Søk
Meny

2022 er frivillighetens år – er du klar for å bidra?

Martin Skadal er frivillig. Slik kan du også bidra.

I år skal Norges viktigste lagarbeid feries. Slik kan du være med å hylle frivilligheten.

– Frivillighet kommer i så mange former, og det er plass til alle som vil hjelpe eller trenger hjelp. Det har betydd så mye for meg de siste årene – det er utrolig givende og godt å ha i livet, sier Martin Skadal (26).

Han driver organisasjonene World Saving Hustle og Altruism for Youth, og er en av mange tusenvis frivillige i Norge. 

2022 er frivillighetens år, hvor Norges viktigste lagarbeid skal feires. Det blir markering fra nord til sør, digitalt og analogt, fysiske og digitale arrangementer.

Telenor Yng støtter Hold Norge Rent i kampen mot forsøpling. Les mer om abonnementet her > 

Martin er frivillig - det kan du også bli

BLI MED PÅ ÅRETS FØRSTE RYDDEDUGNAD: 19. mars er det Vårryddedagen, hvor du kan være med å gjøre naturen ren og pen etter en lang vinter. Alt du trenger er et par hansker og en pose.

Bli med på Vårryddedagen

Den første nasjonale ryddedugnaden kicker i gang lørdag 19. mars. Da er det klart for Vårryddedagen, som bidrar til å fjerne store mengder søppel fra norsk natur – før hekketiden er i gang for fullt og ferdselsforbudet trer i kraft 15. april.

19. mars vil det være mange arrangementer rundt om i landet, og på Ryddenorge.no kan du følge med for informasjon om ryddeaksjoner i nærområdet ditt.

– Jeg synes det er kjempefint at frivilligheten markeres. Vi får vise at det er noe åpent og inkluderende – det er for alle. Det er veldig viktig i samfunnet nå for å skape samhold og unngå polarisering, forteller Kaja Lønne Fjærtoft (30). 

Hun er marinbiolog og faglig leder i Passion for Ocean – en organisasjon med fokus på havet.

– Jeg har ingen konkrete planer, men jeg skal ut å rydde. Jeg tipper jeg drar ut med gjengen i Passion for Ocean, og blir med på strandryddeaktiviteter som arrangeres, forteller Kaja.

Alle som vil kan være med på Vårryddedagen – alt du trenger er et par hansker, sekk eller pose og en plan for hvordan du skal håndtere avfallet du plukker opp. 

På dette kartet kan du se alle ryddeaksjoner i hele Norge

Kaja Lønne Fjærtoft i Passion for Ocean

KLAR FOR VÅRRYDDEDAGEN: Kaja Lønne Fjærtoft i Passion for Ocean er klar for å kicke i gang årets første nasjonale ryddedugnad – Vårryddedagen 19. mars.

Alltid nok data til å dele det du brenner for

Med Yng Next har du ubegrenset data og dekning i verdensklasse så du kan dele engasjementet ditt når du vil – hvor du vil. Perfekt for deg mellom 18 og 28.

Lær mer om Yng Next >

Det er mye søppel som må plukkes over hele Norge

Vil du være frivillig?

Du trenger ikke å være med på en offisiell ryddeaksjon for å rydde, men det kan være fint for å få fellesskapsfølelsen og bli kjent med nye folk.

Det finnes en rekke aksjoner landet rundt, og på Ryddenorge.no ligger det et kart over Norge og en lang liste med aksjoner du kan bli med på.

I tillegg til Vårryddedagen, er det senere i høst duket for en annen nasjonal ryddeaksjon, Strandryddeuka, i regi av Hold Norge Rent. Det er Norges største kollektive ryddedugnad, som hvert år engasjerer et stort antall mennesker. Hold av 10. - 18. september, og bidra til en ren og vakker natur!

Telenor Yng støtter Hold Norge Rent i kampen mot forsøpling. Les mer om abonnementet her >

Hver dag er en ryddedag

Og kanskje kan deltakelsen på Vårryddedagen og Strandryddeuka føre til et større engasjement for frivillighet og rydding for en renere fremtid? Hver dag er en ryddedag, og det er mange steder som trenger å ryddes.

– Du kan for eksempel ta kontakt med ditt lokale friluftsråd, de arrangerer ganske mye forskjellig rundt om i landet. De ønsker at folk skal komme seg ut og benytte seg av naturen, sier Kaja i Passion for Ocean.

– Du kan også følge ulike organisasjoner som Hold Norge Rent og Passion for Ocean. Det finnes uendelig med muligheter for frivillighetsarbeid – sjekk ut Frivillig.no for å se hva du kan gjøre, tipser hun.

Dette er Telenor Yng

  • Et mobilabonnement perfekt for deg mellom 18 og 28 år.

  • Velg mellom ubegrenset data, eller fast datapakke, og bruk mobilen med dekning i verdensklasse.

  • Mange gode fordeler inkludert

Lær mer og bytt til Yng her >