Søk

Online.no

Meny

U18: Det tryggeste mobilabonnementet for barna

Familie med U18-bruker

Med U18 får du full oversikt og kontroll på mobilregningen

Med Telenors U18-abonnement kan du velge mellom seks skreddersydde abonnement for de under 18 år. Forskjellene på de ulike abonnementene er hvor mye datamengde som er inkludert. Det minste abonnementet har 300 MB inkludert data og passer best for de yngste barna, mens det største abonnementet inkluderer hele 12 GB og er perfekt for tenåringen i huset.

Samtlige abonnementer har fri bruk av SMS, MMS og ringeminutter i Norge og i EU/EØS. 

Telenor U18

Et perfekt abonnement for de under 18. Inkludert i abonnementet er både Datakontroll, Music Freedom, Nettslett og Sikker Bruk. Det gjør at barnet har sikre rammer for mobilbruken og at du alltid har full kontroll over forbruk og datakostnader.

Du har kontrollen

Dette får du med U18:

Datakontroll Norge: Er du bekymret for at barnas mobilregning skal løpe løpsk? Det trenger du ikke være. Denne tjenesten sørger for full stopp på bruk av data straks den inkluderte datamengden er brukt opp.

Sikker bruk: Gjør mobilbruken tryggere for barna. Med Sikker Bruk blir barnas mobil sperret for uønskede meldinger og reserveres mot opplysningstjenester. Du kan også sperre for teletorgnummer og bruk i utlandet.

I EU/EØS: Fri bruk av minutter, SMS, MMS og inkludert data.

Music Freedom: Alle U18-abonnenter har også Music Freedom inkludert i abonnementet sitt, uten at det koster noe ekstra. Dermed kan barnet ditt streame så mye musikk det vil – uten å bruke av inkludert data!

Min Sky: Ubegrenset lagring av mobilbildene dine.

Telenor-dekning: Rå dekning og fart - overalt!

Data Rollover: Ubrukt data overføres automatisk til neste måned.

Nettslett: Dere får advokatbistand hvis dere blir utsatt for netthets eller private bilder på avveie.

Få hjelp med netthets og misbruk

Netthets og private bilder på avveie er vanskelig å stoppe på egenhånd. Det gjør også at den som blir utsatt for det føler seg hjelpeløs og utrygg. Ingen skal ha det sånn.  Alle mobilabonnementer fra Telenor har Nettslett inkludert – en tjeneste som gir brukeren advokatbistand hvis dere blir utsatt for netthets eller får privat innhold på avveie.

Les mer om Nettslett

Dette er Nettslett

 • Du får advokatbistand hvis du blir utsatt for netthets, eller privat innhold kommer på avveie. 

 • Dekker juridisk rådgivning, utgifter til advokat, tapt lønnsinntekt og psykolog.

 • Nettslett gjelder bruker av mobilabonnementet.

 • Inkludert i alle Telenors mobilabonnement for barn og unge. Ønsker du ID-tyveriforsikring i tillegg til Nettslett anbefales at du sjekker ut ekstratjenesten SAFE.

Tips til deg som har barn med mobil

Når barnet ditt har fått mobil, er det greit med noen forhåndsregler. Blant annet er det lurt å ta «mobilpraten» med barnet ditt. 

 • De reglene som gjelder i den virkelige verden, gjelder også for mobilbruk.
 • Mobbing og trakassering via mobil er forbudt.
 • Det er ikke lov å ta bilder av andre og publisere eller vise disse uten samtykke.
 • Mottar barnet "mobbemeldinger", bør disse lagres og vises til foresatte.
 • Mobilen kan også brukes som betalingsmiddel. Avtal derfor med barnet hvor mye som kan brukes på apper, avstemninger og lignende.

Om du har små barn, kan du lese om U11-abonnementet her.

Barn og mobilbruk

 • Gjennomsnittsalderen for å få sin første mobil er 9 år. 5 prosent av barn i alderen 1-4 år har egen mobil, 28 prosent i alderen 5-8 år og 95 prosent i alderen 9-12 år.
 • Det er en betydelig økning i smarttelefoner. 85% barn mellom 9 og 12 år har egen smarttelefon.
 • Barna bruker mobilen først og fremst til å snakke, 84 prosent til å sende og motta SMS, 70 prosent til å ta bilder/dele bilder, 67 prosent til å høre på musikk, 65 prosent til å holde kontakt med foreldre og familie og 64 prosent til å spille spill.
 • Det er også en tendens til at jentene bruker mobilen til flere ting enn guttene. Spesielt er det flere jenter enn gutter som bruker mobilen til å ta bilder, til å filme/redigere, til sosiale medier og til videosamtaler. 

Kilder: Barnevakten og Medietilsynet