Søk
Meny

Halsbrekkende hastigheter under årets Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway 2021

Både i løypa – og på mobilnettet, takket være storstilt 5G-utbygging.

Det nærmer seg tiden for Nordens vakreste sykkeleventyr! 

Årets Arctic Race of Norway tråkker nemlig i gang fra 5. til 8. august. Nok en gang går rittet gjennom det ypperste av hva norsk natur har å by på – for første gang også med en svipptur over landegrensen.

Telenor er også i år stolt sponsor av sykkelrittet, slik at både tilskuere og lokalbefolkning kan se frem til enda litt raskere mobildekning langs sykkelruten – samt gode tilbud i Telenorbutikkene som krysser løypa.

Skal gi varig gevinst for hele regionen

Allerede før løpet går av stabelen tidlig i august, har Telenor investert 35 millioner for å sikre god mobildekning i kommunene hvor sykkelrittet blir arrangert.

– Dette er uten tvil det året vi har brukt mest penger i de kommunene som krysser løypa, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor

For dekningen forsvinner ikke med siste jubelrop over målstreken – både utbygging av 5G-nett og nye basestasjoner blir varige tilskudd. Noen av basestasjonene gir dekning til helt nye områder.

Av samtlige kommuner langs løypa, er brorparten av summen brukt i én kommune, opplyser Amundsen.

– Dette skyldes en kraftig fremskynding av 5G-utbyggingen i Tromsø. 

Folkefest med gode tilbud!

Arctic Race of Norway er ikke bare et sykkelritt, det er også en skikkelig folkefest. 

Derfor står Telenor og Telenorbutikken klar med gode tilbud og god stemning for publikum i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland og Narvik fra 4. til 7. august.

Kjøper du en mobil i Samsung Galaxy S21-serien, får du med valgfritt tilbehør for 1000 kroner i den samme butikken. NB: Tilbudet gjelder kun i butikker på stedene nevnt ovenfor, og forutsetter et privat mobilabonnement fra Telenor.

683.5 seige kilometre

Arctic Race starter torsdag 5. august i Tromsø og avsluttes søndag 8. august i Harstad. Over fire etapper skal syklistene gjennom 683.5 kilometer. 

Første etappe har både start og målgang i Tromsø, og andre etappe går fra Nordkjosbotn og 12 kilometer over landegrensa, til Kilpisjärvi i Finland. 

Den 184,5 kilometer lange tredje-etappen går fra Finnsnes til Målselv, mens siste etappe starter i Gratangen og avslutter i Harstad.

Arctic Race of Norway 2021

Og tempoet under Årets Arctic Race? Det vil være lynraskt – spesielt når det kommer til netthastigheten. 

Det vil glede publikum som ser rittet fra sofakroken, via direktesendte TV-signaler over mobilnettet. Tilskuere har også mulighet til å dele uforglemmelige øyeblikk direkte fra folkefesten, med suveren dekning langs hele sykkelruta.