Søk
Meny

Dette er de beste 5G-mobilene

De beste 5G-mobilene - iPhone 12

Vil du slå deg løs på det nye mobilnettet? Da trenger du en mobil som støtter 5G. Her har vi samlet noen av de aller beste 5G-mobilene.

Når du er koblet til Telenors 5G-nett, vil du oppleve at å laste inn nettsider, spille 4K-videoer, sende store filer og andre ting som krever mye båndbredde, går flere ganger raskere enn tidligere

Det forutsetter imidlertid at mobilen din er klar for 5G. De fleste nye mobiler støtter heldigvis 5G – men det er greit å ta en ekstra sjekk før du kjøper ny mobil. 

Her har vi laget en oversikt over noen av de beste 5G-mobilene du kan kjøpe nå. Finn din favoritt og opplev mulighetene med det lynraske nye mobilnettet. 

iPhone 13 – i fire versjoner

iPhone 13 Pro

iPhone 13-serien har noen av de beste 5G-mobilene på markedet.

Apples mobiler fikk endelig 5G-støtte med iPhone 12 – med iPhone 13-serien blir denne opplevelsen bare bedre.

Også denne gangen kan vi velge mellom fire ulike modeller, og fra den minste iPhone 13 mini til den største iPhone 13 Pro Max er det en del forskjeller. Men de har det til felles at de har noen av de mest avanserte og engasjerende funksjonene vi har sett til dags dato. Altså: Her får du noen av de beste 5G-mobilene på markedet.

iPhone 13-mobilene har en mer strømgjerrig chip enn forgjengeren. Dermed kan du forvente lengre batterilevetid, noe som kommer godt med når du utnytter det nye mobilnettet til det fulle.

Apple har gjort forbedringer på det automatiske skiftet fra 5G til 4G når du ikke trenger maksfart, noe du også vil merke på batterilevetiden (ettersom 5G-surfing bruker litt mer av batteriet).

Ellers er alt som vanlig i iPhone-land: 13-serien byr på den råeste ytelsen på markedet og et av de aller beste mobilkameraene du får tak i. Byggekvaliteten er skyhøy og den elegante designen minner om forgjengeren, men skjermen er enda mer lyssterk. Og: Endelig kommer iPhone (Pro) med en skjermoppdateringsfrekvens ppå 120Hz. Det gir en langt mer smidig opplevelse når du skroller gjennom en nettside eller spiller grafikktunge spill.

iPhone SE – endelig med 5G

iPhone SE med 5G

iPhone SE gir deg en fullverdig 5G-opplevelse på iPhone, med en rimeligere inngangsbillett.

Mange iPhone-brukere har ikke helt klart å gi slipp på den klassiske hjem-knappen, og har derfor omfavnet iPhone SE.

Her får du nemlig en toppmoderne mobil, pakket inn i den kjente og kjære iPhone-formen som lar deg låse opp mobilen et fingeravtrykk på hjemknappen.

Den største nyheten i årets iPhone SE-modell er at den har fått 5G. Dermed kan du surfe med lynraske hastigheter. Du får også god drahjelp av Apples raskeste chip, A15 Bionic – som faktisk er den samme chipen du finner i iPhone 13 og iPhone 13 Pro.

Skal vi tro Apple, er iPhone SE dermed kjappere enn alle konkurrenter i markedet, uansett pris. Og med en rimelig inngangspris, er det derfor ikke rart at mange velger nettopp iPhone SE.

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Samsung har en rekke ulike 5G-mobiler du kan velge mellom – ikke bare Galaxy S22 i tre versjoner, men også mobiler i andre serier og prisklasser. Du kan lese mer om alle sammen lenger ned, men først vil vi gi litt ekstra oppmerksomhet til toppmodellen: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G

Er du ute etter det beste av det beste, er dette en av mobilene du helt klart bør se nærmere på – slik vi har gjort i denne testen. Fra innebygd S Pen, via det knallgode batteriet, til et kamera som leverer fantastiske bilder og video i alle situasjoner: S22 Ultra er en mobil som signaliserer at den har – og kan – alt.

Høydepunktene inkluderer en raskere prosessor som bruker mindre batteri. En skjerm som er så fortryllende bra at du kan glemme at den er der. Et kamera som har ny og bedre zoom, ny autofokus med laserteknologi og superstabil 8K-video – og som tar knallbra, naturtro bilder i opptil 108 megapiksler. 

