Søk

Online.no

Meny

Europaferie med barna? La dem surfe!

Barn og unge med U18 kan bruke abonnementet som vanlig i hele EU/EØS.

Tar du barna i å sitte på YouTube når dere er på Europa-ferie, er det forståelig om du får hjertet i halsen. Det er ingen mangel på skrekkhistorier om mobilregninger fra utlandet.

Har de U18 – eller et U11-abonnement fra Telenor, er det imidlertid bare å stresse ned. All mobildata som er inkludert i abonnementet kan brukes fritt i hele EU og EØS – uten ekstra kostnader.

Også fri bruk av minutter, SMS og MMS gjelder for hele EU/EØS-området. Med andre ord kan barna bruke abonnementet helt som vanlig.

U18-abonnementer har også Music Freedom inkludert – dette betyr at barnet kan streame så mye musikk det bare ønsker, uten at det spiser av den inkluderte datamengden.

Slipper å bli avskåret

Roaming betyr ganske enkelt at du forlater Telenors eget nett, og gjester nettverket til en annen operatør.

Når mobilen hopper over på et annet nettverk, får du som regel varsel om at dataroaming kan medføre ekstra kostnader. Mange velger dermed å skru det av.

Innenfor EU/EØS er det imidlertid ingen ekstra kostnader for dette, verken med U18 eller de andre abonnementene fra Telenor.

Barn og unge slipper dermed å bli avskåret fra det stedet der mye av det sosiale livet deres foregår – på nettet.

Mer data til alle

I likhet med resten av befolkningen, trenger også barn og unge stadig mer data. Du kan derfor få fra 300 MB til 8 GB inkludert. Det som ikke brukes opp, blir automatisk med over til neste måned, med Data Rollover.

Og som alle andre får også barna lagre ubegrenset med mobilbilder i Min Sky.

Gjerne på farten – så går ingen av ferieminnene tapt.