Søk
Meny

Lynraske hastigheter under årets Arctic Race of Norway

To deltakere i tøff kamp i Arctic Race of Norway

Foto: Runge Dahl

Det går fort både i løypa – og mobilnettet! Allerede før løpet starter, har Telenor nemlig investert 60 millioner kroner i mobilnettet og bygget flere nye basestasjoner i løypetraséen.

Nordens vakreste sykkeleventyr er her igjen! 

Årets Arctic Race of Norway går av stabelen fra 11. til 14. august. Og nok en gang går rittet gjennom det ypperste av hva norsk natur har å by på.

Telenor er også i år stolt sponsor av sykkelrittet, slik at både tilskuere og lokalbefolkning kan se frem til enda litt raskere mobildekning langs sykkelruten!

Skal gi varig gevinst for hele regionen

Telenor og Arctic Race of Norway (ARN) fornyet i vinter samarbeidsavtalen for tre nye år.

– Gjennom avtalen skal Telenor sikre god mobildekning for publikum, arrangør og andre som har behov for et lynraskt mobilnett, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge.

– Med oppgradering til superraskt 5G enkelte steder, åpner det seg også helt nye muligheter for privatkunder og bedriftsmarkedet. Dette er jo varige investeringer som innbyggerne har glede av også etter rittet!

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor følger med på Arctic Race of Norway

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen har kjørt løypetraseen i Arctic Race of Norway flere ganger.

Arctic Race of Norway viktig for utbygging av mobilnettet

Bjørn Amundsen forklarer at investeringene er en kombinasjon av helt nye basestasjoner og oppgradering av eksisterende nett.

– Vi bygger ni helt nye basestasjoner for å sikre optimale forhold gjennom løypetraséen. Dessuten fremskynder vi en del planlagte oppgraderinger i vertskommunene.

Av kommunene som er vertskap for årets sykkelritt, er det særlig Trondheim som får det største 5G-løftet. Byen der 5G først ble lansert i Norge i 2020 er vertsby for avslutningsetappen. Her investerer Telenor nærmere 40 millioner kroner.

Årets fire etapper i Arctic Race of Norway – og Telenors investeringer:

1.       Mo i Rana og omegn: ca 8 millioner kroner

2.       Mosjøen – Brønnøysund: drøye 2 millioner

3.       Namsos – Levanger: drøye 15 millioner

4.       Trondheim og omegn: over 38 millioner

Dekning viktig for vertskommunene

Rana er en av kommunene som virkelig nyter godt av rollen som vertsskap for ARN. Ordfører Geir Waage er svært tilfreds med ringvirkningene av sykkelrittet:

– Rana kommunes visjon er at vi skal være Norges grønne industrihovedstad og at framtida er fornybar. Etablering av et trådløst høyhastighetsnett er et viktig bidrag for at vi skal nå vår visjon.

– Med 5G-utbyggingen i Rana får vi en klart forbedring av grunnleggende infrastruktur. Det vil forenkle hverdagen for innbyggere og gi nye muligheter og økt konkurransekraft for industri og næringsliv.

Dekningsdirektør Amundsen skryter av samarbeidet med vertskommunene:

– Jeg har kjørt løypetraseen flere ganger, og sammen med kommunene har vi vurdert hvordan vi best løser utfordringene med dekning. Samarbeidet med kommunene har vært avgjørende for at arrangør, støtteapparat rundt syklistene, publikum og media vil få svært gode mobilforhold.

Vi ønsker deltakere, arrangør og publikum lykke til i årets Arctic Race!

Fakta om Arctic Race

Arctic Race of Norway er et norsk etapperitt i landeveissykling.Den første utgaven gikk i 2013, med start i Bodø. Årets utgave går av stabelen torsdag 11. til søndag 14. august:

1. etappe, 11. august: Start og mål i Mo i Rana, 185 km.

2. etappe, 12. august: Start i Mosjøen og mål i Brønnøysund, 155 km.

3. etappe, 13. august: Start i Namsos og mål ved Skallstuggu i Levanger, 180 km.

4. etappe, 14. august: Start og mål i Trondheim, 160 km.

Her kan du lese mer om Arctic Race of Norway.