Søk
Meny

Dette er de beste 5G-mobilene i 2021

De beste 5G-mobilene - iPhone 12

Vil du slå deg løs på det nye 5G-nettet? Da trenger du en mobil som støtter 5G. Her har vi samlet noen av de aller beste.

«Hei, der er 5G-symbolet!»

Etter å ha hørt i en årrekke at 5G er fremtiden, er det nå stadig flere som oppdager det lille 5G-symbolet øverst på mobilskjermen, som viser at de er koblet til det nye mobilnettet. Telenors 5G-nett er oppe og går mange steder i landet, og utbyggingen er i full sving. 

Når du er koblet til 5G-nettet, vil du oppleve at å laste inn nettsider, spille 4K-videoer, sende store filer og andre ting som krever mye båndbredde, går flere ganger raskere enn tidligere. 

Det forutsetter imidlertid at mobilen din er klar for 5G. Det er nemlig ikke alle mobiler som støtter 5G – selv ikke nyere modeller. 

Her har vi laget en oversikt over noen av de beste 5G-mobilene du kan kjøpe nå. Finn din favoritt og opplev mulighetene med det lynraske nye mobilnettet. 

iPhone 12 – i fire versjoner

Apple lar deg velge mellom hele fire ulike versjoner av nyeste generasjon iPhone: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max

Fra den minste iPhone 12 mini til den største iPhone 12 Pro Max er det en del forskjeller. Men alle sammen har til felles at de har noen av de mest avanserte og engasjerende funksjonene vi har sett til dags dato – og at de støtter 5G.

Vi har mye fint å si om iPhone 12, og det har vi også gjort, i denne testen av de ulike modellene. Noen av høydepunktene er det nye designet (som minner om noen av de peneste litt eldre modellene), forrykende skjermer og skyhøy byggekvalitet. 

Vil du ha den råeste ytelsen og et av de aller beste mobilkameraene du kan få tak i, da bør du se nærmere på iPhone 12 Pro Max. Men alle modellene er lynkjappe, spekket med funksjoner og tar knallbra bilder. Dersom du elsker iPhone og ønsker deg 5G, da finner du garantert en mobil som passer for deg blant disse. 

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

De beste 5G-mobilene: Samsung Galaxy S21

Samsung har en rekke ulike 5G-mobiler du kan velge mellom – ikke bare Galaxy S21 i tre versjoner, men også mobiler i andre serier og prisklasser. Du kan lese mer om alle sammen lenger ned, men først vil vi gi litt ekstra oppmerksomhet til toppmodellen: Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Er du ute etter det beste av det beste, er dette en av mobilene du helt klart bør se nærmere på – slik vi har gjort i denne testen. Fra S Pen-støtte, via det knallgode batteriet, til et kamera som leverer fantastiske bilder og video i alle situasjoner: S21 Ultra er en mobil som signaliserer at den har – og kan – alt.

Høydepunktene inkluderer en raskere prosessor som bruker mindre batteri. En skjerm som er så fortryllende bra at du kan glemme at den er der. Et kamera som har ny og bedre zoom, ny autofokus med laserteknologi og superstabil 8K-video – og som tar knallbra, naturtro bilder i opptil 108 megapiksler. 

Og, ja: Mobilen støtter selvsagt 5G. Det gjør også de andre S21-modellene: Galaxy S21 5G og Galaxy S21+ 5G

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

De beste 5G-mobilene - Note20 5G

Et annet og litt annerledes råskinn fra Samsung, er Galaxy Note20 Ultra 5G. Dette er et arbeidsjern med innebygget S Pen, slik at du kan skrive og tegne på skjermen. Den har også funksjoner og ytelse fra øverste hylle. I vår test skriver vi at det en mobil som utstråler både kreativitet og produktivitet

Note-mobilene er det vi før kalte en «phablet» – altså en kombinasjon av phone (telefon) og tablet (nettbrett). Nå er «vanlige» toppmobiler blitt så store at forskjellen i størrelse er utjevnet, og dessuten har Galaxy S21 Ultra fått støtte for S Pen. Den integrerte pennen i Note20 Ultra kan imidlertid være utslagsgivende dersom du ser en toppmobil som er like god både for lek og arbeid. 

