet øverst på siden.
Mitt Telenor

Inne i appen får både du og barnet oversikt og kan se mye som er igjen av inkludert datapakke. I dette tilfellet er det kun brukt 370MB av månedenes inkluderte data på 4GB. 

Har dere brukt opp den inkluderte datamengden og vil bestille mer, trykker dere på «Fyll på data». Det er kun du kan bestille mer data eller tjenester knyttet til abonnementet, så det må gjøres via din mobil.

En mobiltelefon byr som vi vet på mange nye muligheter som spill, kamera- og videofunksjon, musikk, surfing på nettet, sosiale medier og blogger. For å ansvarliggjøre og gjøre barnet ditt bevisst på hva han eller hun bruker mobilen sin til, kan det være lurt å sette seg ned og lage en avtale om rammer for bruk. 

Med Mitt Telenor på mobilen, vil barnet alltid ha full oversikt og mulighet til å begrense sin egen mobilbruk.

Populært på Online.no nå: