Slik plasserer du ruteren din

Følger du disse rådene, får du bedre internett hjemme.

Et trådløst nett i hjemmet byr på mange muligheter. Med WiFi kopler du deg på internett nesten hvor som helst i huset - med pc, Mac, mobil eller nettbrett.

Når du har bredbånd hos Telenor, bruker du en ruter som fungerer både som ruter og modem. Det er altså den samme boksen som mottar signaler - og som sender dem videre til alle dingsene du ønsker å kople på nettet.

1.Heng ruteren på veggen

Ruteren din skal alltid henge på veggen. Heng den nærmest mulig der du er mest på nett, gjerne litt høyt på veggen. Sett den aldri på gulvet, og heller ikke inne i et skap.

2.La ruteren få en sentral plass i hjemmet

Ofte kopler vi oss til det trådløse nettet med flere enheter, i flere rom. Derfor er det smart å plassere ruteren sentralt i hjemmet, slik at signalene når så mange rom som mulig. Husk at færrest mulig hindringer og kortest avstand gir de beste signalene. 

3.Test ulike plasseringer

Det kan være smart å investere litt tid i akkurat dette. Vegger, gulv, gulvvarme og andre elementer gjør reisen for de trådløse signalene vanskeligere. Kanskje kan det å flytte ruteren fra et rom til et annet, faktisk utgjøre en stor forskjell på surfeopplevelsen hjemme. 

Tips: Trådløse telefoner, babycall, microbølgeovner og annet trådløst utstyr bør ikke stå i nærheten av multimodemet, da dette kan forstyrre hvordan signalene blir spredt. 

Trenger du ny ruter?

Har du en ruter som er mer enn fem år gammelt, bør du skaffe deg en ny. Det er fordi teknologien har utviklet seg voldsomt, og du vil få mer ut av nettet ditt med et ny ruter. 

Den nyeste ruteren fra Telenor ser faktisk så bra ut at du ikke engang kommer til å vurdere å plassere den i et skap. Den leveres dessuten med to deksler, slik at du selv kan bestemme om den skal være sort eller hvitt. 

modem fra Telenor

Ring Kundeservice på telefon 05000 om du er i tvil.

To nett å velge mellom

Når du får ny ruter fra Telenor, lager denne to trådløse nett hjemme hos deg, slik at du får utnyttet signalene best mulig. Det sender og mottar nemlig signaler både på 2,4 GHz-båndet og på 5 GHz-båndet. 

De to båndene har ulike egenskaper. Vi kan generelt si at 2,4 GHz-båndet har størst rekkevidde, mens 5 GHz-båndet bedre hastighet.

Det er alltid mest trafikk på 2,4 GHz-båndet, og her kan du lettere forstyrres av naboen. På 5 GHz-båndet stoppes signalene lettere av hindringer, men til gjengjeld når ikke signalene fra naboen deg så lett. Test og eksperimenter litt med hva som fungerer best hjemme hos deg.

Få et tilbud fra Telenor

Legg igjen navn og telefonnummer under, så kontakter vi deg for et uforpliktende tilbud på bredbånd fra Telenor.

Noe har gått galt i skjemaet. Mer informasjon finnes ved hvert felt.
 
 

Populært på Online.no nå: