Søk
Meny

Dette er høstens hotteste Android-mobiler

Velger du en av disse, trår du neppe feil.

Takket være at Googles mobile operativsystem Android er å finne på mobilene til en lang rekke produsenter – som Sony, Samsung, Huawei og Nokia – kan det også smykke seg med tittelen «verdens mest brukte operativsystem».

Dette mangfoldet gir store muligheter – men også potensielt hodebry: For hvilken Android-mobil er den beste for akkurat deg?

I denne oversikten presenterer vi noen av høstens aller beste Android-mobiler, som forhåpentlig kan gjøre valget av ny Android-mobil litt enklere.

Samsung Galaxy S9 og S9+

Med S9 og S9+ fortsetter Samsung den imponerende tråden fra tidligere modeller.

Mobilene er oppdatert med nye kameraer med variabel blenderåpning som går helt opp til F/1.5. Dermed fungerer kameraet godt i all slags lys – også der hvor det blotte øyet begynner å slite.

Da vi testet mobilene, gledet vi oss spesielt mye over Samsungs gode saktefilm-funksjon – Super Slow-mo, som de kaller den.

I tillegg har begge mobilene maskinvare og funksjonalitet fra øverste hylle ... der S9+ naturlig nok er litt større, litt kraftigere og har et bedre batteri.

Samsung Galaxy Note9

Samsung lanserte sin nye toppmobil Galaxy Note9 i august, og den tar med seg det beste fra Galaxy S9 og S9+ – men skrur opp volumet til elleve.

Standardutgaven har 6 GB RAM og 128 GB lagringsplass, mens den sprekeste versjonen kommer med 8 GB RAM og hele 512 GB lagringsplass.

Legg til et microSD-kort på 512 GB, og du kan få en Note9 med over én terabyte lagringsplass!

Med Note9 kommer også en forbedret S Pen, som kobles til mobilen med Bluetooth og kan brukes som fjernkontroll. Nye S Pen gir deg mange muligheter til å styre mobilen med enkle trykk på den lette pennen, fra opptil ti meters avstand. Og å lade den opp går bokstavelig talt lynkjapt: Alt som trengs er å sette den inn i mobilen i 40 sekunder!

Huawei P20 og P20 Pro

Huaweis flaggskip P20 Pro har høstet mye ros for sitt fantastiske kamera, og vi ble selv svært imponert over hvor gode bilder det er mulig å ta med mobilen.

Det utmerker seg med utrolig god zoom og svært gode nattbilder, men viktigst av alt – det er jevnt over et fabelaktig kamera. Det skyldes i stor grad kombinasjonen av tre separate kameralinser og en av bransjens fremste kunstige intelligens.

Den «vanlige» modellen har riktignok kun to hovedkameraer, men tar likevel svært gode bilder. Pro-versjonen har også et kraftigere batteri (4000mAh!) og kan hurtiglades.

Sony Xperia XZ3

Sony sparte ikke på kruttet da de lanserte sitt nyeste flaggskip, Xperia XZ3.

Nye Xperia er selskapets første mobil med en OLED-skjerm, som benytter seg av teknologien bak de velkjente Bravia-tv-ene. Det betyr: høyoppløselig lyd, dynamisk vibrasjonsystem og glimrende farger, skarphet og kontrast.

Mobilene fra Sony er fortsatt de eneste på markedet som kan filme i 4K-oppløsning med HDR, samt gjøre «supersakte»-opptak (960 fps) i full HD-oppløsning.

Frontkameraet er dessuten oppgradert med en 13 megapiksels sensor og kommer med intelligent bildeteknologi som hjelper deg med å ta de perfekte bildene.

Nokia 7 Plus

Med Nokia 7 Plus er det finske mobilselskapet så absolutt tilbake på banen igjen.

7 Plus er en skikkelig allrounder med god skjerm, et svært godt kamera og meget bra batteritid – selv ved hyppig bruk. Faktisk kan du gå nærmere to dager mellom ladinger, selv når du fikler med den konstant.

Nokias «comeback»-mobil er også en del av Googles Android One-program. Det betyr at den jevnlig oppdateres med raske og sømløse Google-funksjoner.

I tillegg ligger mobilen lavere i pris enn toppmodellene fra de andre store selskapene, det til tross for at den er en svært kraftig telefon – faktisk landet den en toppscore på 10/10 hos Tek.no!