Søk
Meny

Med Yng er mobilen ekstra godt sikret på turen

Kvinne som lener seg over rekkverket på en bru og tar bilde med mobilen som er forsikret med SWAP Pluss

Om uhellet først er ute, kommer disse tipsene godt med.

Mest sannsynlig har du med deg mobilen overalt hvor du ferdes i sommer – inntil du brått ikke har den lenger. Enten den i skjortelommen mens du hoppet ombord i båten, eller du bare er litt uforsiktig på bussen i Barcelona, er det surt å stå igjen uten mobil.

Forhåpentlig har du da sikret deg på forhånd, slik at den egentlige skaden blir minst mulig.

Er du mellom 18 og 28 år og har Telenors Yng-abonnement, trenger du ikke bekymre deg over selve mobiltelefonen: Har du kjøpt mobil med SWAP, får du også også SWAP Plussforsikring, helt automatisk og uten ekstra kostnad.

Men hva med alt du har lagret på mobilen?

Én ting er selve den fysiske mobiltelefonen, som du altså lett og kjapt får erstattet med en tilsvarende mobil om uhellet skulle være ute, takket være SWAP Plussforsikring.

En helt annen ting er alt det personlige du har lagret på mobilen. Bilder, videoer, kontakter, notater og alt du måtte ha lagret ellers. Om du ikke har tatt grep for å sikre dette, kan det være nettopp ved tapet av alt dette den egentlige katastrofen vil ligge.

Her er noen smarte ting å tenke på for at det du har lagret på mobilen ikke skal gå tapt:

Sikre bilder og videoer i skyen

I løpet av noen år har du raskt samlet noen tusen bilder og videoer på mobilen din – en naturlig konsekvens av at mobilene våre har svært gode kameraer, og alltid er med oss.

Å miste alle disse minnene er en bitter lærepenge du neppe har lyst til å oppleve. Lær heller av dette gode rådet: Som Yng-abonnent, har du ubegrenset lagring av bilder og videoer i Min Sky, skylagringsappen til Telenor.

Sørger du for at bildene og videoene dine lastes automatisk opp i Min Sky, kan du være sikker på at de er trygt lagret – og at du lett kan frigjøre plass til nye opplevelser om det skulle bli lite lagringsplass.

Slik går du frem for å aktivere sikkerhetskopiering via Min Sky:

Ta backup av hele mobilen

Om mobilen din skulle forsvinne, og du står med en ny i hånda dagen etter, hadde det vært veldig greit om alt du hadde på den gamle også var på plass på den nye, sant?

På iPhone er dette veldig enkelt via iCloud: Åpne Innstillinger, trykk på profilen din helt øverst, velg iCloud, trykk på mobilen din i listen over enhetene dine, og sørg for at iCloud-sikkerhetskopi står skrudd på.

På Android kan du synkronisere nesten alt på mobilen din via Google-kontoen din. Innstillingene for dette finner du under Innstillinger og Konto, der du kan velge hva som skal sikkerhetskopieres i skyen. Husk at dette ikke gjelder bilder og videoer (om du ikke aktiverer det i Google Foto), så her gjelder det å ha sørget for dem med for eksempel Min Sky.

Ha solide passord og PIN-kode!

Det kan være greit å ikke bruke PIN-koder som 1234 eller fødselsåret ditt som PIN-kode. Og husk for all del å sikre mobilen din med solid skjermlås, som heller ikke er den samme som PIN-koden.

Og om mobilen skulle bli borte ...

... så kan det også være greit om du har aktivert sporingsprogrammer som lar deg se hvor mobilen er!

På iPhone aktiverer du Finn iPhone i iCloud-innstillingene. På Android må du inn i Google-innstillingene – les en egen guide til det her.

Og skulle virkelig mobilen ha falt i feil hender, kan du fjernslette all data på mobilen, og dermed forsikre deg om at ingen får tilgang på dine personlige filer og informasjon.

Husk samtidig å sperre SIM-kortet, så slipper du at tyvene tapper kontoen din for det som kjapt kan bli mange tusen kroner ... og meld mobilen stjålet hos politiet, så blir den registrert og gjort ubrukelig for andre.

Slik sperrer du abonnementet ditt:

  • Er du Telenor-kunde, kan du sperre abonnementet på Mine Sider
  • Du kan også sperre abonnementet under innstillingene for SIM-kortet i Mitt Telenor-appen
  • Alternativt kan du ringe 09000 (+47 915 09 000 fra utlandet), hvor du får mulighet til å sperre abonnementet via telefonmenyen
  • Når det er gjort, blir abonnementet sperret for samtaler, SMS og datatrafikk
  • Husk at abonnementet kun blir sperret, ikke kansellert, så du kan gjenåpne det når du har fått nytt SIM-kort
  • Finner du igjen mobilen din, kan du gjenåpne SIM-kortet med en kode du får oppgitt. Ta godt vare på denne

SWAP Plussforsikring gir deg full dekning ved skade eller tapt mobil (inkludert vannskade og stjålet mobil). Du betaler 500,- i egenandel ved første skade eller tapt mobil, og skademeldingsprosessen er oversiktlig og lett. Den ødelagte mobilen returneres når erstatningstelefon er mottatt.