Søk
Meny

10 fineste steder å campe i Norge

instavennlige steder å campe i norge lofoten solnedgang fjell

Norge har mer enn nok av dramatiske landskap du kan sette opp teltet og finne roen i. Her har vi samlet 10 kjente og ukjente – og ikke minst instavennlige – steder å campe. 

Tips! Sørg for at det er dekning der du skal telte. Sjekk vårt dekningskart før (eller mens) du er på tur.

1. Jotunheimen

Er du glad i å gå tur er Jotunheimen ikke til å unngå. Her kan du vandre over langstrakte daler og bestige høye tinder. Naturen er både dramatisk og idyllisk og spesielt godt egnet til storslagne, instavennlige bilder. Slå opp teltet mellom to fjell og la den skrekkblandede fryden ta deg.

2. Øksfjorden

Det mangler ikke bilder av midnattssola på Instagram, men hva med å ta dem langt bortenfor allfarvei, nærmere bestemt ved Øksfjorden i Nordland? Her farger sommersola nattehimmelen rosa og gir bildene dine romantisk og drømmeaktig lys.

3. Lofoten

Man kommer ikke unna Lofoten – verken når det kommer til bra steder å campe eller vakre bilder. Høye fjell, hvite sandstrender og rødmalte rorbuer kan rett og slett ikke selv det mest motstandsdyktige mobilkameraet stå i mot.

4. Kvinnherad

Enten du vil ta beina fatt eller gå minst mulig er Kvinnherad i Vestland et fantastisk sted for gode campingturer. Her kan du traske inn til Bondhusvatnet og speile deg om kapp med himmelen i det klare vannet. 

5. Helgelandskysten

 Kyststripen som strekker seg fra Nord-Trøndelag til Salten regnes av mange som en av verdens vakreste. Her ligger blant annet den lille idylliske øya Herøy og skinner i kveldssola. Herfra kan du fange De syv søstre i et perfekte øyeblikk fra teltduken.

Dekning i verdensklasse med Telenor

Med abonnement fra Telenor har du dekning i verdensklasse – uansett hvor du er. Med ubegrenset data kan du i tillegg dele, streame og snappe så mye du vil!

Og du, er du under 30 får du rabatt på ubegrenset data!

Lær mer og bytt abonnment i dag >

6. Sunndal

I Møre og Romsdal finner du Sunndal kommune som er kjent for sine instavennlige motiver, nærmere bestemt skyhøye fjell og spektakulære fossefall. Ta turen til Vinnufossen eller Svøutfallet, og er du heldig reflekterer sola i fossen og tilfører motivet en nydelig regnbue.

7. Hananipa

Det loves lettrådt terreng opp til denne flotte utsikten. Hananipa ruver 717 meter over havet. Får du klarvær gir utsikten deg bilder få andre i feeden din kan toppe.

8. Godøya

På Godøya utenfor Ålesund kan du velge om du vil bestige fjellet Storhornet med utsikt til Sunnmørsalpene, eller beholde bakkekontakten og legge turen til Alnes fyr. Enten du går i den ene eller andre retningen, er øya verdt et besøk og definitivt verdt tusen bilder.

Mobilabonnement med rabatt for deg under 30

  • Ubegrenset data eller fast datapakke

  • Rabatt for deg under 30

  • En rekke ekstra fordeler som kommer godt med i mobilhverdagen

Lær mer og bytt abonnement >

9. Østfold

Campingfylket Østfold er kanskje ikke et fylke lenger, men lar seg fortsatt ikke overse når det kommer til steder å campe. Hva med å ta noen mytiske bilder ved Norges eget Stonehenge, Hunnfeltet? Eller en kanotur på Børtevann? Heng opp hengekøya mellom to furutrær og la kameraet fange lyset mellom tretoppene.

10. Rondane

I Rondane ruver så mange som ti fjelltopper over 2000 meter. Ta med fjellskoene, teltet og telefonen og skjem bort instaprofilen din med motiver herfra.

Basert på analyse av Ookla® Speedtest Intelligence® data Q1-Q2 2023. Bruk av Ooklas varemerker er lisensiert og gjengitt med tillatelse. Opplevd hastighet varierer etter kapasitet og andre forhold.