Søk
Meny

Fotballjentenes favorittstyrkeøvelser

Tren de beste styrkeøvelsene med fotballjentene

Tuva Hansen, Elisabeth Terland og Guro Bergsvand avslører sin beste styrkeøvelser!

Trenger du inspirasjon til nye øvelser eller kanskje du vil komme i gang med styrketrening for alvor? Vi har samlet Tuva, Elisabeth og Guro sine favorittstyrkeøvelser. Lær fra de beste og bli bedre kjent med fotballjentene i prosessen!

Vi tar kontakt med fotballjentene over mail for å høre hvordan det går med dem om dagen.

– Med meg går det veldig bra om dagen. Golfsesongen er over så det går for det meste i litt skolearbeid, samtidig som jeg prøver å få vært med familien når det lar seg gjøre, sier Elisabeth.

Elisabeth Terland (20)

Midtbanespiller for kvinnelandslaget

Golfentusiast

Elisabeth presenterer: Eksplosiv benøvelse

yng next ikon

Ubegrenset data – ubegrenset treningsinspirasjon

Med mobilabonnementet Yng Next får du ubegrenset data til alt du vil utforske. Bruk mobilen med dekning i verdensklasse og få mange gode fordeler – bare for deg mellom 18 og 28.

Dette er Yng Next >

Vi ville også høre jentenes innspill på den evige cardio vs. styrke diskusjonen – satt litt på spissen. Hvis de bare kunne velge en av disse for resten av livet, hva ville de valgt?

– Det er et veldig vanskelig valg, men hvis jeg måtte bestemt meg for én, ville nok valget falt på cardio. Foretrekker utholdenhet og bruk av lungene i stedet for styrke, selv om det også har sine fordeler. Glad i å være ute, og bevege meg mye i naturen, og det å kunne trene sammen med andre, sier Elisabeth.

Elisabeths kollega, Tuva Hansen, er ikke helt enig.

– Jeg ville valgt styrke, mest fordi jeg liker det og det er gøy å se progresjon. Er utrolig mange bra øvelser der ute, og du kan også få høy puls og svette like godt som med cardio, svarer Tuva.

– Favorittsangen min nå om dagen er «Kjæreste på Jæren» av Rossman

Vi spør Tuva Hansen om musikkvanene hennes når hun trener. Foretrekker hun stillhet eller musikk?

– Musikk. Jeg hører på alle salgs spillelister i forhold til humør og situasjon i livet og favorittsangen min nå om dagen er «Kjæreste på Jæren» av Rossman. Om jeg har resitusjonstrening kan jeg høre på litt roligere musikk, men med intervaller må jeg ha sanger med litt trøkk i.

Tuva Hansen (24)

Midtbanespiller for kvinnelandslaget

Eier hunden Vilja som har over 100k følgere på Instagram

Tuva presenterer: Avansert core

Som idrettsutøver på toppnivå nytter det ikke å "begynne å trene på mandag". Vi spør allikevel jentene hvilke tips de har når treningsmotivasjon er mangelvare og energinivået daler.

– Jeg tar et lite pust i bakken og kan godt ha en dag helt fri for å få overskudd igjen. Det er viktig å styre belastning, men noen dager kan være tyngre enn andre. Motivasjonen ligger i å bli bedre og gjøre det for laget. Det er en kombinasjon av å nå egne mål og gjøre det for å nå det felles målet, svarer Tuva.

Viktig med hviledager

Medspiller Guro Bergsvand er enig med Tuva når det gjelder restitusjon. Hun foreslår også andre aktiviteter som gir energi.

– Når jeg sliter med motivasjonen så pleier jeg å si til meg selv at enten så kjører du den økten du hadde planlagt til det fulle, slik at du får en skikkelig god følelse etterpå, eller så er det å legge bena på bordet og finne på noe helt annet. Noe som gir meg energi som å være med venner eller familie.

Guro Bergsvand (27)

Midstopper for kvinnelandslaget

Profesjonell globetrotter

Guro presenterer: Leg extension

Helt til sist lurer vi på om jentene har noen morsomme treningsøyeblikk de ønsker å dele med oss.

– Jeg klarer ikke å huske ett spesifikt øyeblikk, men jeg syns alltid det er veldig gøy når ting ikke går som planlagt. Det kan være at folk sklir og snubler i sine egne bein, eller bommer på ballen - det syns jeg er morsomt, sier Guro.

Vi tror kanskje vi vet hvilket spesifikt øyeblikk Guro tenker på.

– Da vi hadde formasjonstrening for et par år siden, trynet jeg over en «mannequin» som skulle være motstanderen, svarer Tuva.

Yng – mobilabonnementet for deg mellom 18 og 28

Med Yng kan du velge mellom ubegrenset data eller fast datapakke. Du får også gode fordeler som:

Data Freedom Få 100 GB ekstra data en hel uke opptil 5 ganger i året – uten ekstra kostnad!
Se Hvem Se hvem som ringer og om det ukjente nummeret er et svindelanrop eller telefonsalg.
SWAP Plussforsikring Få forsikring inkludert når du kjøper ny mobil med SWAP!

Lær mer og bytt til Yng her >