Det finnes også en standard-versjon – altså uten «Ultra» – som også er en god 5G-mobil med S Pen. Den heter (du gjettet det) Samsung Galaxy Note20 5G.

Sony Xperia 5 II 5G

De beste 5G-mobilene - Sony Xperia 5 II 5G

Det finnes noen mobiler der du kan regne med å få et «oi» eller «wow» når du viser den frem. Sony Xperia 5 II 5G er en sånn.

Denne Sony-mobilen (navnet uttales «Xperia 5, mark two») er uvanlig slank – nesten en centimeter smalere i bredden enn flere sammenlignbare mobiler. Den avlange fasongen gjør den god å holde, og lett å putte i lomma. Dessuten, selv om designet i utgangspunktet er minimalistisk og tidløst, skiller den seg altså ut med et distinkt og lekkert utseende.

Men Xperia 5 II 5G har også mer å by på enn bare et flott ytre. I vår test av mobilen, fikk vi oppleve en kraftig og fullspekket mobil med 5G, et avansert trippelkamera, smarte løsninger, lyd og bilde i toppklasse – og et stort batteri. Det er en mobil det er lett å forelske seg i.

Xiaomi Mi 11

De beste 5G-mobilene - Xiaomi Mi 11 5G

Kinesiske Xiaomi (uttales «shaw-mi», nesten som engelske «show me») har etter hvert etablert seg som verdens tredje største mobilprodusent. Her til lands har de likevel ikke nådd opp til Apple og Samsung på toppen av salgslistene – ennå.

Selskapets nyeste toppmodell, Xiaomi Mi 11, kan være mobilen som gjør noe med dette. Den har en skjerm som tar pusten fra deg, knallgod ytelse og et batteri som varer og varer – til en svært konkurransedyktig pris. 

Noe vi kjapt ble glad i da vi testet mobilen, var de kule og nyttige kamerafunksjonene. Xiaomi har for eksempel en avansert løsning på problemet «dette bildet ble knallgodt, bortsett fra den forbipasserende i bakgrunnen». Bilderedigeringsfunksjonen «AI Erase» lar deg kjapt og enkelt fjerne uønskede elementer fra bildet, ved hjelp av kunstig intelligens. 

Og med videofunksjoner med navn som «magisk zoom», «tidsfrysning» og «parallell verden», er det bare å slå seg løs og være kreativ.

Flere knallgode 5G-alternativer fra Samsung

De beste 5G-mobilene - Samsung Galaxy S20 FE 5G

Enten det står på pris, eller du er interessert i andre funksjoner, former og farger, har Samsung flere andre gode alternativer enn de vi allerede har snakket om. 

Ønsker du en litt mer fargerik hverdag, kan for eksempel Galaxy S20 FE 5G være mobilen for deg. FE står for «Fan Edition», fordi mobilen har alle de viktigste og mest etterspurte funksjonene fra S-serien, men i en fargerik og litt rimeligere innpakning. 

Vil du ha 5G på budsjett, i det som likevel er moderne og flotte telefoner, bør du sjekke ut A-serien, med modellene Galaxy A32, Galaxy A42 og Galaxy A52

Hvis det derimot ikke står på pris, og du vil ha noe helt unikt og annerledes – da er det vel bare én mobil å se på? Nemlig Galaxy Z Fold2 5G. Det er mobilen du kan åpne som en bok, og trylle om til et nettbrett med den store skjermen på innsiden. 

Da hjelper det at du også kan laste ned en 4K-film på null komma niks over 5G. 

Uansett hvilken av disse mobilene du velger, vil du snart kunne legge merke til det lille 5G-symbolet oppe i hjørnet – og oppleve hastigheter på mobilnettet som du aldri har vært borti før.