Med mobilen som treningspartner

Noen er i gang med nyttårsforsettene. Andre har alt forkastet dem. Men mange av oss har likevel et mål: Å komme i god form i 2015. Her er litt hjelp på veien.
mobilen er en god treningspartner.

Uansett om du løper, trener styrke eller sykler; med de riktige appene kan mobilen være en ypperlig treningspartner

For løping

app-ikon

1.Runkeeper - tren, løp, del
Med Runkeeper kan du enkelt registrere data fra løpeturen og en rekke andre sporter. Den gir deg gode idéer til kondisprogram og hjelper deg å jobbe mot konkrete mål.

Last ned til Android og iPhone

app-ikon

2. Endomondo Sports Tracker - løpernes favoritt
Kanskje den mest kjente løpeappen. Endomondo tilbyr spreke intervallprogrammer, og det er enkelt å følge treningshistorikken så du kan sammenligne med tidligere økter.

Last ned til Windows PhoneAndroid og iPhone. 
app-ikon

3.Nike+ Running - kommuniserer med treningsutstyret
Last ned til Android og iPhone

Fokuset i Nikes app er å holde deg skjerpet på øret, med alt fra pumpende musikk og idrettstjerner som snakker og girer deg opp. Den er enkel å bruke, og forteller deg når løpeskoene dine er klare for å byttes ut, såfremt de er produsert av Nike.

app-ikon

4. Runtastic - fantastisk måle-app
Last ned til Windows PhoneAndroid og iPhone

For deg med Windows Phone er dette kanskje det beste alternativet. Konkurrerer med deg selv og dine tidligere løp med tidsmåling. Om du trives bedre på sykkelsetet har utviklerne laget en egen versjon for dette.

For styrketrening

app-ikon

5.Release Your Potential - vektløfternes drøm
Last ned for iPhone. Ikke tilgjengelig for Android, men har nettbasert innlogging som kan lagres på mobilen som bokmerke.

Tunge løft blir lettere enn med en ordentlig plan. Her oppdaterer du en ukesoversikt og kan passe på at øvelser og repetisjoner blir gjort i henhold til de ukentlige øvelsene. 

app-ikon

6. Gymbuddy - ny bestevenn på treningsstudioet
Last ned for Android og iPhone

Lar deg kombinere intervallene, pausene, repetisjonene og belastningen. Her gjelder det å plotte inn data fra treningsøkten din mens du trener så du umiddelbart kan se om det går framover eller ikke.

app-ikon

7. Nike Training - en hjelpende hånd
Last ned for Android og iPhone 

Denne appen fin for nybegynnere, og har mange enkle treningsopplegg. Nike sine treningsapper vil motivere deg, og gir deg oppmuntrende ord og teknikkveiledning gjennom høretelefonene.

Generell trening

app-ikon

8. Poworkout – Trim & Tone - for deg som trenger hjemmefra
Last ned for Android og iPhone 

Her er det et mangfold av øvelser, og gode instruksjoner for hvordan de skal utføres. Siden mange av øvelsene ikke krever utstyr passer denne godt når du er på ferie eller vil komme i gang fra stua.

app-ikon

9. Casall Tod - appen som har alt
Last ned for Android og iPhone 

Dette er en allround treningsapp som passer for de fleste. Alle programmene har instruksjoner, bilder og filmer som hjelper deg i gang. 

Sett treningsvanene dine på prøve - kanskje du får enda bedre resultater med litt app-hjelp?

Kilder: Aftenposten, Dagbladet.no, Klikk