Søk
Meny

Lynraske hastigheter under årets Arctic Race of Norway

To deltakere i tøff kamp i Arctic Race of Norway

Foto: Runge Dahl

Det går fort både i løypa – og mobilnettet! Allerede før løpet starter, har Telenor nemlig investert 20 millioner kroner i mobilnettet.

Nordens vakreste sykkeleventyr er her igjen! 

Årets Arctic Race of Norway går av stabelen fra 17. til 20. august. Og nok en gang går rittet gjennom det ypperste av hva norsk natur har å by på.

Telenor er også i år stolt sponsor av sykkelrittet, slik at både tilskuere og lokalbefolkning kan se frem til enda litt raskere mobildekning langs sykkelruten!

Skal gi varig gevinst for hele regionen

Telenor er godt i gang med å modernisere mobilnettet til 5G. I Finnmark er noe av moderniseringen fremskyndet for å sikre optimale forhold for arrangører, media, sykkelagene og publikum langs løypetraseen.

– Mange av stedene har fått 5G allerede, og samtlige start- og målområder vil ha 5G før rittet starter, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen. Han har kjørt hele løypa for å avdekke behovet for utbedringer, og føler seg trygg på gode mobilforhold.

– Dette er permanente investeringer som blir værende i regionene. Vi modernisert med dobling av 4G-kapasitet, nye antenner, kabler og satt i gang 5G på rundt 30-40 basestasjoner langs løypa. Samlet investerer vi rundt 20 millioner kroner, forteller dekningsdirektøren.

Han minner likevel om at rittet går i et område som er svært stort geografisk, og der det mange steder er spredt bosetting.

– Det er fortsatt noen krevende områder som ikke er løst, men vi føler oss trygge på at den totale mobilopplevelsen blir god.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor følger med på Arctic Race of Norway

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen har kjørt løypetraseen i Arctic Race of Norway flere ganger.

Arctic Race of Norway er viktig for utbyggingen av mobilnettet

Amundsen understreker at Arctic Race er en viktig del av Telenors nasjonale arbeid for å knytte landet sammen med et mobilnett i verdensklasse.

– Gjennom avtalen skal Telenor sikre god mobildekning for publikum, arrangør og andre som har behov for et lynraskt mobilnett i forbindelse med rittet. Og med oppgradering til superraskt 5G enkelte steder, åpner det seg helt nye muligheter for privatkunder og bedriftsmarkedet, sier Amundsen.

Arctic Race of Norway er viktig for vertskommunene

Kommunene står nærmest i kø for å være vertskap for sykkelrittet. Dette bygger lokal stolthet, men ikke minst varige gode mobilforhold. I år er det Kautokeino, Måsøy, Alta, Hammerfest og Nordkapp som er vertskommuner for sykkelrittet.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen sier det betyr mye for kommunene å være vertskap.

 – Kommunene ser at rittet gir varige investeringer i topp moderne telekommunikasjon. Det vil forenkle hverdagen for innbyggere og gi nye muligheter og økt konkurransekraft for industri og næringsliv. Et 5G-nett vil også være viktig for å kunne ta i bruk og øke graden av ny teknologi i driften i kommunen.

Vi ønsker deltakere, arrangør og publikum lykke til i årets Arctic Race!

Fakta om Arctic Race

Arctic Race of Norway er et norsk etapperitt i landeveissykling som har 10-årsjubileum i 2023. Den første utgaven gikk i 2013, med start i Bodø. Årets utgave går av stabelen torsdag 17. til søndag 20. august:

Torsdag 17 august: 1. etappe, Kautokeino-Alta (171 km)    

Fredag 18 august: 2. etappe, Alta-Hammerfest (153 km)    

Lørdag 19 august: 3. etappe, Hammerfest-Havøysund (167km)   

Søndag 20 august: 4. etappe, Kvalsund-Nordkapp (171km)

Her kan du lese mer om Arctic Race of Norway.