Søk
Meny

Dette er de beste 5G-mobilene

De beste 5G-mobilene - iPhone 14

Toppmobiler er fullstappet med spennende funksjoner som virkelig kommer til sin rett med 5G-dekning. Men hvilken passer deg best? Her er noen av de aller beste 5G-mobilene.

Når du er koblet til Telenors 5G-nett, vil du oppleve at å laste inn nettsider, spille 4K-videoer, sende store filer og andre ting som krever mye båndbredde, går flere ganger raskere enn tidligere

Det forutsetter imidlertid at mobilen din er klar for 5G. Men hvilken 5G-mobil er best?

Her har vi laget en oversikt over noen av de beste 5G-mobilene du kan kjøpe nå. Finn din favoritt og opplev mulighetene med det lynraske nye mobilnettet. 

iPhone 14 – i fire versjoner

Apples mobiler fikk 5G-støtte fra og med iPhone 12 – og med iPhone 14-serien blir denne opplevelsen enda bedre, slik at de befester posisjonen som en av de beste 5G-mobilene.

Også denne gangen kan vi velge mellom fire ulike modeller. Mini-modellen har forsvunnet – og vi har i stedet fått den større iPhone 14 Plus, for alle som ønsker en større skjerm på 6,7 tommer uten å ta steget helt opp til de dyrere Pro-modellene. Men de har det til felles at de har noen av de mest avanserte og engasjerende funksjonene vi har sett til dags dato. Altså: Her får du noen av de beste 5G-mobilene på markedet.

I motsetning til iPhone 14 og iPhone 14 Plus, som beholder fjorårets A15-chip (riktignok med litt bedre termiske egenskaper), har iPhone 14 Pro og 14 Pro Max fått en helt ny chip: A16 Bionic.

Apple kan fortsatt skryte av å ha den raskeste chipen i en smartmobil til nå – 40 prosent kjappere enn nærmeste konkurrent. Dette gir rom for forbedringer på mange områder. Og siden den er 20 prosent mer strømgjerrig enn forgjengeren, kan du få mer kraft uten at det går på bekostning av batteritiden.

Ellers er alt som vanlig i iPhone-land: 14-serien byr på den råeste ytelsen på markedet og et av de aller beste mobilkameraene du får tak i.

I tillegg har alle de nye iPhone-modellene flere interessante sikkerhetsfunksjoner, bl.a muligheten til å oppdage om bilen du sitter i er involvert i en bilkrasj og automatisk ringe etter hjelp om du selv ikke er i stand til det.

iPhone SE – endelig med 5G

iPhone SE er en av de beste 5G-mobilene

iPhone SE er en av de beste 5G-mobilene, og gir deg en fullverdig 5G-opplevelse på iPhone, med en rimeligere inngangsbillett.

Mange iPhone-brukere har ikke helt klart å gi slipp på den klassiske hjem-knappen, og har derfor omfavnet iPhone SE.

Her får du nemlig en toppmoderne mobil, pakket inn i den kjente og kjære iPhone-formen som lar deg låse opp mobilen et fingeravtrykk på hjemknappen.

Den største nyheten i årets iPhone SE-modell er at den har fått 5G. Dermed kan du surfe med lynraske hastigheter. Du får også god drahjelp av Apples raskeste chip, A15 Bionic – som faktisk er den samme chipen du finner i iPhone 13 og iPhone 13 Pro.

Skal vi tro Apple, er iPhone SE dermed kjappere enn alle konkurrenter i markedet, uansett pris. Og med en rimelig inngangspris, er det derfor ikke rart at mange velger nettopp iPhone SE.

Samsung Galaxy S23 Ultra 5G

beste 5g-mobilene samsung galaxy s23 ultra 5g

Samsung har en rekke ulike 5G-mobiler du kan velge mellom – ikke bare Galaxy S23 i tre versjoner, men også mobiler i andre serier og prisklasser. Du kan lese mer om alle sammen lenger ned, men først vil vi gi litt ekstra oppmerksomhet til toppmodellen, en av de absolutt beste 5G-mobilene på markedet: Samsung Galaxy S23 Ultra 5G. 

Er du ute etter det beste av det beste, er dette en av mobilene du helt klart bør se nærmere på. Fra innebygd S Pen, via det knallgode batteriet, til et kamera som leverer fantastiske bilder og video i alle situasjoner: S23 Ultra er en mobil som signaliserer at den har – og kan – alt.

Kanskje det mest oppsiktsvekkende er hovedkameraet med svimlende 200 megapiksler! Med Galaxy S23 Ultra kan du ta bilder med 100x zoom og skyte video i 8K-oppløsning, og Samsung har også videreutviklet deres allerede imponerende nattfoto.

