Søk
Meny

Styr unna blåskjellforgiftning og brent grillmat

Fire praktiske apper du kan trenge i sommer.

Om sommeren er vi ute fra morgen til kveld, og bør være forberedt på alt som kan dukke opp av uforutsette hendelser. De fleste praktiske utfordringer kan enkelt løses ved hjelp av en app på mobilen. Her er våre tips til apper som trygt kan lede deg gjennom en sommerdag.

Grilling i varmen

Det er faktisk grenser for hvor mange dager på rad man orker å spise lunken grillpølse med ketchup. Vil du ha variasjon, men mangler nye idéer? Da er HowToBBQRight løsningen. I denne appen finner du oppskrifter, instrukser og bilder, slik at du enkelt kan lage et alternativ til den vanlige grillmaten. 

HowToBBQRight er tilgjengelig for både Android og iOS. Så slipp den 20-pakningen med grillpølser og bruk den samme hånda til å laste ned appen.

Vær forberedt – redd liv

Vi nordmenn elsker å tilbringe tid i naturen, og vi er alltid ute etter å finne de uoppdagede stedene. Men hvis det skjer noe og ulykken er ute, kan det være langt til hjelp – og kanskje enda vanskeligere å fortelle nødsentralen hvor du skulle befinne deg, om ulykken er ute.

Med appen Hjelp 113 fra Stiftelsen Norsk Luftambulanse installert på mobilen din, kan du lett få gitt en nøyaktig beskjed om hvor du befinner deg, slik at hjelpen – enten det er en ambulanse eller et legehelikopter – kan finne frem. Appen inneholder også plassering og informasjon om hjertestartere i Norge.

Sommer og pollen

For mange har sommeren en uheldig bivirkning: pollen. En deilig dag i parken blir fort ødelagt om øynene renner og nesa er tett. Heldigvis har Norges Astma- og Allergiforbund laget en app som holder deg oppdatert på pollenspredningen i ditt område. 

Om du vil unngå sommerens verste fiende; er det derfor et godt tips å sjekke appen Pollenvarsel. OBS: Norges Astma- og Allergiforbund tar et lite årsgebyr for bruk av appen, henholdsvis 11 kroner på Android og 7 kroner på iPhone.

Deilig sjømat, rett fra havet

De fleste nordmenn elsker blåskjell, og i noen områder av Norge har det nærmest gått folkesport i å plukke de små delikatessene. Men vær forsiktig! I havet finnes det algegifter som kan gjøre blåskjellene svært farlige for deg. 

Mattilsynet vil gjerne hjelpe deg med plukkingen. Appen Blåskjell gir deg ukentlige blåskjellvarsel fra ditt område, i tillegg til plukketips- og triks. Nyt yndlingsretten din, helt trygt!