Søk
Meny

Slik deler du internett fra Android-mobilen din

Dele internett på Android: Slik gjør du

Det lynkjappe mobilnettet kan deles med inntil ti andre enheter via en trådløs WiFi-sone. Slik gjør du.

Hjemme og på jobben har du sikkert alle enhetene dine koblet på nettet via et lokalt nettverk. Men hva når du er på farten, på kafe, på toget eller på et eksternt møte? 

Gjennom mobilen din har du faktisk med deg et trådløst WiFi-nettverk hvor enn du er. Med noen enkle innstillinger kan du aktivere en trådløs WiFi-sone og dele det lynkjappe mobilnettet med inntil ti enheter rundt deg. 

Dette gir et både sikrere og sannsynligvis langt kjappere nett, enn om du kobler deg et åpent Wi-Fi-nettverk der du befinner deg. 

Opprett en trådløs Wi-Fi-sone med mobilen

Det finnes flere metoder for å dele nettet fra mobilen din med andre enheter – for eksempel med Bluetooth eller en kabel (USB eller ethernet, med adapter).

Men den aller enkleste måten å gjøre dette på er å opprette en trådløs WiFi-sone. Dette vil bli synlig for alle enheter i nærheten, som et helt vanlig WiFi-nettverk.

Inntil ti enheter innen rekkevidde kan logge seg på – enten med passord eller ved å skanne en QR-kode. Du kan bruke det nettverksnavnet og passordet som settes opp automatisk, eller du kan velge navn og passord selv.

Dele internett på Android - slik gjør du

Slik deler du nett fra mobilen:

  • Gå til Innstillinger > Tilkoblinger > Internettdeling

  • Her vil du se valget Mobil Wi-Fi-sone. Du kan skru dette av/på med bryteren, eller trykke for å få flere valg

  • Inne i neste meny kan du velge nettverksnavn og passord. Du kan også velge bånd (låst til 2,4 GHz, eller 5 GHz foretrekkes), type sikkerhet og flere avanserte alternativer.

  • Husk å sette et sterkt passord, slik at ingen uvedkommende kan koble seg på nettet du oppretter

  • Skru på bryteren for å aktivere

  • Det skal nå dukke opp på listen over tilgjengelige Wi-Fi-nettverk på enheten du vil koble til nettet, for eksempel datamaskinen eller nettbrettet ditt

  • Husk å skru av trådløssonen igjen når du er ferdig, så har du kontroll på batteri- og databruken din

NB: Disse stegene tar utgangspunkt i at du bruker en Samsung-mobil. Navigasjonen og navnene på de ulike valgene kan variere mellom ulike produsenter.  

Og hva med iPhone? Så enkelt deler du internett fra iPhone >

Sørg for at du har nok mobildata!

Når du deler internett fra mobilen din, vil alle som surfer på sine enheter bruke av din mobildata – i lynende hastighet, om du også har støtte for 5G på mobilen din.

Strømmes det for eksempel mye video i høy oppløsning, eller noen laster ned store filer, kan det derfor raskt gå med mye data.

For å slippe å bekymre deg over dette, kan det være smart med et mobilabonnement med ubegrenset data slik at alle kan surfe med senkede skuldre.

Derfor passer ubegrenset data alle >