Videre kommer mobilen med en ny og raskere prosessor som bruker mindre batteri. En skjerm som er så fortryllende bra at du kan glemme at den er der. 

Samlet sett er Samsung Galaxy S23 Ultra en av de aller beste 5G-mobilen du får tak i. Legg merke til at 5G-støtte også er på plass i de andre S23-modellene: Galaxy S23 5G og Galaxy S23+ 5G. 

Samsung Galaxy Z Flip4 og Z Fold4 5G

Samsung Galaxy Z Flip4 og Z Fold4 5G, beste 5g-mobilene

To ganske annerledes råskinn på listen over de beste 5G-mobilene fra, er Galaxy Z Flip4 5G og Galaxy Z Fold4 5G. Disse er begge oppdatert fra fjoråretsmodeller, og er om mulig enda råere.

Begge mobilene er nemlig brettbare mobiler: Z Flip4 kan slås sammen som et lommespeil, mens Z Fold4 kan minne om en notatbok. De unike formfaktorene byr på helt særegne funksjoner både når mobilene er åpne og lukket. I tillegg tar de opp halvparten av plassen i lommen når de er brettet sammen.

Dette er mobiler som egner seg vanvittig godt til å utføre flere ting samtidig. Svar på e-poster på en del av skjermen,  samtidig som du har en videokonferanse. Chat med vennene dine om fotballkampen du følger med på, uten å måtte lukke videostrømmen. I tillegg har begge mobilene en lynrask hovedskjerm med oppdateringsfrekvens på 120 Hz. 

Den større Galaxy Z Fold4 er også kompatibel med Samsungs S Pen-stylus og kan dermed brukes som en «phablet» – altså en kombinasjon av phone (telefon) og tablet (nettbrett). Du får altså en toppmobil som er like god både for lek og arbeid.

PS: Også fjorårets modeller, Z Flip3 og Z Fold 3 er fortsatt i salg ... og fortjener også å nevnes blant de beste 5G-mobilene!

Flere knallgode 5G-alternativer fra Samsung

De beste 5G-mobilene - Samsung Galaxy S22 Ultra5G

Fortsatt usikker på hvilken 5G-mobil som er rett for deg? Enten det står på pris, eller du er interessert i andre funksjoner, former og farger, har Samsung flere andre gode alternativer enn de vi allerede har snakket om. 

Det er absolutt verdt å ta en titt på fjorårets Galaxy S-serie – altså S22, S22+ og S22 Ultra. Disse har mange av Samsungs viktigste og mest etterspurte funksjoner, og fås nå til en hyggeligere pris. Selv om mye skjer på et år innen mobilteknologi, holder S22-mobilene seg svært godt. Det er, tross alt, mobilene som la lista for 2022. Her er det svært mye mobil for pengene.

Vil du ha 5G på budsjett, i det som likevel er moderne og flotte telefoner, bør du sjekke ut A-serien, med modellene Galaxy A33 og Galaxy A53. 

Uansett hvilken av disse mobilene du velger, vil du snart kunne legge merke til det lille 5G-symbolet oppe i hjørnet – og oppleve hastigheter på mobilnettet som du aldri har vært borti før.

Sony Xperia 1 IV

De beste 5G-mobilene - Sony Xperia 1 IV

Det finnes noen mobiler der du kan regne med å få et «oi» eller «wow» når du viser den frem. Xperia 1 IV er en sånn. 

Xperia 1 IV er utviklet sammen med ingeniørene bak Sonys beste fullformats digitalkamera, Alpha 1. Kombinert med fantastisk optikk levert av Zeiss, tar mobilen skikkelig fine bilder. Mobilen er også spekket med proff-funksjoner for foto, video og strømming – skreddersydd for fotoentusiasten og deg som tar mye bilder.

Mobilen er bygget rundt det brede og filmatiske 21:9-formatet, og den avlange fasongen gjør mobilen god å holde og lett å putte i lomma. Den innebygde 6,5 tommer store OLED-skjermen er et fyrverkeri – med 4K-oppløsning, HDR og 120Hz oppdateringsfrekvens.

For innholdsskapere er ytelse og konnektivitet også ekstremt viktig, og mobilen er både lynkjapp og har – selvfølgelig – 5G.

Det er en mobil det er lett å forelske seg i.

PS! Du kan også sjekke ut Xperia 5 IV og Xperia 10 IV, som har 5G og er rimeligere.

Så da er det bare å finne din favoritt blant de beste 5G-mobilene på markedet!