Søk
Meny

Fem tips til eksamenslesingen i år

Jente som leser til eksamen

Skippertak eller vedlikehold? Her er noen tips for å takle eksamensperioden i år.

Tiden før sommer og skolefri kan være hektisk for studenter som tar avsluttende eksamener. Vi har samlet noen tips for å gjøre denne tiden litt enklere!

1. Ha en dedikert leseplass

Det kan være krevende å holde fokus på puggingen innen husets fire vegger, men det hjelper å ha en egen plass der du kun studerer. Bytt ut senga til fordel for spisebordet, kjøkkenbenken eller balkongen som dagens lesesal.

Hvis du har muligheten til å dra på et kontor eller annet sted for å lese til eksamen, kan det være mer effektivt å studere der. Det hjelper på både motivasjon og fokus å ha et sted utenfor hjemmet der du leser til eksamen.

Tips: Med Yng fra Telenor har du alltid nok data  – uansett hvor dagens lesesal befinner seg.

2. Dårlig tid? Begynn med det du ikke kan

Det er fort gjort å begynne med panikklesing hvis du ligger bak skjema, men det er sjeldent en god strategi. Begynn derfor med de temaene du ikke kan så godt. På denne måten oppnår du en følelse av mestring og progresjon som kan gi deg bedre selvtillit og motivasjon når du forbereder deg til eksamen.

Tips: Sett deg et mål for hva du skal kunne i løpet av en studiedag. Alle monner drar!

oversikt under eksamenslesing

Får du oversikt over de temaene du ikke kan så godt, hjelper det mye på motivasjonen!

3. Ta vare på deg selv

Skole og privatliv smelter sammen når man må forberede seg til eksamen. Det som ses på som en selvfølge av utenforstående, som å få i seg nok næring og hvile, er ikke alltid like lett å følge opp.

Sørg for at du får nok søvn, ta pauser, drikk vann og spis mat som gir deg god energi lenge. Hvis det må til, sett alarmer for når du skal ta spisepauser eller bare bevege litt på deg.

Tips: fattig.student poster mange retter du kan lage på et studentbudsjett, som også er næringsrike og velsmakende!

4. Apper som kan hjelpe

Sosiale medier og alt annet tidsfordriv mobilen byr på kan stjele både tid og fokus når du trenger det som mest. Heldigvis finnes det apper som er spesielt designet for at du skal yte maksimalt under for eksempel eksamenstiden!

Hold: Få 20 poeng for hvert 20 minutt du ikke rører mobilen. Poengene kan løses inn for belønninger som for eksempel en kaffe, rabattkoder eller et Flax-lodd.

Forest: Plant et tre! Jo lenger du holder deg unna mobilen, jo større vil treet bli. Er du i en kollokviegruppe, kan dere gro trær sammen. Tjen virtuelle poeng du kan bruke på å plante trær i utsatte områder i virkeligheten.

Habitica: Gjør deg selv til en 8-bit avatar og «gamifiser» livet ditt. Du legger inn oppgaver eller mål du ønsker å oppnå med eller uten tidsfrist. For hver oppgave du løser eller ikke løser vil karakteren din bli sterkere eller svakere.

mobil under eksamenslesing

Få belønning når du legger vekk mobilen!

5. Hold fokus med en studiespilleliste  

Hvis du er vant med summingen i en lesesal, kan det fort bli veldig stille når du må forberede deg til eksamen hjemme. Musikk i ørene er en favoritt for mange, og hvis du fort blir ukonsentrert av musikken du vanligvis hører på, kan det hjelpe å høre på spillelister designet for konsentrasjon.

Søker du «Study» eller «Lo-Fi» på Spotify vil du få mange forslag til slike spillelister, eller du kan sette sammen din egen! 

Tips: Med Yng bruker du ikke data når du streamer musikk, så du kan bruke dataen din på andre ting.

Husk at det snart er fri!

Forhåpentligvis kan noen av disse tipsene gjøre eksamensperioden litt lettere. Det hjelper også å tenke fremover til sommermånedene. Da gjenstår det bare å si lykke til!

Ubegrenset data i sommer?

Med Yng har du et abonnement skreddersydd for deg mellom 18 og 28 år.

  • Velg mellom ubegrenset data eller fast datapakke

  • Få dekning i verdensklasse

  • Mange unike fordeler inkludert

Sjekk ut Yng >