Søk
Meny

Nytt liv for din gamle telefon

Bildekollasj av forskjellige smarttelefoner

Dette skjer når du bytter mobil.

Er du blant dem som ofte bytter mobil, er SWAP genialt. Den gir deg nemlig mulighet til å kjøpe en helt ny telefon etter bare ett år, uten at det samtidig medfører store kostnader. Alt du trenger å gjøre er å inngå en ny SWAP-avtale på 24 måneder på den nye mobilen, mens Telenor tar ansvar for den gamle, og du trenger ikke betale mer for den gamle mobilen din. 

– Dette er en vinn-vinn-situasjon for alle. Kunden får mulighet til å oppgradere til en ny flott modell, mens den gamle mobilen får nytt liv et annet sted, sier Ole-Andreas Ræstad, markedssjef i Telenor Mobil.

Dette er SWAP

  • SWAP er en smartere måte å kjøpe mobil på

  • Med SWAP-avtalen betaler du ingenting ved kjøp av ny telefon, men betaler den ned over to år med en fast månedspris

  • Etter 12 måneder kan du bytte inn telefonen mot en ny modell, og tegne en ny 24-måneders avtale. Når du leverer inn den gamle mobilen slettes utestående beløp opptil 12 måneder

  • Skjermforsikring er alltid inkludert

  • SWAP må kjøpes med Fleksi-, Medium-, Trygg-, Yng-, U18- eller U11-abonnement, og det er ingen binding på mobilabonnementet

  • Så mange kjøper nå mobil med SWAP

Senk forbruket

Undersøkelser viser at gamle mobiler har en tendens til å bli liggende i skuffer og skap.

– Ofte er brukte mobiler fullt brukbare, og derfor har vi ikke hjerte til å kaste dem. Nå får de i stedet nytt liv, hos noen som trenger dem mer enn skuffen på kjøkkenet. Slik får flere mulighet til å bli en del av vårt nye teknologisamfunn, sier Ræstad.

Profesjonelt bytte

Når du vil bytte en mobil, tar du kontakt med Telenorbutikken. Har du hatt SWAP i minst 12 måneder, kan du fritt bytte til en ny mobil - uten å måtte betale noe mer for den gamle når du oppretter en ny SWAP-avtale på 24 måneder. 

– Vi tar ansvar for den gamle telefonen din, og selger den videre til land utenfor Norden. Mobilen går rett og slett til mennesker som trenger den, men som ikke har mulighet til å kjøpe en ny smarttelefon, forklarer Ræstad.

Som partner på innbytte, samarbeider Telenor med et selskap som heter Brightstar. Dette er verdens neste største aktør på nettopp dette området.

– Det har vært viktig for oss å ha en seriøs og stor aktør som kan dette markedet, slik at vi vet at håndtering av innleverte mobiler foregår på en riktig måte, sier Ræstad.

Strenge regler

Siden kjøp og salg av brukte mobiltelefoner kan være basert på tyveri eller annen ulovlig virksomhet, stiller politiet svært strenge krav til kommersiell håndtering av brukte mobiler.

– Disse overholder vi selvfølgelig. Det er stort fokus på at dette skal gjøres på en så trygg og god måte for kundene som mulig, understreker Ræstad.

Når du swapper en mobil kan du derfor være sikker på at ingen uvedkommende får tilgang på noe av din gamle informasjon. En av Brightstars viktigste oppgaver er nemlig å rense telefonen for gammelt innhold, før den selges videre.

SWAP forutsetter Fleksi-, Medium-, Trygg-, Yng-, U18- eller U11-abonnement. Ved bytte av mobil må du inngå ny SWAP-avtale på 24 mnd. og levere inn din gamle mobil. Ved innbytte slettes utestående beløp opptil 12 mnd. Det er ingen binding på mobilabonnement. Se vilkår på telenor.no/swap.