Søk
Meny

Vet du hva disse emojiene egentlig betyr?

De mest brukte emojiene i 2021

Grafikk: Unicode Consortium

Her kan du se hvordan du bruker de mest populære emojiene ... og hvilke du kanskje bruker feil.

Mens de fleste emojis er ganske selvforklarende, er det andre som gjør at vi klør oss i hodet. Når noen emojier i tillegg kan bety flere ulike ting, er det ikke rart at de skaper forvirring. 

Her skal vi forklare hva noen av de mest brukte emojiene betyr og hvordan du bruker dem «riktig».

Tips: Send så mange eller så få emojier du vil med ubegrenset data >

Denne emojien viser alderen din

Grafikken over illustrerer hvor ofte ulike emojier blir brukt – jo større, desto mer populær. Vi skal forklare hva noen av de mindre åpenbare betyr, men først må vi snakke litt om elefanten i rommet. 

Denne rakkeren her: 😂 

Den viser at man ler så hardt at tårene triller. «Problemet» er at den ikke lenger regnes som kul. Ifølge CNN nekter mange i Generasjon Z – altså de som er født rundt årtusenskiftet og frem til starten av 2010-årene – å bruke emojien. Mange foretrekker i stedet å bruke hodeskallen 💀 («jeg dør») eller den strigråtende emojien 😭. 

Altså: Bruker du fortsatt verdens mest populære emoji, er du sannsynligvis en «millennial» eller eldre.

Emojien som ikke har noe med klær å gjøre

Vet du imidlertid hva denne emojien 🧢 betyr, er du mest sannsynlig Gen Z eller bare god til å følge med i tiden. "🧢" brukes flittig i kommentarfelt når noen forteller en historie eller kommer med en påstand. Hvorfor? Fordi 🧢 betyr at noe er løgn!

Utrykket "cap" kommer fra dekorative tannsmykker av alle ting. Har du "cap"-tannsmykke er det bare en hette som du setter på tannen og lett kan fjerne, altså er den mindre autentisk enn en såkalt "perm".

Så neste gang noen sier noe som er for godt til å være sant, svarer du bare med 🧢.

Men hva hvis du tenker at de snakker sant da? 🚫🧢, naturligvis.

Nyhet! Mobilabonnement med rabatt for deg under 30 🚫🧢

Bruk mobilen akkurat som du vil med abonnement og raskt og trygt mobilnett fra Telenor. Alltid til en lavere pris for deg under 30.

Lær mer >

Populære emojis

🙏 Foldede hender

En seiglivet myte om denne emojien er at den betyr «high five». Det er lett å forstå misforståelsen – emojien viser nemlig to hender som møtes ved håndflaten, men for en high five er ✋ bedre egnet.

«Riktig» bruk av 🙏  er som et symbol for takknemlighet, bønn eller hilsen. Den kan også uttrykke håp, ros, ærbødighet eller respekt.

🥰 Smilende fjes med hjerter + 😍 Smilende fjes med hjerteøyne

Disse to brukes litt om hverandre og uttrykker egentlig det samme: sterke positive følelser. I dette tilfellet skal vi ikke arrestere noen for gal emojigrammatikk. Vi kan likevel si at 😍 er mer aktiv og retter kjærlighet mot noe («jeg elsker pizza»), mens 🥰 er mer passiv og fyller deg med en kjærlig følelse («pizza gjør meg utrolig glad»).

Og: Det er helt lov å bruke de sammen for å være ekstra tydelig – altså «jeg elsker pizza😍🥰»

🥺 Bedende ansikt

Dette er en av emojiene som har vokst mest i popularitet fra 2019 til nå. Du kan bruke denne når du skal trygle eller be om noe, men den kan også indikere at du blir rørt av en fin og vakker gest eller at du forguder noe eller noen.

Funfact: På Twitter er denne emojien den som oftest brukes sammen med hjerter, og den brukes også sammen med to pekende hender for å etterligne en blyg eller sjenert positur, særlig på TikTok (🥺👉👈).

😅 Glisende ansikt med svetteperle

Er lettelse noe av det deiligste vi kan føle? I så fall er dette den perfekte emojien. Den sier «woof, det var nære på😅», men kan også brukes for å vise at du har hatt en skikkelig bra treningsøkt.

Ansikter er mest populære, men hva med andre kategorier?

Populære emojis - sommerfugl, rakett, muskel og rødt flagg

Smilende ansikter og hjerter dominerer listen over de mest brukte emojiene – forståelig nok. Her er betydningen til noen av de mest populære emojiene i andre kategorier:

🚀 Romrakett

Viser stor fremgang eller rask vekst. Dette er en optimistisk emoji – en som hinter om at det er store ting i vente.

💪 Flekset biceps

Dette er den mest brukte kroppsdel-emojien (hvis vi ser bort fra hender) – og med god grunn. Emojien illustrerer styrke, suksess, fremgang, trening, seier og stolthet. Eller kanskje du bare vil vise deg frem? Innimellom er det greit å bare flekse litt!

🦋 Sommerfugl

Den mest populære emojien fra dyreriket. Den kan brukes i forbindelse med vakker natur, men også som en metafor på endring og transformasjon.

🚩 Trekantet flagg

Flagg er faktisk ikke spesielt populære. Den mest brukte flaggemojien er helt nede på en 212. plass: et enkelt trekantet, rødt flagg – som signaliserer fare. 

Flagget kan brukes i sammenheng med farlige situasjoner og for å advare andre om problemer eller dårlige ideer. I sosiale medier brukes emojien (og begrepet «rødt flagg») for å indikere at en person er en dårlig partner, ofte i en humoristisk tone: «Han/hun bruker 😂 i hver eneste melding 🚩 🚩 🚩»

Bruk mobilen ubegrenset med mobilabonnement fra Telenor

Uansett hvilke emojier du bruker i din hverdag, kan du poste uendelig av dem med mobilabonnement fra Telenor. Da har du nemlig ubegrenset data i tillegg til mange gode fordeler inkludert.

Lær mer og bytt abonnement >