Søk
Meny

Lars (49) har testet 5G: – Nå går det så det plystrer!

Lars (49) tester 5G fra Telenor og er godt fornøyd med farten

Med stor familie, gammelt hus og kreative hobbyer har Lars Bryne allerede fått god bruk for 5G-mulighetene. Se video og les om hans \

Lars bor i sentrum av Kongsberg, den gamle bergstaden som i nyere tid er kjent for sine mange høyteknologibedrifter. Her har han det siste året fått muligheten til å teste Telenors 5G-nett – før det skrus på for resten av landet.

For ham har det å få hjemmenett via 5G vært en revolusjon. Eller «en religiøs opplevelse», som han også omtaler det som:

– Det gamle nettet var en prøvelse, ikke minst når alle ungene kom hjem og skulle koble seg opp med hver sin dings. Nå går det så det plystrer, sier han.

– Ti stykker kan gjerne være kobla på

Lars, som ikke har innlagt fiber i leiligheten midt i hjertet av Gamle Kongsberg, har med en ruter koplet til det nye mobilnettet fått en helt annen netthverdag.

– Med det nye nettet er det ikke lenger noen som klager over «lægg» (forsinkede signaler fra nettet, red. anm.). Jeg er ikke så dreven i de tekniske begrepene, men ser jo smilet til guttungen lyse opp når han spiller mot andre i et tv-spill og ikke lenger kan skylde på nettet for at han bommer, sier firebarnsfaren. 

Totalt har han seks voksne unger i huset når også samboerens to er hjemme.

– Det har ikke bare vært greit når de er hjemme og alle helst skal være klistra til mobiler, datamaskiner og spillkonsoller så mye som mulig. Nå er det ikke noe problem lenger. Ti stykker kan gjerne være kobla på og holde på med hver sine ting, slår Lars fast.

Bedre nett hjemme enn på jobb

Ikke at det bare er familiens yngste som nyter godt av den nye teknologien. Lars, som til daglig jobber som journalist i lokalavisa Laagendalsposten, kan ha behov for å få store bilde- og videofiler ut på nett når det har skjedd noe. 

– Da har det hendt jeg har dratt hjem for å laste opp filene, i stedet for å dra på kontoret. Det går raskere her, sier han.

På fritida produserer han både musikk, video og podcaster. Det skjer ofte i samarbeid med en kompisgjeng som på nettet er blitt kjent som North Creek Productions og skaffet seg et lite, men trofast publikum med tøff rock ‘n roll, parodier og andre humorvideoer. Mye av arbeidet skjer via nett.

– Det er ikke akkurat ideelt for den kreative flyten å måtte sitte og stirre på en «progress bar» som knapt flytter på seg, hver gang en skal dele en lyd- eller videofil med de andre. Med 5G kan skaperkraften flomme fritt, sier han.