Samlet sett er Samsung Galaxy S22 Ultra en av de aller beste 5G-mobilen du får tak i. Legg merke til at 5G-støtte også er på plass i de andre S22-modellene: Galaxy S22 5G og Galaxy S22+ 5G. 

Samsung Galaxy Z Flip3 og Z Fold3 5G

Samsung Galaxy Z Flip3 og Z Fold3 5G, beste 5g-mobilene

Samsung Galaxy Z Flip3 er en svært unik 5G-mobil.

To ganske annerledes råskinn, av åpenbare grunner, fra Samsung, er Galaxy Z Flip3 5G og Galaxy Z Fold3 5G

Begge mobilene er brettbare mobiler: Z Flip3 kan slås sammen som et lommespeil, mens Z Fold3 kan minne om en notatbok. De unike formfaktorene byr på helt særegne funksjoner både når mobilene er åpne og lukket. I tillegg tar de opp halvparten av plassen i lommen når de er brettet sammen.

Dette er mobiler som egner seg vanvittig godt til å utføre flere ting samtidig. Svar på e-poster på en del av skjermen,  samtidig som du har en videokonferanse. Chat med vennene dine om fotballkampen du følger med på, uten å måtte lukke videostrømmen. I tillegg har begge mobilene en lynrask hovedskjerm med oppdateringsfrekvens på 120 Hz. 

Den større Galaxy Z Fold3 er også kompatibel med Samsungs S Pen-stylus og kan dermed brukes som en «phablet» – altså en kombinasjon av phone (telefon) og tablet (nettbrett). Du får altså en toppmobil som er like god både for lek og arbeid.

Flere knallgode 5G-alternativer fra Samsung

De beste 5G-mobilene - Samsung Galaxy S21 FE 5G

Fortsatt usikker på hvilken 5G-mobil som er rett for deg? Enten det står på pris, eller du er interessert i andre funksjoner, former og farger, har Samsung flere andre gode alternativer enn de vi allerede har snakket om. 

Ønsker du en litt mer fargerik hverdag, kan for eksempel Galaxy S21 FE 5G være mobilen for deg. FE står for «Fan Edition», fordi mobilen har alle de viktigste og mest etterspurte funksjonene fra S-serien, men i en fargerik og litt rimeligere innpakning. 

Vil du ha 5G på budsjett, i det som likevel er moderne og flotte telefoner, bør du sjekke ut A-serien, med modellene Galaxy A33 og Galaxy A53

Uansett hvilken av disse mobilene du velger, vil du snart kunne legge merke til det lille 5G-symbolet oppe i hjørnet – og oppleve hastigheter på mobilnettet som du aldri har vært borti før.

Sony Xperia Pro-I

De beste 5G-mobilene - Sony Xperia 1III

Sonys beste 5G-mobil, Xperia Pro-I, er også en fantastisk kameratelefon.

Det finnes noen mobiler der du kan regne med å få et «oi» eller «wow» når du viser den frem. Sony Xperia Pro-I er en sånn. Det er fristende å si at Sony har bygget en mobil rundt et moderne kompaktkamera like mye som de har plassert kamerateknologi i en mobil.

Xperia Pro-I har nemlig den samme bildesensoren vi finner i det populære RX100-kompaktkameraet. Kombinert med fantastisk optikk levert av Zeiss, tar mobilen skikkelig fine bilder. Mobilen er også spekket med proff-funksjoner for foto, video og strømming – skreddersydd for fotoentusiasten og deg som tar mye bilder.

Xperia Pro-I er bygget rundt det brede og filmatiske 21:9-formatet, og den avlange fasongen gjør mobilen god å holde og lett å putte i lomma. Den innebygde 6,5 tommer store OLED-skjermen er et fyrverkeri – med 4K-oppløsning, HDR og 120Hz oppdateringsfrekvens.

For innholdsskapere er ytelse og konnektivitet også ekstremt viktig, og mobilen er både lynkjapp og har – selvfølgelig – 5G.

Det er en mobil det er lett å forelske seg i.

PS! Du kan også sjekke ut Xperia 1 III, som har 5G. Og snart kommer også to nye Sony-modeller med 5G på markedet, Sony Xperia 1 IV 5G og Sony Xperia 10 IV 5G.